Тесла накопичує мільярди та Bitcoin: коротко

Тесла накопичує мільярди та Bitcoin: коротко

Тесла завдає удару $5,7 мільярдів коротким продавцям: зростання акцій підтружується завдяки можливому накопиченню Bitcoin

Тесла (TSLA) вирізняється як один з найкращих виконавців у S&P 500, завдаючи значних збитків короткосрочним продавцям, які ставляться проти виробника електромобілів, який інвестував у Bitcoin.

Після публікації звіту про поставки в другому кварталі 2 липня, акції Тесли зросли більше ніж на 25%, побудувавши на зростаючих більше ніж на 44% за останні 30 днів. Цей драматичний ріст цін призвів до приблизно $5,7 мільярдів у нреалізованих збитках для короткосрочних продавців, які спрямовані на компанію.

Тесла також спостерігала зростання короткого інтересу, згідно з даними відстежувача ринку акцій Ortex, яку вперше повідомив портал Finbold, яка сягнула 3,84% на минулому тижні, рівня, яке не спостерігалося з 2021 року, року, коли Тесла досягла рекордних висот і вітається одним з найуспішніших років у своїй історії.

Хоча короткий інтерес трохи знизився до 3,80%, що перетворюється на приблизно 105,3 мільйони проданих акцій, середня кількість приховуються залишилася низькою на 0,68 дня. Цей короткий термін робить короткострокових продавців особливо вразливими до подальшого зростання цін. Джерело: Ortex

2 липня Тесла повідомила про поставки у другому кварталі 443 956 автомобілів, перевищуючи очікування Wall Street в розмірі 439 000. Хоча поставки зменшилися на 4,8% у порівнянні з попереднім роком, це зменшення менше важкого на 8,5%, яке було зафіксоване в першому кварталі.

Це свідчить про те, що попит на автомобілі Тесла залишається стійким не зважаючи на застарілу лінію продуктів і зростаючу конкуренцію від інших виробників електромобілів. Компанія недавно впровадила різні стимули по продажу, включаючи знижки, низькі або безпроцентні фінансування та інші бонуси.

Ці заходи, такі як зниження цін у Німеччині та Норвегії та пропозиції про кредити без відсотків в Китаї, допомогли пом`якшити спад у продажах і зберегти інтерес споживачів.

Компанія була помітною однією з перших, яка додала Bitcoin як актив резервного фонду, спочатку вклавши $1,5 мільярди в криптовалюту та приймаючи платежі у BTC. Хоча ці підходи були пізніше відхилені, і деякі з біткоїнових запасів компанії були продані, дані BitcoinTreasuries показують, що Тесла все ще володіє 9 720 BTC. Це робить її третьою найбільшою публічно-торговою фірмою, що утримує BTC, позаду MicroStrategy та Marathon.

Проте, компанія може знову накопичувати Bitcoin, оскільки дані від Arkham Intelligence через функцію відстеження Bitcoin-гаманця Тесли показують, що вона наразі тримає 11 509 BTC, що є значним збільшенням порівняно з 9 720 BTC, звітуваних під час останньої фінансової звітності компанії.

Історія Тесли з Bitcoin є тривожною, оскільки після покупки криптовалюти на суму в $1,5 млрд під час його ходу вверх фірма продала приблизно 10% своїх запасів у першому тесті, за яким слідувало скидання близько 75% решти своїх запасів у другому кварталі 2022 року.

Після продажу цих монет компанія не звітувала про жодні значущі зміни у своїх запасах Bitcoin, і хоча для великих гаманці може бути природнім отримання невеликої кількості BTC у потенційних атаках з метою `пилу`, збільшення на 1 789 BTC (приблизно на $120,4 млн) свідчить про те, що виробник електромобілів знову накопичує.

Компанія скасувала своє ставлення до Bitcoin незабаром після інвестицій в криптовалюту, оскільки її глава Ілон Маск поскаржився на екологічні проблеми, пов`язані з добуванням BTC, що також змусило її припинити приймання платежів у BTC.

Зображення на вітрині через Pixabay.

Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Обзор: Ebury предполагает снижение ставок на 25 базисных пунктов. TD Securities ждет точечную диаграмму Фед. BofA ожидает осторожность и предпочтение постепенному смягчению. Рынок спекулирует - 55% вероятности снижения на 50 базисных пунктов, 45% - на 25. 📉🏦🔍
Просмотреть