SEC відмовляється від розслідування Hiro Systems: перемога для криптовалютної індустрії

SEC відмовляється від розслідування Hiro Systems: перемога для криптовалютної індустрії

SEC Відмовляється від розслідування Bitcoin L2 Stacks Builder Hiro, Заява говорить

Комісія з цінних паперів та бірж США відмовилася від тривалого трирічного розслідування проти Hiro Systems, розробника блокчейн-програмного забезпечення (раніше відомого як Blockstack), який залучив $70 мільйонів у токен-продажах з 2017 по 2019 рік, згідно з п`ятничною заявою.

Висновок розслідування - ще одне перемога для криптовалютної індустрії у багаторічній боротьбі з регулятором і слідує за новиною, про яку повідомив журнал Fortune на початку тижня, що агентство завершило розслідування щодо емітента стейблкоїна Paxos.

`Основуючись на інформації, якою ми володіємо на сьогоднішній день, ми не маємо наміру рекомендувати Комісії з цінних паперів та бірж вживати заходів примусового стягнення проти Hiro Systems PBC, колишньої Blockstack PBC,` - сказав відділ розслідувань SEC у листі до Hiro, що додається до п`ятничної заяви.

Лист містив стандартний попереджувальний вигляд, що таке сповіщення `не повинно, в жодному разі, трактуватися як підтвердження того, що сторону виправдали або що дії можуть виникнути в результаті розслідування працівників`.

Hiro створює інструменти для розробників для створення додатків на Stacks, layer-2 блокчейні, який доповнює Bitcoin. Stacks - це дитина криптовалютного ветерана Muneeb Ali, який зараз є генеральним директором Trust Machines, ще одного забудовника в екосистемі, і членом ради директорів Hiro.

Достатньо децентралізована?

Компанія, тоді відома як Blockstack, запустила першу версію ланцюга Stacks з його токеном (STX) в 2018 році. З початку компанія вважала продані токени цінними паперами.

Вона провела частину токен-продажів в рамках Регуляції A+ SEC, яка дозволяє емітентам продавати обмежену кількість цінних паперів громадськості без реєстрації. Інші токени були продані в рамках винятків для цінних паперів, проданих тільки акредитованим (Reg D) або міжнародним (Reg S) інвесторам.

У січні 2021 року була запущена нова версія Stacks з новим механізмом згоди (proof of transfer). За думкою Hiro, мережа стала повністю децентралізованою.

У заяві SEC в той місяць компанія сказала, що вона більше не надає `суттєві управлінські послуги блоці ланцюгу Stacks` і, отже, більше не потрібно вважати токени Stacks цінними паперами.

Здається, SEC був схильний до цієї інтерпретації. У вересні 2021 року Hiro повідомив, що реагує на запит від відділу розслідувань.

П`ятнична заява позначає кінець цього запиту та, ймовірно, видалення меча Дамокла, що висів над компанією.

SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть