Біткоїнові майнери та будівництво центрів обробки даних для штучного інтелекту

Біткоїнові майнери та будівництво центрів обробки даних для штучного інтелекту

Біткоїнові майнери - це привабливі партнери для побудови центрів обробки даних штучного інтелекту: Бернштейн

Біткоїнові майнери забезпечили достатні поставки енергії та можливості експлуатації і можуть допомогти компаніям будувати центри обробки даних для штучного інтелекту, зазначається в звіті.

Бернштейн почав покриття майнерів Iris Energy та Core Scientific рейтингами Outperform.

Брокер залишається биком біткоїна і прогнозує, що токен досягне $200,000 до 2025 року, $500,000 до 2029 та понад $1 млн до 2033 року.

Біткоїнові (BTC) майнери є привабливими партнерами для допомоги в побудові центрів обробки даних для штучного інтелекту (AI) через їх доступні поставки енергії та можливості експлуатації, зазначив брокер Бернштейн у дослідному звіті у вівторок.

Останні угоди з AI, включаючи 12-річну угоду Core Scientific з CoreWeave та інвестицію в $150 млн в Hut 8 від Coatue Management, стали ключовими каталізаторами для сектору, повідомляє звіт.

Бернштейн почав покриття майнерів Iris Energy (IREN) з рейтингом Outperform та цільовою ціною $26. Брокер також почав покриття Core Scientific з рейтингом Outperform і цільовою ціною $17. Ціни акцій Iris Energy на ранньої торгівлі у вівторок складали $13.40, Core Scientific - $9.79.

Біткоїнові майнери забезпечили великі обсяги поставок енергії та на сьогодні керують приблизно 6 гігават (ГВ) доступу до енергії з можливістю розширення до 12 ГВ до 2027 року, зазначається в звіті. Майнери мають перевагу в черзі для підключення великих навантажень енергії та, отже, можуть допомогти потенційним партнерам зекономити час на забезпечення поставок енергії.

`Центри обробки біткоїнів є ідеальними для реконструкції через високую щільність енергії в стелажах, інфраструктуру охолодження та загальні можливості експлуатації центрів оброблення даних,` - пише аналітик Гаутам Чхугані та інші, - `ми очікуємо, що до кінця 2027 року 20% потужностей біткоїн-майнерів перейдуть до AI.`

Величезні п`ять найбільших біткоїнових майнерів у США очікують продовження консолідації масштабів та зростання до приблизно 25% глобального хешрейту біткоїна, з можливістю середньострокового переходу до AI, заявили в Бернштейн. Хешрейт - це показник конкуренції в галузі та складності майнінгу.

Брокер залишається биком біткоїна і прогнозує досягнення активу рівня $200,000 до 2025, $500,000 до 2029 та понад $1 млн до 2033 року, і після успішного запуску біткоїнових біржових фондів (ETF) на початку січня в США зазначив, що їхнє переконання зросло.

Докладніше: Гіганти приватного еквіті обіграють біткоїнових майнерів на приманках AI

Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Вычислительная мощность биткойна снизилась на 9,95% после рекордного хэшрейта. Майнеры сталкиваются с экономическими препятствиями из-за низких комиссий и уменьшения вознаграждений. Уровень хэшрейта снизился на 69 EH/s, вызывая нарастающие вызовы для майнеров. 😕 #биткойн #хэшрейт
Просмотреть
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Обзор: Bitmain влияет на майнинговые пулы биткоина, анализ показал сходство работ на 37% хэшрейта. Poolin, BTC.com схожи с AntPool на 99% и 98%. Исследования 0xB10C обращают внимание на роль Bitmain, но не обязательное контролирует их работу. ⛏️🔍
Просмотреть
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой, JPMorgan предупредил о возможном замедлении роста хэшрейта. Доля майнеров из США на бирже достигла рекордного уровня. Hut 8 увеличил рыночную капитализацию, CleanSpark снизилась. Jefferies предупреждает о сложном месяце для майнеров. 😕📉 #криптовалюта #Bitcoin #майнинг
Просмотреть
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры отказываются от Биткоина ради ИИ из-за роста затрат. Цены на Биткоин растут, но майнинг становится всё сложнее. Банкротства, снижение дохода - вызовы для отрасли. Некоторые компании переключаются на ИИ и HPC. 📉⛏️🔝
Просмотреть