Зловживання, шахрайство і криптосхеми: вина китайського підприємця випарюється

Зловживання, шахрайство і криптосхеми: вина китайського підприємця випарюється

Китайський підприємець, який пов`язаний з Стівом Бенноном, був знайдений винним у десяти з дванадцяти кримінальних звинувачень у зловживанні, шахрайстві та відмиванні грошей на суму мільярдів доларів.

У заяві, опублікованій сьогодні, 17 липня, американський прокурор Даміан Вільямс оголосив `кінець схемам Гуо.` Гуо обманював інвесторів, щоб фінансувати свій спосіб життя, включаючи яхту вартістю 37 мільйонів доларів. Вільямс категорично заявив, що Гуо `стикнеться з десятиліттями у в`язниці.`

Гуо очікує вирок 19 листопада і перебуває в ув`язненні з моменту його арешту у березні 2023 року.

Партнерство Гуо з Бенноном в основному ґрунтується на їх спільному заснуванні групи GTV Media, власника платформи для спільного перегляду відео GTV. Беннон був американським медіа-експертом, політичним стратегом і колишнім інвестиційним банкіром, який займав посаду головного стратега Білого дому при адміністрації колишнього президента Дональда Трампа.

У 2020 році Беннон був арештований на яхті Гуо за змову на вчинення дротового шахрайства у зв`язку з проектом збору коштів `Ми будуємо стіну`, спрямованим на будівництво прикордонної стіни між США та Мексикою.

Беннон відбуває чотиримісячний термін ув`язнення за презирство до Конгресу у зв`язку з його роллю в закликах демонстрантів прибувати до Вашингтона, округ Колумбія, 6 січня 2021 року. Трамп пізніше помилував Беннона, невдовзі до виходу з посади.

Походи Гуо у криптосистему змогли залучити мільйони доларів від інвесторів на токен, який він називав `Гімалаївський койн` або Г-койн (HCN), який, як він стверджував, був підтриманий у 20% золотом. Цей койн продавався в основному через Гімалаївську біржу. SEC зауважила, що Гуо був `серійним шахраєм`, який скористався атмосферою криптовалюти, переконуючи роздрібних інвесторів залучати до майже 500 мільйонів доларів.

Остання заява Джесі Брауна, колишнього генерального директора Гімалаївської біржі, показує, що Г-койн ніколи не був включений у блокчейн або навіть не відповідав критеріям криптопродукту.

На десятій сторінці білопаперу Гімалаївського койну розділ `структурні умови` описує систему покупки койну на основі кредиту користувача, при цьому вимагається від інвесторів придбати такі кредити через стейблкойн Гімалаївської біржі, Гімалаївський долар. Як стейблкойн, так і Г-койн не мали блокчейн-адрес, також не були надані будь-які стандартні відомості про їх функціоналість у смарт-контрактах.

Цей розвиток подій відбувається важливим часом у підготовці до виборів 2024 року, коли Трамп очолює список кандидатів, як показує його значна перевага в обставинах на Polymarket. Популярність Трампа значно зростає після спроби на його життя минулого вікенду, оскільки аналітики та прихильники галузі бачать, що його кампанія поступово змінює свою позицію на криптовалюті.

SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть