Лобі криптовалют в Вашингтоні: відступ Байдена

Лобі криптовалют в Вашингтоні: відступ Байдена

Чому лобі криптовалют в Вашингтоні бажає відступу Байдена

Під час побудови тиску, потім його розпускання і знову побудови для президента Джо Байдена покинути його кампанію для повторного обрання, більшість учасників у Вашингтоні бачили багато ризику і мало винагороди у приходженні публічно на одну сторону у все більш загостреній дискусії.

Для лідерів криптополітики у Вашингтоні питання того, чи тиснути на Байдена на відступ, є складним.

Відомо, що адміністрація президента широко ненавистна в індустрії криптовалют з багатьох причин - від голосної підтримки Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) у боротьбі проти криптовалютних компаній до ветування ключового законодавчого акта на користь криптовалют.

З іншого боку, адміністрація президента почала робити кроки до індустрії, що деякі вважають обнадійливим. Поки неясно, хто може замінити Байдена як демократичний кандидат, якщо він відкриє дорогу, не кажучи вже про їхнє ставлення до криптовалют.

Незважаючи на ці питання, кілька відомих учасників політики криптовалют та лобістів, які говорили з Decrypt, в приваті закликають Байдена дати відкат, незважаючи на те, хто його замінить.

Як ви знаєте, становище галузі полягає в тому, що все не може бути гірше, ніж вже є.

“Загальна перспектива галузі полягає в тому, що будь-що - навіть якщо це ще одна демократична адміністрація - будь-хто буде краще, ніж ми маємо зараз”, - сказав один лобіст криптовалют, який попросив не називати його Decrypt.

“Як це може бути гірше?” - продовжували вони. “Чи може бути менше співпрацівник SEC, наприклад?”

Постійна криза легітимності Байдена змусила деяких лідерів галузі детально дослідити, що саме в адміністрації президента зробило її так ворожо налаштованою до криптовалют. Республіканці нещодавно почали говорити, що опозиція до криптовалют є властивою Демократичній партії.

Але кілька експертів з політики криптовалют сказали, що проблема, ймовірно, полягає в тому, що вони бачать як надмірний вплив відомого критика криптовалют, сенатора Елізабет Воррен (Д-MA), на фінансову політику адміністрації Байдена.

Один експерт з політики криптовалют, який попросив не вказувати імені Decrypt, сказав, що вплив Воррен на банківську політику Байдена настільки тотальний, що паніюча мудрість у Вашингтоні говорить, що вона і Байден уклали угоду за закритими дверима відносно її впливу на його адміністрацію ще з часів 2020-го демократичного первинного.

“Здається, що там була якась потайна угода, де вона отримає вільні руки у фінансовій політиці в обмін на те, що не звертатиметься до президентської політики”, - сказав експерт з політики.

Якщо Байдена відсторонити, то, як вважають, вплив Воррен на фінансову політику президента також буде вилучено.

“Беручи до уваги те, що сенатор Воррен має такий вплив на цю адміністрацію, можливо, в іншій вона матиме менше впливу”, - сказав передмовний лобіст криптовалют.

Ще однією осі, яка дарує надію DC-контингенту криптовалют у відношенні до демократів, є вік.

Найбільш голосні прихильники криптовалют в Демократичній партії мають тенденцію до молодшого віку. Оскільки вік має вирішальне значення для поточної громадської кризи легітимності Байдена, більшість провідних кандидатів на заміну йому - такі як віце-президентка Камала Харріс, Губернатор Мічигану Гретчен Вітмер і Губернатор Меріленду Вес Мур - значно молодші за Байдена. Це дає надію лідерам галузі.

“Я вважаю, що є багато можливостей для молодших членів партії нарешті піднятися і бути набагато дружелюбнішими до галузі криптовалют”, - сказав експерт з політики криптовалют.

Однак один впливовий лобіст криптовалют, який попросив залишити своє ім`я анонімнім для цієї історії, критикував колег, які вважали, що відход Байдена суттєво вплине на галузь, назвавши таких прогнозистів “не дуже обізнаними людьми”.

“Тобі потрібно грати від карти, яку тобі роздано”, - сказав лобіст Decrypt. “У нас є ця адміністрація, у нас є цей Голова SEC, у нас є цей Конгрес, і ми маємо робити те, що можемо зробити в цей момент.”

В той час як Демократична партія бореться визначити свій найкращий шлях до листопада, республіканці активно почали кампанію для залучення прихильників криптовалют.

У понеділок, республіканська партія прийняла проект партійної програми, який явно підтримував криптовалюти, перший для великої американської політичної партії.

Протягом багатьох років лобі криптовалют у Вашингтоні наголошував, що вони не хочуть, щоб технологія блокчейну стала партійною проблемою - що довгострокова безпека та здоров`я галузі були б набагато краще обслуговані, зафіксувавши її постійний статус з біпартитним згодою.

Але в той час як вибір демократичного кандидата на президента - і можливе ставлення цього кандидата до галузі криптовалют - залишається відкритим питанням, доля галузі, якщо колишній президент Дональд Трамп переможе в листопаді, менш однозначна.

“На цей момент виглядає досить чітко, що якщо Трамп і республіканці будуть у силі, це однозначно буде позитивним для галузі криптовалют”, - сказала Крістін Сміт, генеральний директор впливової групи лобі криптовалют Blockchain Association Decrypt.

Видано: Андрю Хейвард

SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть