Стійкий ріст акцій GameStop: причина зацікавленості інвесторів

Стійкий ріст акцій GameStop: причина зацікавленості інвесторів

Акції GameStop досягли найвищої ціни за останній місяць - що відбувається?

Король `мемних` акцій GameStop (NYSE: GME) піднявся до найвищої ціни за останній місяць у понеділок, продовжуючи свій останній зріст, навіть при тому, що його `насосник-голова` та головний трейдер Roaring Kitty тримається віддалено від грошових ринків в останні часи.

Дані Нью-Йоркської фондової біржі показують, що оригінальні `мемні` акції торгуються вище $27.00 в понеділок, але навіть за поточної ціни $26.48 вони залишаються вгорі на 5% за останній місяць і приблизно на 2% за день.

Акції продовжують стрімко підніматися, оскільки інвестори продовжують виявляти інтерес до `мемних` акцій після повернення трейдера, який почав початковий бум `мемних` акцій у травні.

Мережевий магазин відеоігор GameStop вперше набув популярності у 2021 році, коли любителі трейдингу почали купувати його акції та піднімати їхню ціну. Цей трейдерський вибух призвів до хаосу на Волл-стріт після того, як професійні трейдери, які спочатку розраховували на те, що ціна акцій компанії піде вниз, почали втрачати.

GME в основному перейшов у тишу, але повернувся у травні після того, як трейдер, який почав трейдерську лихоманку у 2021 році - Кіт Гілл, відомий під псевдонімом Roaring Kitty - вперше за три роки виставив мем в Твіттері.

Ціна акцій GameStop вибухнула в наступні дні, а потім стрімко зросла в червні, коли Гілл провів свій перший онлайн-стрім з 2021 року та виявив значний купівлю акцій.

Однак Roaring Kitty не публікував нічого протягом тижнів, і GME стрімко впала зі свого останнього піку, хоча вона почала повільно зростати протягом минулого тижня.

Проте її останній зріст показує, що інвестори все ще мають апетит до ризикованих активів, таких як `мемні` акції, особливо після спробного покушення на вбивство президентського кандидата Дональда Трампа на вихідних.

Основні фондові індекси S&P500, Nasdaq та Dow Jones сьогодні всі незначно зростають. Біткоін та широкий крипторинок також показали значні прирости.

В Китаї `мемна` акція Wisesoft Co. вибухнула в понеділок. Назва компанії на мандарині звучить як `Трамп переміг велико`, і вона раніше набувала приростів на основі новин, що стосувалися колишнього президента США та нинішнього лідера Республіканської партії.

Також на минулому тижні GameStop оголосив нагороду у $25,000 за важкодосяжний стікер Ліонеля Мессі з колекції Panini Copa America 2024. Анонс показав, що компанія розраховує на цільзування аудиторії поза відеоіграми, і стрімкий стрибок в понеділок, можливо, показує позитивний прийом інтересів GameStop в розширенні діяльності.

Відредаговано Андрю Хейворд Відмова від відповідальності

Погляди та думки автора носять виключно інформаційний характер і не становлять фінансової, інвестиційної або іншої поради.

Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Обзор: Ebury предполагает снижение ставок на 25 базисных пунктов. TD Securities ждет точечную диаграмму Фед. BofA ожидает осторожность и предпочтение постепенному смягчению. Рынок спекулирует - 55% вероятности снижения на 50 базисных пунктов, 45% - на 25. 📉🏦🔍
Просмотреть
Ожидания по процентным ставкам ФРС: спор между экспертами
Ожидания по процентным ставкам ФРС: спор между экспертами
Бывшие чиновники ФРС противоречатся: Местер за снижение на 25 пунктов, а Буллард - на 50. Рынок реагирует волатильно. Рост S&P 500 может продолжиться. 📉📈
Просмотреть