Стабільні монети: Гонконг та Європа

Стабільні монети: Гонконг та Європа

Основні висновки з щодо стабільних монетних законів Гонконгу та Європи

Стабільні монети зараз є великою частиною криптовалютної індустрії. Їх неможливо ігнорувати навіть якщо спробуєш. Протягом останніх чотирьох років обсяги стабільних монет стрімко зростали, з $17,4 мільярдів доларів до неймовірних $4 трильйонів.

Зараз, весь міжвалютний ринок оцінився у $94,8 мільярдів, і стабільні монети займають левову частку, утримуючи 91,7% ринку. Тільки USDT вже займає 83,3% цього обсягу.

Але, незважаючи на всю цю активність, стабільні монети не зовсім відповідають своїй назві. У них є проблеми, головним чином тому, що вони не мають підтримки від великих фінансових установ.

Тепер, з вступом урядів у місцях, таких як Гонконг та Європа в свою регуляторну гру, речі готові змінити.

Гра Гонконгу

Почнемо з Гонконгу. Ці хлопці не грають. Вони належать до перших у світі, хто дозволить банкам емітувати стабільні монети.

Уряд Гонконгу наполегливо намагається встановити регуляторну рамку, яка буде спрямована на підтримання фінансової системи під контролем і переконання споживачів, що їх не обдурять.

Вони розпочали це в червні, установивши режим ліцензування для посадовців віртуальних активів. Тепер Гонконгська монетарна влада готує нові правила для емітентів стабільних монет.

У Гонконгу досить тісний контроль над емітентами стабільних монет, які повинні мати надійні резерви, що повністю підтримуються першосортними. Вони також повинні відповідати серйозним вимогам щодо викупу та іншим регуляторним обов`язкам.

Тепер, хто вже в грі? У HKMA є список компаній, включаючи RD InnoTech Limited, JINGDONG Coinlink Technology Hong Kong Limited, та важливі гравці, такі як Standard Chartered Bank (Hong Kong) Limited.

Проте питання в тому, що USDT та USDC, великі хлопці у світі стабільних монет, можуть мати проблеми, якщо захочуть діяти в Гонконгу. По-перше, їм потрібно мати фізичну присутність в Гонконзі.

По-друге, їм потрібно підтримувати свої резерви готівкою в банках, що також вимагають регуляції MiCA в Європі. І це призводить нас до наступного гравця: Європи

Карти Європи

Європа випустила одні з найбільш повних регуляцій стабільних монет, під MiCA, який Європарламент прийняв у цьому році. Він повністю набуде чинності до початку 2025 року.

Годинник вже тикає, оскільки з липня емітенти повинні починати тримати реальні резерви в банках — принаймні третину всіх коштів для покриття великих виведень. Є також нові правила щодо обмежень на транзакції.

Це не влаштовує всіх. Генеральний директор Tether, Паоло Ардуіно, не в захваті. Він має проблеми з ідеєю тримання великих резервів в нестрахових банківських вкладах, що його словами відкриває їх ризики, такі як злети банків. Але незважаючи на його нарікання, Tether поки що не відступає — вони все ще ведуть переговори з владою.

Тим часом деякі біржі в Європі уже розривають зв`язки зі стабільними монетами, які не дотримуються правил. OKX, наприклад, заборонив USDT своїм користувачам ЄС у березні.

А USDC Circle, з іншого боку, грає в довгу гру, дотримуючись правил та завоювуючи симпатії. Проте Kraken все ще вказує на USDT в Європі, знаючи, наскільки багато клієнтів на нього покладаються.

Ось що може статися. USDC Circle може виявитися великим переможцем в Європі. З підтримкою MiCA, USDC може перегнати USDT за часткою ринку та стати наступною топовою стабільною монетою в Європі.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть