Застосування блокчейн у благодійності: нові можливості

Застосування блокчейн у благодійності: нові можливості

Застосування технології блокчейн у справи на благодійність - це необхідність | Думка

Розкриття: Погляди та думки, виражені тут, є виключно авторськими і не відображають поглядів та думок редакції crypto.news.

Шкода, що така хвороба, як СНІД, все ще несе стигму, яка часто перешкоджає людям шукати допомогу, інформацію або лікування, яке могло б запобігти її поширенню. Хоча десятиліття пропаганди та медичних досліджень забезпечили можливість людям у розвинених демократіях проходити регулярне тестування та отримувати ліки, що забезпечують наявність ВІЛ практично недосяжним, інші частини світу мають менш удачу.

Миналого місяця на конференції AIDS 2024, 25-й Міжнародній конференції з проблем ВІЛ у Мюнхені, кілька благодійних та медичних організацій об`єдналася, щоб обговорити, як поточну модель пожертв можна покращити, щоб проблеми, пов`язані з конфіденційністю, витратами та ефективністю, не ставали перешкодами, якими вони є наразі.

Візьмемо, наприклад, ситуацію молодого чоловіка в Південно-Східній Африці, який може бути членом LGBTQ+ спільноти, і мати стосунки, що розмовляти з лікарями або офіційними органами може призвести до того, що люди дізнаються про його статус. Навіть якщо лікар, з яким він розмовляє, дотримується конфіденційності пацієнта, медичні записи можуть бути втрачені, а кібератаки можуть призвести до витоку особистої інформації третім особам, що є зрозумілою причиною для відмови.

Блокчейн як рішення

Фонд Елтона Джона проти СНІД призначив останню модель пожертв за допомогою технології блокчейн від Partisia, що дозволяє використовувати технологію смарт-контрактів для автоматизації виділення коштів на підставі попередньо визначених умов. Це гарантує, що гроші використовуються, зменшуючи необхідність в оперативному контролі. Це також усуває потребу в посередниках, а технологія розподілених реєстрів надає прозорість, де кожна операція записується, зменшуючи необхідність в сторонніх аудиторів для підтвердження того, що кошти було отримано і витрачено згідно з призначенням.

Крім прозорості, технологія розподіленого реєстру може сприяти взаємодії між донорами та отримувачами, усуваючи традиційних посередників, таких як транспортні компанії, менеджери операцій та дистриб`ютори, яким зрозуміло потрібно відшкодування за їхній час. Усунення посередників може також йти рука об руку із зменшенням адміністративних витрат, пов`язаних із управлінням та розподілом коштів, дозволяючи більше коштів йти безпосередньо на призначені цілі. Усунення цих посередників невід`ємно зробить когось гірше, оскільки їхні роботи більше не потрібні; однак це створить більш раціональний процес для надання допомоги тим, хто найбільше потребує.

Що важливіше, це дозволяє людям зберігати конфіденційність та анонімність, де раніше це було неможливо. Використовуючи блокчейн, особисті дані людей можуть залишатися схованими за допомогою серії літер і цифр, які контролює користувач та не піддаються ідентифікації. Звісно, існують проблеми, пов`язані зі споживчим досвідом, такі як помилкове копіювання довгих адрес або втрата всебічних паролів; проте воно надає фундаментальну можливість людям, що потребують допомоги. У 2021 році близько 78 відсотків людей на сході та півдні Африки, які живуть із ВІЛом, отримували антиретровірусне лікування. Однак доступ до антиретровірусного лікування може значно варіюватися в країні. Нові технології та підходи мають потенціал вирішити поточний дефіцит доступу, з яким стикаються деякі люди. Хоча ВІЛ зазвичай асоціюється з певними ризиковими групами, такими як люди, які вживають наркотики, чоловіки, що спілкуються з чоловіками, та секс-працівники, ці групи не становлять більшість нових ВІЛ-інфекцій на Сході та Півдні Африки. У 2021 році близько 54 відсотків нових ВІЛ-інфекцій у регіоні припадали на населення поза цими ключовими ризиковими групами.

Фінансовий директор Partisia Blockchain. Бакит Азімканов

Джерело: Statista

СНІД - це лише хвороба і може поразити кожного; проте упередження та застаріле мислення створили токсичне спадщину, у результаті чого людей непотрібно продовжують заразитися та помирати передчасно. Тепер саме час для нових думок про те, як ми боремося з цією кризою та використовуємо нові технології, щоб надавати освіту, давати силу та з`єднувати людей з ресурсами, які раніше були недоступні для них.

Блокчейн часто критикується як рішення, що шукає проблему або рішення всіх проблем; хоча деякі з його прихильників можуть бути занадто палкими у своїй пропаганді, від нього величезний потенціал у регіонах світу, які традиційно були виключені з технологій та послуг, які ми беремо за дані в розвинених економіках. Тепер саме час для політиків та благодійних організацій вжити більш уявний підхід до того, як вони борються з давніми проблемами, які стримували прогрес протягом десятиліть. Блокчейн технологія має потенціал усунути проблеми, пов`язані з витратами, тертям, конфіденційністю та безпекою даних. Тепер саме час почати її використання; наслідки бездіяльності просто надто великі.

Обзор рынка криптовалют: BTC в районе $63K, падение WIF на 10% ежедневно
Обзор рынка криптовалют: BTC в районе $63K, падение WIF на 10% ежедневно
Цена BTC вернулась к $63K, WIF снижается на 10% ежедневно. BTC снизилась после ФРС, альты также в красной зоне. Биткоин упал до $63K после роста до $64K. Уровень коррекции отмечен. BTC начал слабое восхождение. Альты в коррекции, TON, AVAX, NEAR снижаются. WIF снижается на 10%, общая капитализация сократилась до $2.3 триллиона. 📉
Просмотреть
Надежды на рост XRP: анализ и прогноз
Надежды на рост XRP: анализ и прогноз
Топ аналитик считает, что XRP готовится к восходящему тренду, демонстрируя обнадеживающие признаки. Другие аналитики предсказывают потенциальный рост цены, указывая на сжимающиеся графические образцы. Рынок криптовалют становится бычьим, привлекая инвесторов после снижения процентных ставок Федеральной резервной системы США. ⬆️📈🔮
Просмотреть
DOGS Token и другие токены Telegram внизу
DOGS Token и другие токены Telegram внизу
DOGS Token упал на 8%, развитие Telegram кризиса. Цена DOGS $0.0009218. Toncoin (TON) -5%, Notcoin (NOT) -7%. Прогноз DOGS негативный, RSI 37.48, инвесторы не заинтересованы, тренд к снижению. ⬇️⚠️
Просмотреть
SEI: прорыв 27-дневного максимума - восходящий тренд.
SEI: прорыв 27-дневного максимума - восходящий тренд.
SEI поднимается после прорыва 27-дневного максимума. Рост DeFi и прорыв нисходящего клина укрепляют SEI. Технический прорыв поддерживается, но наблюдается неопределенность от OBV и CMF. ФРС поддерживает рынок. SEI торгуется по $0.3665, следующий уровень $0.43 ⬆️⚡📈
Просмотреть