Крипто журналіст: 100 нових рекомендацій ЄСПЛ щодо ПЗЛ/ФТЗ ОАЕ

Крипто журналіст: 100 нових рекомендацій ЄСПЛ щодо ПЗЛ/ФТЗ ОАЕ

Віртуальні активи розглядаються в у 100 нових рекомендаціях ЄСПЛ щодо ПЗЛ/ФТЗ

Після вилучення ОАЕ зі списку сірих країн ФАТФ (Фінансової групи з боротьби з відмиванням коштів) та навіть перед цим, ОАЕ продовжує діяти для забезпечення покращення у сфері ПЗЛ/ФТЗ (Протидія Відмиванню Грошей) та (Фінансуванню тероризму), особливо коли розмова йде про віртуальні активи.

10 липня 2024 року Виконавчий офіс з протидії відмиванню грошей та фінансуванню тероризму (EO AML/CTF) почав впровадження понад 100 рекомендацій з Національної Оцінки Ризиків ОАЕ (NRA). Це сталося після двадцять першої зустрічі Вищого Комітету, що керує Національною стратегією з ПЗЛ/ФТЗ, під головуванням ВВ.В. Шейха Абдуллы бін Зайда Аль Нахаян, заступника прем`єр-міністра та міністра закордонних справ.

Згідно з оголошенням, зусилля будуть спрямовані на зменшення ризиків у високоризикових секторах, підвищення прозорості у юридичних осіб та підтримку ініціатив у секторі віртуальних активів.

Ця ініціатива включає широку програму освіти для зменшення ризиків відмивання грошей та фінансування тероризму. Між 2024 та 2026 роками планується проведення більше ніж 50 семінарів для навчання зацікавлених сторін щодо цих загроз та підвищення розуміння та відповідності в різних секторах.

Хамід Аль Заабі, Генеральний директор EO AML/CTF, заявив: `Ми раді завершити останню NRA, використовуючи методологію Групи Світового Банку (WBG), та почати нову фазу впровадження рекомендацій в рамках зусиль ОАЕ з побудови довгострокової та стійкої системи ПЗЛ/ФТЗ.`

Він додав: `Виконавчий офіс продовжуватиме співпрацювати з регулюючими органами для підвищення усвідомленості приватного сектору про ризики відмивання грошей. Вплив цієї усвідомленості на роботу органів влади буде контролюватися через Національну Систему для Статистики з Питань Відмивання Грошей та Фінансування Тероризму в ОАЕ.`

Аль Заабі особливо зазначив, що вони зобов`язані підтримати ці ініціативи у секторі віртуальних активів. Він зазначив їх зобов`язання зменшити ризики у високоризикових секторах, забезпечуючи прозорість у юридичних особах та реєстраціях.

Виконавчий офіс EO AML/CTF запускає впровадження рекомендацій Національної Оцінки Ризиків

Більше інформації: https://t.co/fMw8R1ZxPX

Регуляторний орган ADGM оновив свої червоні прапорці фінансування тероризму

У січні 2024 року регуляторний орган Абу-Дабі Глобал Маркет, FSRA (Орган фінансового регулювання фінансових послуг), Одиниця Фінансових Злочинів, опублікували оновлення Керівництва з червоними прапорцями тероризму та проліферації, яке включило новий розділ для опису Червоних Прапорців, що застосовуються до віртуальних активів та постачальників послуг віртуальних активів (VASPs).

Згідно з FSRA, всі Відповідні Особи, Фінансові Установи, VASPs та Обрані Нефінансові Підприємства та Професії (DNFBPs) повинні посилатися на оновлене Керівництво з Червоними Прапорцями тероризму та проліферації та включати найбільш актуальні показники Червоних Прапорців у свої системи перевірки.

Усі ці поправки та керівництва від FSRA прийшли після того, як FinCEN (Фінансова мережа Управління фінансових злочинів Департаменту скарбів США) запропонував нові регуляції для підвищення прозорості у секторі конвертованої віртуальної валюти (CVC) та боротьби з терористичним фінансуванням, згадуючи Хамас та Палестинський ісламський джихад.

Центральний банк ОАЕ видає керівництво з ПЗЛ/ФТЗ

Проте це не зупинилося тут. Навіть Центральний банк ОАЕ вийшов із своїм керівництвом з рамки віртуальних активів та постачальників послуг віртуальних активів, включаючи в ньому керівництво з ПЗЛ/ФТЗ. Керівництво було спрямовано на ліцензовані фінансові установи, з увагою на ризики у взаємодії з віртуальними активами.

Центральний банк ОАЕ роз`яснив, що вважається віртуальними активами, хто такі мають право надавати послуги в цій сфері, і як банки та фінансові установи будуть працювати з VASPs при відкритті для них рахунків та виконанні вимог щодо відповідності. Також було зазначено, що віртуальні активи у ОАЕ не вважаються законним засобом платежу.

Згідно з керівництвом, `Віртуальний актив – це цифрове представлення вартості, яке може бути обмінене, або передане цифрово, та може бути використане для платежів чи інвестиційних цілей, за винятком цифрових представлень фіатних валют, цінних паперів та інших фондів (таких, за якими окремо регулюються компетентні органи ОАЕ, включаючи CBUAE, SCA, VARA, FSRA та Дубайську фінансову службу (DFSA)).`

Ще важливіше, згідно з рішенням щодо ПЗЛ/ФТЗ, кожна фізична або юридична особа, яка займається будь-якою діяльністю з VASP, надає товари чи послуги VASP або здійснює операції VASP з держави, повинна бути ліцензована, зареєстрована чи зареєстрована компетентним наглядовим органом в ОАЕ.

Було зроблено зрозумілим, що ліцензованим ФІЗ заборонено укладати відносини чи обробляти транзакції з фізичними або юридичними особами, які виконують охоплені діяльності VASP та не мають ліцензії від органів ОАЕ для цього.

Закон про ПЗЛ/ФТЗ Центрального банку ОАЕ привів віртуальні активи та VASPs в рамки правових, регуляторних та наглядових рамок ПЗЛ/ФТЗ ОАЕ. Згідно зі статтями 9 та 15 Закону про ПЗЛ/ФТЗ, VASPs повинні повідомляти про підозрілі транзакції та інформацію, що стосується таких транзакцій, УОП ПЗЛ, а згідно зі статтями 13 та 14, наглядові органи мають право оцінювати ризики VASPs, проводити наглядові операції (включаючи інспекції) VASPs та накладати адміністративні штрафи на VASPs за порушення відповідних законів та умов.

За останні два роки ОАЕ продовжувала вдосконалювати керівництво щодо ПЗЛ/ФТЗ для віртуальних активів на всіх рівнях. Зі своїм недавнім регулюванням стабільної валюти очікуються ще більші зусилля в цьому напрямку.

Звіт Cryptopolitan від Лари Абдул Малак

SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть