Заклик законодавців до розширення регулювання галузі платежів в США

Заклик законодавців до розширення регулювання галузі платежів в США

Голова Комітету з фінансових послуг палати представників США Патрік МакГенрі, представник Майк Флуд і представник Френч Хілл закликають Відомство з питань захисту фінансових послуг споживачів відкрити період коментарів щодо запропонованого правила. Вони висловлюють занепокоєння тим, що правило, яке отримало назву `Визначення більших учасників ринку для загальноприйнятних цифрових платіжних програм споживачів` - яке спрямоване на визначення ринку для програм споживчих платежів - не враховує потенційної шкоди для споживачів.

`У якості написаного, запропоноване правило не адекватно обгрунтовує необхідність істотного розширення сфери регулювання Відомства до галузі платежів`, - йдеться в листі.

Зокрема, на даний момент правило має неясний вплив на цифрові активи, зазначають законодавці.

`З одного боку, запропоноване правило чітко зазначає, що операції з переведення грошей з фіатних валют в криптовалюти та з криптовалют на криптовалюти, здійснені на біржі, не будуть охоплені. Однак залишається невизначеність, чи будуть ці виключення виключати повністю криптовалютні біржі або тільки в тих випадках, коли вони пропонують послуги, обмежені конвертацією між фіатними валютами та криптовалютами`, - йдеться в документі.

Через відсутність чіткості, законодавці просять Відомство з питань захисту фінансових послуг споживачів відкрити період коментарів і продовжити його на 60 днів.

Запропоноване правило про програми споживчих платежів вперше було запропоновано в листопаді.

Хілл, МакГенрі і Флуд вважають, що запропоноване правило `не адекватно обгрунтовує необхідність істотного розширення сфери регулювання Відомства до галузі платежів`. Вони вважають, що воно також може створити `більше регуляторної невизначеності в галузі платежів`, зокрема з цифровими активами.

Регулювання криптовалют - це дуже обговорювана проблема, особливо щодо підходу Комісії з цінних паперів і бірж до криптовалют. SEC була звинувачена у регулюванні через засудження Binance та Coinbase минулого року. В 2023 році SEC порушила 46 судових справ, пов`язаних з криптовалютами.

Інші агентства, такі як Внутрішня прибуткова служба, розглядають правила про звітність про криптовалюту.

Крім того, законодавці у Вашингтоні в даний час розглядають кілька законопроєктів, пов`язаних з криптовалютою.

Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Штраф Райана Коэна за приобретение ценных бумаг Wells Fargo
Гендиректор GameStop согласился на штраф в $985 320 за незаконное приобретение ценных бумаг. ФТС обвинила его в нарушении Закона Харт-Скотт-Родино. Коэн стремился повлиять на бизнес Wells Fargo. Акции GameStop упали на 3%. 🕵️‍♂️🔍
Просмотреть