Ризики стабільних монет MiCA: погляд глави Tether

Ризики стабільних монет MiCA: погляд глави Tether

Головний виконавчий директор Tether Паоло Ардойно попереджає, що правила стабільних монет MiCA можуть створити `системні ризики` для банків ЄС.

Паоло Ардойно, головний виконавчий директор компанії, що стоїть за найбільшою стабільною монетою за капіталізацією ринку, Tether (USDT), здається, стурбований новими європейськими законодавчими актами у сфері криптовалют, відомими як MiCA (Ринки криптовалют).

У своєму інтерв`ю Forbes, Ардойно скритикував вимогу MiCA стосовно обов`язку власників стабільних монет мати 60% їх резервів в незастрахованих готівкових депозитах, проводячи паралелі з інцидентом Circle з Silicon Valley Bank у 2023 році, коли понад 3 мільярди доларів з 40 мільярдів доларів резервів USD Coin (USDC) були заблоковані в занепадаючому банку.

`Я не хочу піддавати ризику тих 300 мільйонів людей, які утримують USDT, тому що мені потрібно утримувати 60% в незастрахованих готівкових депозитах в європейському банку`, - сказав Паоло Ардойно в інтерв`ю.

Головний виконавчий директор Tether аргументував, що великий обов`язок резервів MiCA може поглибити ризики, а не пом`якшити їх, зауваживши, що регуляція також створює `обмеження на те, скільки можна торгувати або заробити`.

Ардойно також звернув увагу на потенційні пастки регуляції, вказуючи на те, що вона може привести до ситуації, де європейські банки стикнуться з `системним ризиком` через тиск на ліквідність, що накладається великими викупами.

Головний виконавчий директор Tether проілюстрував це сценарієм, де стабільна монета на суму 10 мільярдів доларів повинна утримувати 6 мільярдів доларів у готівкових депозитах, дозволяючи банкам позичати 90% від цієї суми. Це залишить лише 600 мільйонів доларів на їх балансах. Якщо відбудеться запит на викуп на суму 2 мільярдів доларів, схожий на тиск, який відчувала Tether в 2022 році, зауважив Ардойно, банку буде важко з 600 мільйонами доларів в резервах, що потенційно призведе до банкрутства.

`Всі звинуватять стабільні монети, але ще більше, таким чином, можна довести, і це легко зрозуміти, що такий тип вимоги MICA створить системний ризик для європейських банків`, - сказав головний виконавчий директор Tether.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть