Інституційні інвестори зацікавлені в AI, а не Bitcoin - Bernstein

Інституційні інвестори зацікавлені в AI, а не Bitcoin - Bernstein

Інституційні інвестори в основному цікавляться потенціалом центрів обробки даних штучного інтелекту (AI), а не Bitcoin, зауважує компанія Bernstein.

`Якщо наші прогнози щодо ціни Bitcoin на рівні $200K виявляться вірними, інвестори прийдуть за AI і можливо будуть отримувати користь від ринків Bitcoin, навіть не просячи про це,` - стверджує звіт компанії Bernstein, опублікований у понеділок, у якому узагальнюється можливість подвійної можливості, якої інституційні інвестори можуть не очікувати. Джерело: Bernstein

Ця несподівана синергія між інфраструктурою AI та добуванням криптовалют привертає увагу інституційних інвесторів, які бачать поза традиційними межами цих технологій.

За словами компанії Bernstein, добувачі Bitcoin мають унікальну позицію у цьому просторі завдяки своїм значним ресурсам та стратегічному розташуванню.

`Разом добувачі Bitcoin мають доступ до 4GW енергії сьогодні, при цьому операційний міжзв`язок досягає 6GW до кінця 2024 року`, - зауважує звіт, підкреслюючи значну інфраструктуру, якою ці компанії володіють. Джерело: Bernstein

  • Компанія Bernstein аргументує переоцінку добувачів Bitcoin, стверджуючи, що вони мають еквівалентні портфелі енергії, проте торгують зі знижкою по відношенню до застарілих центрів обробки даних. ~$4 млн за MW проти ~$30-50 млн за MW, однак, добувачі також отримують лише частину прибутку за MW - $0,6 млн за MW порівняно з $4,7 млн за MW.
  • `Оскільки добувачі Bitcoin реалізовують свої центри обробки даних AI, ми вважаємо, що ця різниця як у прибутку, так і в торговельних множниках звузиться`, - стверджує Bernstein.

За аналізами компанії Bernstein, добувачі Bitcoin мають значну перевагу, коли мова йде про енергетичну інфраструктуру.

Ці операції наразі мають доступ до 4GW енергії, з прогнозами, які вказують на те, що ця цифра може досягти 12GW до 2027 року.

Ця величезна потужність, спільно з досвідом добувачів у проведенні операцій високої щільності на рівні 70-80KW на стелі, відповідає вимогам енергетики AI.

  • На відміну від традиційних центрів обробки даних, добувачі Bitcoin стратегічно побудували свої операції навколо `закріпленої енергії` здебільшого в незвичайних місцях, де земля та енергія є вдосталь.
  • Цей підхід спричинив розвиток обширних об`єктів, деякі з яких простягаються на сотні акрів, з потужностями в межах від 100MW до 1GW.

Наприклад, сайт TeraWulf (WULF) у Лейк Маринер на Заході Нью-Йорка має потенціал потужностей 500MW гідроенергопостачання, включаючи великі водні ресурси для охолодження - важливий фактор для як добування криптовалют, так і для операцій AI.

Компанія Bernstein також стверджує, що досвід добувачів Bitcoin виходить за межі простого доступу до енергії, і що їхній прибуток ґрунтується на складних стратегіях управління витратами на енергію, включаючи захисні стратегії на оптових ринках торгівлі та співпрацю з комунальними підприємствами та операторами мереж.

Цей досвід може виявитися надзвичайно корисним у керуванні вимогами, які дозволяють значно витратити енергію на обчислення AI.

Відредаговано Stacy Elliott.

Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Вычислительная мощность биткойна снизилась на 9,95% после рекордного хэшрейта. Майнеры сталкиваются с экономическими препятствиями из-за низких комиссий и уменьшения вознаграждений. Уровень хэшрейта снизился на 69 EH/s, вызывая нарастающие вызовы для майнеров. 😕 #биткойн #хэшрейт
Просмотреть
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Обзор: Bitmain влияет на майнинговые пулы биткоина, анализ показал сходство работ на 37% хэшрейта. Poolin, BTC.com схожи с AntPool на 99% и 98%. Исследования 0xB10C обращают внимание на роль Bitmain, но не обязательное контролирует их работу. ⛏️🔍
Просмотреть
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой, JPMorgan предупредил о возможном замедлении роста хэшрейта. Доля майнеров из США на бирже достигла рекордного уровня. Hut 8 увеличил рыночную капитализацию, CleanSpark снизилась. Jefferies предупреждает о сложном месяце для майнеров. 😕📉 #криптовалюта #Bitcoin #майнинг
Просмотреть
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры отказываются от Биткоина ради ИИ из-за роста затрат. Цены на Биткоин растут, но майнинг становится всё сложнее. Банкротства, снижение дохода - вызовы для отрасли. Некоторые компании переключаются на ИИ и HPC. 📉⛏️🔝
Просмотреть