Катар переглядає свою позицію стосовно криптовалют: від заборони до регулювання до 2024 року

Катар переглядає свою позицію стосовно криптовалют: від заборони до регулювання до 2024 року

Катар переглядає свою позицію стосовно криптовалют після заборони, обіцяючи регулювання до кінця 2024 року.

Катар робить кроки до встановлення регуляторного каркасу для цифрових активів, сигналізуючи про зміну свого попереднього жорсткого ставлення до криптовалют. Багатий державний залив закрив торгівлю Біткоїном у 2018 році, але останні події свідчать про обережне переосмислення підходу.

Минулого року фінансові регулятори Катару запропонували каркас для регулювання інвестиційних токенів, підтриманих матеріальними активами. Управління регуляторної діяльності Фінансового центру Катару (QFCRA) та Управління Фінансового центру Катару (QFCA) спільно розробили цей каркас для цифрових активів з метою підтримки стратегії цифрової економіки Катару.

Вони шукали відгуки від галузі для вдосконалення запропонованих правил, і остаточне законодавство очікується в IV кварталі 2024 року. КФЦ також створив Цифрову лабораторію активів для сприяння інноваціям у фінансовому та цифровому секторах.

`Каркас цифрових активів є ключовим кроком у нашому шляху до сприяння інноваціям та зростанню в економічному ландшафті Катару,` - сказала Маха Аль-Сааді, керівник відділу регулятивної діяльності в QFCA. Лабораторія надає спільний простір для стартапів та дослідників для вивчення рішень, пов`язаних із цифровими активами та блокчейном.

Проте, шлях Катару до прийняття криптовалют не був гладким.

У травні минулого року Фінансова дійсність з боротьби з фінансуванням тероризму (FATF) звинуватила країну в недостатній суворості в питаннях фінансування терористів і закликала Центральний банк Катару бути більш активним у налагодженні санкцій на VASP, які порушують заборону на криптовалюти. Доповідь FATF цитувала 2 007 відхилених транзакцій та 43 закритих рахунки, пов`язаних з цифровими активами, але відзначала, що жодних формальних санкцій не було застосовано.

Маючи на увазі ці виклики, компанія Crypto.com не спинила від стати спонсором Чемпіонату світу з футболу FIFA 2022, який відбувся в Катарі. Прес-реліз новини навіть заявив, що біржа криптовалют стане `ексклюзивним спонсором торгівельної платформи криптовалюти Катару 2022`.

Незважаючи на ці виклики, Катар рухається вперед. Центральний банк завершив будівництво основи для своєї цифрової валюти та планує провести її тестування з місцевими та міжнародними банками.

Редагувала Стейсі Елліот.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть