Централізація майнінгу біткоїну: чи зможе Трамп змінити картину?

Централізація майнінгу біткоїну: чи зможе Трамп змінити картину?

Майнінг біткоїну перебуває у небезпеці, але Трамп може врятувати його, виконуючи цю обіцянку в кампанії.

Централізація майнінгу біткоїну загрожує йому, але колишня президентська кампанія Дональда Трампа про зниження цін на енергію може забезпечити його децентралізацію.

Групи майнерів біткоїна, більшість майнінгу біткоїна здійснюється, здається, централізовані в Китаї навколо декількох суб`єктів - за кількісним показником хешрейту біткоїна китайські майнінгові пули складають приблизно 54%, угідно аналітичної компанії CryptoQuant.

Новини про заборону в Китаї майнінгу криптовалют завищили ситуацію на місцях. Країна все ще домінує в хешрейті, переважно завдяки дешевій електроенергії та інфраструктурі.

Майнінгова пула біткоїна - це мережа майнерів, які спільно працюють над видобуттям блоків біткоїна та діляться майнінговими винагородами, вигодами, що отримують за видобуття нового блоку. Більшість майнерів направляють свою хеш-потужність на пули, бо це простіше, дешевше, і збільшує шанси на знаходження блоку.

Ці майнінгові пули призвели до консолідації майнінгу біткоїна в менше кількість майнерів до такої міри, що лише дві майнінгові пули сьогодні відповідальні за майже 50% хешрейту біткоїна, USA Foundry та Antpool.

Це становить ризик для безпеки та стійкості біткоїна. Якщо достатньо майнінгових пулів створять картель і згрупують використання своєї хеш-потужності, вони можуть впливати на обробку транзакцій по всій мережі біткоїна, володіючи можливістю цензурувати транзакції - суттєво відіграючи роль банку, який може `заморозити` ваш обліковий запис в системі, призначеній для відсутності посередника. Централізований Майнінг - Справжня Загроза

Більш того, ці майнінгові пули біткоїна - включаючи Btc.com, Binance Pool, Poolin та інші - не лише складають більшість майнінгу біткоїна, вони також використовують ідентичні блокові шаблони (попередньо визначену структуру програмного забезпечення майнінгу) для вибору та упорядкування транзакцій точно так само як і Antpool, згідно аналізу розробника біткоїна 0xB10C.

Те, що ці майнінгові пули всі використовують однаковий блок-шаблон, вибір транзакцій та упорядкування показує співпрацю або стандартизацію в майнінгових операціях на цих платформах. Це може потенційно підривати децентралізацію біткоїна та загрожувати безпеці мережі.

Якщо майнінг біткоїна консолідується між декількома майнінговими пулами, ці суб`єкти можуть стандартизувати вибір транзакцій та почати виключати транзакції. Наприклад, пули можуть відмовитися обробляти транзакції CoinJoin - мультисторонні транзакції, які змішують адреси та підписи для анонімізації передач - якщо вони захочуть легко цензурувати транзакції разом.

Майнери, які направляють свою хеш-потужність на великі майнінгові пули, потребують своїх власних політик вибору блокових шаблонів. Це єдиний спосіб, яким майнери можуть зберегти свою центральну роль у виборі того, що потрапляє в блоки, не створюючи шаблони з нуля. Майнерам потрібна свобода вибору, а не гомогенізація транзакцій декількома пулами, які приймають ключові рішення. Трамп Привабливий Для Майнерів

Обіцянка Трампа знизити ціну енергії протягом перших 12 місяців у посаді. `Під моєю адміністрацією, ми знизимо ціни на енергію та електрику, принаймні на половину`, - сказав він перед тлумою в Ашвілю, Північна Кароліна, у середу.

На конференції Bitcoin 2024 в Нешвіллі, Трамп сказав, що привезе `величезні` обсяги електрики до Сполучених Штатів, щоб `домінувати` майнінгові операції.

`Вам потрібно вдвічі більше електроенергії, ніж усю електроенергію, якою ми вже розпоряджаємося у Сполучених Штатах, щоби домінувати, і ми це зробимо`, - сказав він.

Він сказав, що його адміністрація буде: `Будувати електростанції на [майнінгових] майданчиках`. І буде `звільняти людей від певних абсурдних вимог і будемо використовувати кам`яне вугілля для виробництва електроенергії, бо нам доведеться`.

Якщо він виконає цю обіцянку, США стане привабливою юрисдикцією для майнерів та пулів, завдяки конкурентоспроможним цінам на електроенергію порівняно з Китаєм та порівнянне законодавство США, щоб конкурувати зі своїми китайськими колегами.

США повинні інвестувати в усі види енергії, включаючи нафту, ядерну, сонячну тощо, для збереження важеля. США мають багато нафти, і Трамп може добувати її із землі, що призведе до падіння внутрішніх цін на нафту. Це допомагає майнерам біткоїну та допомагає США досягти своїх цілей у сфері сталого розвитку, оскільки дешева нафта може бути використана для виробництва чистих видів енергії.

Якщо Трамп може створити найдешевшу в електроенергію у світі, в США, біткоїн негайно буде менш загроженим атакам від централізованих майнерів, включаючи атаку на 51%. Дешева електроенергія розірве централізацію майнінгу біткоїна.

Чим більше майнерів та майнінгових пулів існує, тим більш децентралізованою є мережа біткоїна. І, якщо Трамп виконає свою обіцянку, США можуть зробити майнінг більш доступним завдяки дешевій електроенергії.

Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Вычислительная мощность биткойна снизилась на 9,95% после рекордного хэшрейта. Майнеры сталкиваются с экономическими препятствиями из-за низких комиссий и уменьшения вознаграждений. Уровень хэшрейта снизился на 69 EH/s, вызывая нарастающие вызовы для майнеров. 😕 #биткойн #хэшрейт
Просмотреть
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Обзор: Bitmain влияет на майнинговые пулы биткоина, анализ показал сходство работ на 37% хэшрейта. Poolin, BTC.com схожи с AntPool на 99% и 98%. Исследования 0xB10C обращают внимание на роль Bitmain, но не обязательное контролирует их работу. ⛏️🔍
Просмотреть
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой, JPMorgan предупредил о возможном замедлении роста хэшрейта. Доля майнеров из США на бирже достигла рекордного уровня. Hut 8 увеличил рыночную капитализацию, CleanSpark снизилась. Jefferies предупреждает о сложном месяце для майнеров. 😕📉 #криптовалюта #Bitcoin #майнинг
Просмотреть
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры отказываются от Биткоина ради ИИ из-за роста затрат. Цены на Биткоин растут, но майнинг становится всё сложнее. Банкротства, снижение дохода - вызовы для отрасли. Некоторые компании переключаются на ИИ и HPC. 📉⛏️🔝
Просмотреть