Коротка назва статті: Андрю Лефт здався владі у справі шорт-продажів GameStop та Nvidia

Коротка назва статті: Андрю Лефт здався владі у справі шорт-продажів GameStop та Nvidia

GameStop, Nvidia Short Seller Andrew Left Surrenders on Fraud Charges

Активіст та відомий шорт-продавець Андрю Лефт здався владі в Лос-Анджелесі у понеділок та планує з`явитися перед суддєю Розеллою А. Олівер у окружному суді США цього післяполудня, за даними звіту CNBC. Лефт стикається з кримінальним звинуваченням, висунутим в четвер Мін`юстом, та звинуваченнями у `приманкою та перепродажу` від Комісії з цінних паперів та бірж.

Лефт, який проживає в Флориді, стикається з 19 кримінальними звинуваченнями, які можуть принести йому терміни у в`язниці у разі визнання винним. Відомий своєю неприязню до `ірраціональності` навколо акцій типу мімов, таких як GameStop, у звинуваченні говориться, що він `займав протилежні позиції в угодах`, відмінні від тих, що він публікував та просував публічно, говорячи, що він `недоліктовував свої угоди під час публічних виступів в новинних програмах`.

`Лефт свідомо використовував свою можливість пересувати ціни акцій, вибираючи акції, популярні серед роздрібних інвесторів і публікуючи рекомендації в соціальних мережах, щоб маніпулювати ринком та швидко заробляти легкі гроші`, — сказали у Мін`юсті в прес-релізі.

Лефт був ключовим антагоністом в епідемії мімових акцій 2021 року, його публічної короткої позиції на GameStop збадьорили послідовників роздрібних інвесторів-інфлюенсерів, таких як Кіт Гілл, відомого як Роарінг Кітті. Лефт та його фірма Citron Capital вижили в хвилі популярності мімових акцій в той час, але вийшли з короткої позиції, коли GameStop знову стрімко розвивався на початку цього року.

Мін`юст також виділив його проголошення щодо інших компаній, включаючи American Airlines, Facebook, Tesla, Twitter та Nvidia.

Щодо Nvidia, у звинуваченні йшлося, що Лефт опублікував бичачу цільову ціну зі свого акаунту у Twitter (також відомого як X) та вийшов з угоди з прибутком у $960,000.

Адвокат Лефта, Джеймс Спертус, сказав CNBC, що очікує, що його клієнта звільнять під заставу, але прокурори вимагають застави на `кілька мільйонів доларів`.

`У цій справі немає підстав для будь-якої застави`, — сказав Спертус засобам масової інформації.

Подібні звинувачення також викладені у відокремлених звинуваченнях від SEC.

`Лефт викупив акції миттєво після того, як пропонував своїм читачам продати, та продав акції миттєво після того, як просив їх купити`, — сказав SEC у своєму прес-релізі, стверджуючи, що ціна акцій, на які він звертався, змінилася більше ніж на 12 відсотків в середньому.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть