Небезпека регулювання для Tether: висновки JPMorgan

Небезпека регулювання для Tether: висновки JPMorgan

Регулювання стейблкоїнов може становити проблему для Tether, каже JPMorgan

Регулювання стейблкоїнов загрожує домінуванню Tether, йдеться у звіті.

Дотримання MiCA може означати, що Tether доведеться змінити стратегію управління резервами.

Банк заявив, що нові правила можуть підсилити тиск на Tether з метою забезпечення більш детальних розкриттів.

Збільшення регулювання може стати помітним викликом для Tether, емітента найбільшого стейблкоїна USDT, який у останні роки домінував на ринку криптовалют, повідомив JPMorgan (JPM) у дослідницькому звіті у середу.

Стейблкоїн - це тип криптовалюти, який зазвичай прив`язаний до долара США, хоча також використовуються і інші валюти та активи, такі як золото. USDT має ринкову капіталізацію близько 117 мільярдів доларів, більше ніж у трохи більшого конкурента, USDC Circle.

JPMorgan відзначає, що законодавство Markets in Crypto Assets (MiCA) в Європі вимагає утримання 60% стейблкоїнів у європейських банках.

`Одержуючи до уваги склад резервів Tether, дотримання жорстких вимог MiCA може потребувати значних змін у її стратегії управління резервами`, - написали аналітики під керівництвом Ніколаоса Панігірцоглу.

Емітент стейблкоїнів раніше був підданий регулятивному обстеженню через відсутність прозорості у складі своїх резервів, зазначив банк, додавши, що `нові правила підсилять тиск на Tether з метою надання більш докладних звітів та перевірок`.

Недотримання цих нових правил може загрожувати домінуванню Tether на ринку стейблкоїнов, вказується у звіті.

Законодавство про стейблкоїни в США все ще на розгляді, відзначив банк, але коли воно буде остаточно введено, найбільше ймовірно в 2025 році, очікується зростання прийняття, що робить криптовалюту більш загальноприйнятною.

`Стейблкоїни, які відповідають закону у США, можуть отримати перевагу, тоді як невідповідні стейблкоїни можуть зазнати викликів, що може призвести до консолідації у галузі`, - говориться у звіті.

На електронного листа з запитанням щодо коментарів Tether не був отримана відповідь до публікації цієї статті.

Читайте далі: Домінування стейблкоїнів Tether може зменшитися внаслідок запропонованих правил США: S&P

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть