Комісія з цінних паперів готується до меншого числа справ в криптосфері в 2024 році

Комісія з цінних паперів готується до меншого числа справ в криптосфері в 2024 році

Комісія з цінних паперів та бірж готується відкрити менше справ у криптосфері в 2024 році

Якщо вам здається трохи тихо — занадто тихо — то, можливо, вам просто не вистачає Комісії з цінних паперів та бірж.

Управління Дженслера було рішучим у питанні судових позовів проти криптостартапів, засновників та інших структур протягом останніх кількох років. Ripple, Kraken, Coinbase, Binance, Джастін Сан, Consensys та Block.one все були на отримувальній стороні, а деякі справи ще тривають.

Серед цих справ було достатньо безперечних справ, порушених проти законних шахраїв та схематиків Пронзі.

Але темп дій Комісії з цінних паперів значно сповільнився протягом останніх восьми місяців. Комісія з цінних паперів складає список криптоакцій на своєму веб-сайті, який налічує 152, і 58 з них були представлені між 2022 і 2023 роками.

Читати далі: Комісія Дженслера принесла 46 крипто-пов`язаних виконавчих процедур в 2023 році

У цьому році до даних днів було всього дев`ять. Швидкий підсумок показує, що Комісія з цінних паперів в середньому принесла 23 крипто-пов`язані дії щороку з 2019 року - майже дві на місяць, у розрахунку на рік. Здається, що ведмежі ринки будують судові позови Комісії з цінних паперів

Графік вище відображає крипто-дії Комісії з цінних паперів проти загальної капіталізації ринку криптовалют з 2014 року (перший справа Комісії була винесена на рік раніше, але індекс TradingView не охоплює таку велику кількість).

Великі кольорові фігури представляють більш визначні справи Комісії з цінних паперів (вищезгадані, а також Terra, McAfee, BitConnect та деякі інші). Фіолетові ромби стосуються будь-яких справ, пов`язаних з знаменитостями.

Менші фіолетові трикутники - інші дії, від інвестиційного шахрайства до LBRY, Kik, ShapeShift та торгівлі внутрішньою інформацією Coinbase.

Щоб відповідати своєму середньому темпу протягом останніх п`яти років, ми повинні були побачити 15 судових позовів Комісії з цінних паперів та інші витіки з початку року. І кожного року, приблизно на цей час, крипторинок очікує можливу хвилю справ від Комісії з цінних паперів.

Фіскальний рік уряду США закінчується 30 вересня - отже, гіпотетично, якщо у Комісії з цінних паперів є справи, які потрібно віднести на цей бюджетний рік, тоді ми повинні побачити їх випадання приблизно за наступні шість тижнів. Практично 40% усіх криптосудових дій Комісії з цінних паперів сталися між 2022 і 2023 роками

Якщо у Комісії з цінних паперів немає великої кількості справ в резерві, можливо, менше число цього року відображає зміну пріоритетів на користь важливих гравців.

Uniswap Labs може бути однією з наступних великих структур, які будуть позовами, коли бруклінська фірма отримала попередження Веллса в квітні. Звіт від Axios раніше цього місяця вказує на те, що Комісія з цінних паперів все ще цілком активно цікавиться фірмою.

Можливо, менше справ просто не принести. Або, можливо, Комісія з цінних паперів не була настільки ретельною у взятті на себе ризику з часів фіаско з DEBT Box.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть