Консолідація у секторі майнінгу біткоїну: огляд ринку

Консолідація у секторі майнінгу біткоїну: огляд ринку

Криптовалютний сектор майнінгу біткоіну перебуває в фазі консолідації: компанія Architect Partners

За даними звіту, сектор майнінгу біткоіну переживає хвилю M&A.

Компанія Architect Partners зазначила, що майнери бажають забезпечити собі велику потужність центру обробки даних з доступом до дешевої електроенергії та капіталу.

Ефект концентрації майнерів ще не було видно, зауважено в звіті.

Сектор майнінгу біткоіну перебуває в середині фази консолідації, яка була спровокована останнім халвінгом у квітні, інвестиційний банк Architect Partners зазначив у звіті у неділю.

`Стратегічний мотив - забезпечити собі велику та масштабовану потужність центру обробки даних з доступом до дешевої електроенергії та капіталу, що стає легше з ростом компанії,` - підкреслили керуючий партнер Ерік Ріслей та аналітик Арджун Мехра.

Плануєма придбання Bitfarms (BITF) компанією Stronghold Digital Mining (SDIG) є свідченням цієї останньої тенденції M&A.

Угода варта уваги, оскільки Bitfarms був предметом непроханих пропозицій щодо злиття від конкурентів з компанії Riot Platforms (RIOT) у травні, і пізніше Riot купив 19% акцій Bitfarms на відкритому ринку, боровся за заміну управління та провів повномочний бій щодо заміни двох членів ради, зазначено в звіті.

`Іноді краще захищатися атакою,` - написали автори, додаючи, що після цього Bitfarms оголосив про придбання Stronghold разом із змінами в управлінні та раді.

Проте, ворожі сделки M&A можуть бути складними, зауважено в звіті, і такі угоди є незвичайними в технологічному та фінансовому секторах, які розраховані на талант людей. `Однак, майнінг біткоіну є дуже різним, де фізичні споруди з доступом до електроенергії та широко поширене обладнання для обчислень є основними активами.`

Architect Partners зазначила, що поточна фаза консолідації є іронічною, оскільки оригінальна концепція засновника біткоіну Сатоші Накамото полягала в тому, що кожен міг заснувати комп`ютер для майнінгу криптовалюти, що кожен міг би запустити мережу і що ніхто не мав контролювати велику кількість хешрейту. Хешрейт є проксі для конкуренції у галузі та складності майнінгу.

Ефекти концентрації в секторі майнінгу ще не виявлені, але деякі, як Джек Дорсі та компанія The Block (SQ), яку він заснував, намагаються врегулювати цю тенденцію шляхом `створення напівпровідників та систем для підтримки повернення до децентралізованого майнінгу,` - додала компанія у звіті.

Докладніше: Гіганти приватного еквіті облітають майнерів біткоіну на примхи штучного інтелекту

Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Вычислительная мощность биткойна снизилась на 9,95% после рекордного хэшрейта. Майнеры сталкиваются с экономическими препятствиями из-за низких комиссий и уменьшения вознаграждений. Уровень хэшрейта снизился на 69 EH/s, вызывая нарастающие вызовы для майнеров. 😕 #биткойн #хэшрейт
Просмотреть
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Обзор: Bitmain влияет на майнинговые пулы биткоина, анализ показал сходство работ на 37% хэшрейта. Poolin, BTC.com схожи с AntPool на 99% и 98%. Исследования 0xB10C обращают внимание на роль Bitmain, но не обязательное контролирует их работу. ⛏️🔍
Просмотреть
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой, JPMorgan предупредил о возможном замедлении роста хэшрейта. Доля майнеров из США на бирже достигла рекордного уровня. Hut 8 увеличил рыночную капитализацию, CleanSpark снизилась. Jefferies предупреждает о сложном месяце для майнеров. 😕📉 #криптовалюта #Bitcoin #майнинг
Просмотреть
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры отказываются от Биткоина ради ИИ из-за роста затрат. Цены на Биткоин растут, но майнинг становится всё сложнее. Банкротства, снижение дохода - вызовы для отрасли. Некоторые компании переключаются на ИИ и HPC. 📉⛏️🔝
Просмотреть