Telegram Pump-and-Dump: звинувачені стоять перед 15 роками увязнення

Telegram Pump-and-Dump: звинувачені стоять перед 15 роками увязнення

Ця Телеграма Pump-and-Dump Схема може призвести до 15 років ув`язнення

Четверо осіб були звинувачені у змові на маніпулювання цінами акцій в Австралії через сплановану схему `pump and dump`, організовану через програму обміну повідомленнями Telegram, повідомив сьогодні (вівторок) регулятор цінних паперів Австралії. ASIC звинувачує четверо ​​у спланованій маніпуляції акціями Telegram

Саїд Юсуф, Лариса Квінлан, Емма Саммер і Курт Стюарт стоять перед кримінальними звинуваченнями у штучному піднесенні цін акцій пенсій перед продажем акцій з прибутком. Звинувачення, подані в Сіднейському регіональному суді Даунінг-центр, передбачають максимальні покарання у вигляді 15 років ув`язнення та штрафів понад 1 мільйон доларів.

Комісія з цінних паперів та інвестицій Австралії (ASIC) стверджує, що відповідачі створили приватну групу Telegram для вибору акцій, а потім просували їх до публічного каналу під назвою `Група ASX Pump and Dump`. Протягом трьох тижнів у вересні 2021 року, було якомога виявлено дев`ять акцій.

Джо Лонго, Голова ASIC

`Маніпулювання ринком є незаконним. Схеми `pump and dump` є формою фінансової шахрайства, які руйнують багатство інвестора, загрожують інтегрітету наших ринків і, можливо, австралійській економіці більш широко`, - сказав Голова ASIC Джо Лонго.

Регулятор сказав, що він стежив за схемою за допомогою складних систем спостереження, які інтегрують торгівлю та дані сторонніх осіб. ASIC раніше попереджав користувачів Telegram про можливі правові наслідки таких дій. Через декілька місяців регулятор докладно розповів, як він вдалося розібратися та привести до розпуску групи `pump-and-dump` у цьому конкретному випадку на ринку криптовалют.

`Спроби координувати маніпулювання ринком є кримінальним правопорушенням`, - додав Лонго.

Відповідачі також стикаються з звинуваченнями в обігу майна, яке відноситься до прибутку від звинуваченої схеми. Їх справу відклали до 30 липня для розгляду заяви про тримання.

Хоча Facebook був ефективнішим у боротьбі з трейдерами порівняно з Telegram, понад 60% осіб на Telegram, які брали участь в торгівлі, втратили гроші, згідно з спільним дослідженням, проведеним Finance Magnates та FXStreet кілька місяців тому. Хоча пропорція постраждалих від шахрайства, які втратили гроші, є схожою як на Telegram, так і на WhatsApp, Telegram бачить більше трейдерів, які стають мішенями через свої численні активні торгівельні канали та групи.

Discord також став популярним серед трейдерів. Що колись вважалося лише ще однією платформою для геймерів, тепер перетворилося. Сьогодні Discord - це головне місце зібрання для роздрібних трейдерів FX/CFD та криптовалют, які збираються, щоб обговорювати стратегії, обмінюватися торговельними сигналами та разом орієнтуватися на коливання ринку.

Більше того, приватний та анонімний характер каналів Discord сприяє сумнівним торговим діяльностям. Платформа стала відома тим, що рекламує схеми `pump-and-dump`, де впливові особи рекламують активи з низьким оборотом, щоб підняти ціни перед продажем свого статку в максимальних значеннях.

Звертаючись до ASIC, починаючи з запуску своєї здатності закривати шахраївські веб-сайти в липні 2023 року, було закрито майже 3 500 шахраївських інвестиційних сайтів. Цей зусіб представляє значний прорив в захисті австралійців від онлайнових інвестиційних шахрайств.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть