Федеральний резерв США сповільнює інфляцію: вплив на криптовалюту

Федеральний резерв США сповільнює інфляцію: вплив на криптовалюту

Федеральний резерв США бачить, що інфляція знижується, але не достатньо швидко, ось чому це має значення для криптовалют

У червні Федеральний резерв США повідомив, що інфляція показала ознаки сповільнення, але залишалась вище 2% цільового діапазону, за даними опублікованих у середу мінут.

Економічна діяльність у США продовжує розвиватися на стійкому рівні, хоча зростання реального валового внутрішнього продукту на рік очікується нижче сильного темпу, зафіксованого у 2023 році.

Зниження інфляції є бажаним для ризикових активів, включаючи Bitcoin, оскільки це надало б Феду впевненість розпочати зниження процентних ставок в цьому році, що ефективно зробить вартість позики дешевшою.

У короткостроковій перспективі ціни на криптовалюту можуть продовжувати відчувати тиск через високий рівень інфляції.

Динаміка ціни на провідний актив Bitcoin, схоже, `втрачає ймовірність` після цьогорічної ейфорії з пов`язаних з біржовим фондом, - заявив Джонатан де Вет, головний інвестиційний директор компанії з торгівлі цифровими активами Zerocap, в інтерв`ю Decrypt.

`Мінулі фінансові результати, представлені після закриття, не допомогли вже пошатнутому настрою, розділені члени Феду вказують на те, що американська економіка сповільнюється, і декілька учасників говорять, що якщо інфляція буде і далі залишатися на високому рівні або зросте далі, необхідно підвищити ставку фондів,` - сказав Де Вет.

Хоча ринок праці залишається міцним, з продовженням збільшення кількості робочих місць існують ознаки зменшення напруженості на ринку праці, повідомив Фед.

Це надасть додаткові аргументи для центрального банку для зниження ставок у найближчі місяці, за умови, що тенденція залишиться стійкою.

Показники, такі як зниження рівня вакансій та нижча швидкість найму, вказують на зменшення ступеня напруженості на ринку праці.

Фед вирішив залишити цільовий діапазон ставок федеральних фондів на рівні від 5.25% до 5.50% у минулому місяці, що, в цілому, було очікувано ринковими учасниками.

Трейдери ф`ючерсів передбачають два зниження ставок в цьому році, згідно з інструментом FedWatch компанії CME. Це в значній мірі буде залежати від полегшення грошової політики центральним банком США.

У червні члени Феду обговорювали різні ризики, включаючи можливі негативні ризики для економічної діяльності та можливість залишання інфляції на високому рівні внаслідок геополітичних подій та торговельних напруг, серед інших факторів, показують мінути.

Європейський центральний банк та Банк Канади розпочали цикли зниження ставок, і очікується, що більшість центральних банків розвинених країн розпочнуть політику пом`якшення протягом наступних кількох місяців.

Це сталося у момент, коли ціна Bitcoin в середу зазнала втрат, опустившись до найнижчої точки за два місяці, нижче $58,000. Ліквідації на криптовалютному ринку також почали накопичуватися, сягнувши $240 мільйонів на момент написання даних від CoinGlass.

`Додатковий спад тут в стрімліній зведе нас вниз на ліфті до $52,000 на нашу думку,` - сказав Де Вет.

Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Обзор: Ebury предполагает снижение ставок на 25 базисных пунктов. TD Securities ждет точечную диаграмму Фед. BofA ожидает осторожность и предпочтение постепенному смягчению. Рынок спекулирует - 55% вероятности снижения на 50 базисных пунктов, 45% - на 25. 📉🏦🔍
Просмотреть