Нейтральність Eigen Labs: Дослідження Виплат співробітникам. Як бути нейтральним?

Нейтральність Eigen Labs: Дослідження Виплат співробітникам. Як бути нейтральним?

Airdrop backscratching is crypto’s latest dilemma

We need to talk

Тепер, коли я підняв твою тривогу, я хочу, щоб ти визначив нейтральність.

Звіт CoinDesk у четвер досліджував EigenLayer за розповсюдження списку адреси гаманців співробітників перед спеціальними виплатами.

«Ми хочемо чітко заявити, що ми не маємо жодних доказів або свідчень про будь-якого співробітника в Eigen Labs, який тиснув на будь-яку команду для неправомірної вигоди корпоративної структури Eigen Labs або її співробітників», - заявив Eigen Labs в оновленні спільноти вчора ввечері. Воно також шукає будь-які докази «неправомірної поведінки». Загруження Твіту..

Коротше кажучи, співробітники Eigen Labs, як повідомлялося, отримували криптовалюту від проектів, які працюють в екосистемі, і, як я вже сказав раніше, адреси гаманців, ймовірно, були розповсюджені.

Це не перший раз, коли Eigen Labs опинились під подіб ними дослідженням. Фірма вказала, що спочатку змінила політику стимулювання в травні після того, як Джастін Дрейк та Данкрад Фейст з Ethereum Foundation приєдналися до радників. Загруження Твіту..

«Як проект Eigenlayer, ми щодня знаходимося в контакті з командою і ніколи не отримували такого запиту щодо наших майбутніх спеціальних виплат. Навпаки, вони нам допомагають дуже багато і я вважаю, що проекти можуть винагороджувати будь-яку людину, яку вони вважають важливою, це просто повинно бути перевірено спільнотою спочатку», - сказав мені Пітер Кріс, співзасновник Gasp.xyz.

Але я не тут, щоб зосереджуватися на `вони чи не вони`. Замість цього цей звіт і відповідь від Eigen Labs (яка змінила свою політику стосовно таких виплат співробітникам, тому що вони стверджують, що хочуть бути нейтральними) започаткували важливу дебату в галузі: Що означає бути нейтральним, і як можуть проекти уникнути конфліктів інтересів?

«Це зрозуміло, що коли учасники приймають виплати за допомогою спеціальних виплат, такі стимули впливають на бізнес-рішення розробників протоколу», сказав Тім Шекіхачев, співзасновник Resolv Labs. «У порівнянні з публічними компаніями, де бізнес-подарунки рідко охоплюють більше, ніж кілька менеджерів, що беруть участь у угоді, конфлікт інтересів в таких ситуаціях більш виражений, оскільки більшість команди може отримати користь і всі настільки узгоджені, що мимоходом обходять фактичне управління».

«Іронічно для стратегічних венчурних інвесторів, відсутність їх захистів на даний момент компенсується перевищеними видачами за короткі інвестиційні періоди, тому не видно галасу про прозорість. Люди просто оптимізують для інших, більш критичних факторів, впливаючи на інвестиційні рішення».

Ніка Корелі, співзасновник та головний технолог компанії Hinkal, сказав, що «конфіденційність є критичною для торгових стратегій», але що «кожен повинен грати чесну гру», інакше це ставить галузь під загрозу.

Коли йдеться про ці розмови, немає простої відповіді або рішення.

Мейсон Борда, генеральний директор Tokensoft, питається, чи ці платежі «справді варто». Він сказав, що EigenLayer має розумну, енергійну команду і це означає, що вони будуть аналізувати всі рішення щодо продукту з різних кутів та оцінювати компроміси. Платежі фізичним особам призведуть до незначного впливу на ці розмови, зауважив Борда.

Я запитав Борду специфічно, чи нам потрібен стандарт галузі в майбутньому, оскільки зараз вода коректована. «Це дійсно залежить від засновників», - сказав він. «Засновники повинні застосовувати будь-які стандарти для працівників, що діють в якості радників для сторонніх осіб. Підтримка існуючих галузевих норм - це найкращий спосіб залишатися легальним».

На свою частку, Eigen Labs заявили, що «довіра спільноті до нашої нейтральності критично важлива» і додали, що вони прийняли кроки для зменшення можливих стимулів «багато місяців тому». Щоб бути справедливим, травень був лише близько чотирьох місяців тому, але суть залишається: команда каже, що вона намагалася попередити це заздалегідь.

Одне можна сказати точно: цей звіт є поштовхом для довшої і складнішої діалогу в криптосфері. Такого, що може призвести до деяких позитивних, прозорих змін у галузі.

Кібератаки

Дані Data Center BTC та ETH практично не змінились за день, перебуваючи в $58,400 та $2,600 відповідно. RUNE, FTM та AAVE лідирують серед топ-100 з приростом від 6% до 3.5%. APT, TIA, WIF та PEPE втратили понад 6%. Конкурент EigenLayer, Symbiotic, збільшив свою вартість активів на 50% за останню добу до $1.56 мільярду. Приблизно 47 000 адрес взаємодіють з EigenLayer щомісяця, що менше, ніж 72 000 на цей час у липні та майже 200 000 у червні. Кількість осіб, які керують цими адресами, невідома. Кількість щоденних транзакцій Runes зросла вдвічі за останні дні, з приблизно 20 000 до 30 000. Перекази BRC-20 збільшилися більше ніж вдвічі, до понад 72 000.

Легенда: Джерело: CoinDesk

Ефір

Понад 28% загального запасу ETH прямо блокуються на блокчейні, з новими рекордами кількості валідаторів кожного другого дня. Популярність блокування ETH привела приріст мережевого доходу до 3.21% з більше ніж 4.2% минулого року. Учасники можуть отримувати додатковий дохід вище цих ставок, але за дизайном, доходи ETH зменшуються з ростом закріпленого видання.

Платформи з ліквідним блокуванням, такі як Lido та Rocket Pool, дозволяють користувачам токенізувати, торгувати, блокувати та інакшим чином мобілізувати свої блокування ETH для потенційного отримання прибутку - відкриваючи шлях до підвищення доходу поза природньою APR.

Зокрема, EigenLayer має на меті винагородити повторних блокувальників додатковим природнім доходом, який є надійним. Учасники, які зазвичай склав би вибір на мою користь, щоб отримати stETH, можуть замість цього просто заробляти додаткові винагороди, надаючи економічну безпеку для інших проектів, побудованих на EigenLayer (це вони називають активно-підтверджені сервіси).

Цього досить для EigenLayer та додатків у його орбіті, таких як ether.fi та renzo, щоб з’їсти частину обіду у Lido.

Проте функція прибутку EigenLayer ще не запущена. Ймовірно, це може статися пізніше у цьому році, але протягом цього часу протокол грошей винагороджував ранніх повторних блокувальників балами та спеціальним спадом - стимулами за вибуття з DOFI, як це було в цьому циклі винагород з принців.

Звіт Сема Кессела та Денні Нельсона описував випадки взаємного лахтання між EigenLayer та платформами, які використовують його на користь своїх власних користувачів, зокрема AltLayer, Ether.fi та Renzo.

Понад 30% TVL EigenLayer в даний час складає Ether.fi, а майже 9% з Renzo. Три жирні лінії показують вартість виплат, які кожен співробітник Eigen Labs отримав від часу до часу, з фоном виступання біткойна для масштабу.

Це, очевидно, не виглядає добре. Поклавши віддаленість відтягування стартапів блокчейну для присяги своїм співробітникам, це буде як би це було замах на картельну поведінку, і вманів підвідомо участитися в атаках Сібілля - одна з найдовших і найболючіших галузей в криптокурсах.

І враховуючи, що саме EigenLayer важко обмежував одержувачів свого власного аеродропу EIGEN (ще не піддаватися торгівлі) в травні, спробуючи витягнути фейкових користувачів, все це призводить до безлічі невдало запитань, як Кетрін намалювала вище.

Ще рано говорити, чи матиме це якийсь матеріальний вплив на EigenLayer,

Овладение скрытыми сигналами криптовалюты: 5 графических шаблонов
Овладение скрытыми сигналами криптовалюты: 5 графических шаблонов
Обзор: Статья о 5 графических шаблонах криптовалют. Шаблоны помогают прогнозировать изменения цен. Важно использовать их с другими методами. Знание этих шаблонов улучшит аналитику и принятие решений на рынке. 📈🔄🕵️
Просмотреть
Прогноз роста XRP к 2025 году
Прогноз роста XRP к 2025 году
К 2025 году цена XRP может достичь $2, если биткоин станет $100-150 тыс. После судебного процесса между Ripple и SEC й трейдеры ожидают роста. 🚀📈
Просмотреть
Анализ криптосигналов: лучшие сервисы и методы
Анализ криптосигналов: лучшие сервисы и методы
Обзор пяти сервисов по предоставлению сигналов криптовалют: NFT Signals - NFT, Бинанс Киллерс - альткоины, Волк Трейдинга - теханализ, Coinmetro - регулятивный анализ, Крипто Булл - соц.медиа. Рынок непредсказуем, нужна широкая стратегия. 📊🔍📈📉🧐
Просмотреть
THORChain (RUNE): подготовка к росту в ближайшее время
THORChain (RUNE): подготовка к росту в ближайшее время
THORChain (RUNE) продолжает бороться в канале цены. Технический анализ показывает потенциал роста до 60%. Позитивные сигналы от аналитиков. Следите за движениями на основных уровнях. 🔮📈
Просмотреть