Криптовалютні Індексні Фонди: Стратегія та Ефективність

Криптовалютні Індексні Фонди: Стратегія та Ефективність

Аргумент за криптовалютні індексні фонди

Ринок криптовалютних активів дивовижно зростав протягом останніх 15 років, досягнувши оцінки в розмірі 3 трільйонів доларів у 2021 році, з понад 26 000 вказаних криптовалют. Цей ріст привернув малих та великих інвесторів, сімейні офіси, фонди університетів та навіть пенсійні плани.

Вступ поважних компаній TradFi, таких як Goldman Sachs, Fidelity та Blackrock на ринок криптовалют підкреслює зростаюче інституційне прийняття та зрілість цифрових активів та сприяє більш широкому участі на ринку.

Незважаючи на великий попит на цифрові активи, досі ведеться дискусія про те, як краще отримати оптимальну експозицію та керувати ризиками. Багато інвесторів утримують криптовалюти, такі як Біткоін чи Етер, або інвестували у фонди обміну на місці BTC, але існує третя опція: криптовалютні індексні фонди. Ці фонди пропонують диверсифіковану експозицію на цифрові активи.

Ви читаєте Crypto Long & Short, нашу щотижневу розсилку з інсайтами, новинами та аналітикою для професійних інвесторів. Підпишіться тут, щоб отримувати її в свою скриньку кожної середи.

Складних інвестори розуміють необхідність диверсифікації портфелів, передбачаючи, що по мірі сповільнення прибутку в біткоін-фондах, зменшиться й волатильність, знижуючи потенціал привабливих ризикованих доходів. Інституційні інвестори все більше прагнуть отримати експозицію до більшого набору криптовалют, які доповнюють традиційні акційні позиції, саме тут індексні фонди набирають значення. Криптовалютні індексні фонди - це інвестиційні засоби, що відстежують виступ кошика різних криптовалют, пропонуючи інвесторам диверсифіковану експозицію на цифровий ринок активів без необхідності купувати окремі криптовалюти безпосередньо. Наразі понад десяток криптовалютних індексних фондів маркетингується для інвесторів, які управляють активами від мільйона до кількох сотень мільйонів доларів.

Історично, хороші чи погані новини (ідіосинкратичний ризик) щодо певного криптовалютного активу тенденційно швидко враховуються на ринку. Це означає, що поточні ринкові ціни, як правило, відображають те, що вже відомо про ці активи, створюючи певну ефективність цін. Оптимально інвесторам потрібно часто перебалансувати свої портфелі для того, щоб скористатися рухами на ринку та управляти волатильністю. Однак більшість активних менеджерів не пропонують достатню ліквідність для цього частого перебалансування, отже більшість інвесторів утримують дуже маленькі розміри позицій. У зв`язку з цими викликами та ще не завершеним ринком, прийняття диверсифікованої стратегії індексу є виправданим для тих, хто шукає широку експозицію на цей набір можливостей.

Криптовалютні індексні фонди надають інституційним інвесторам спрощений підхід до отримання експозиції до цифрових активів. Хоча вони, як правило, відмінні від інвестицій ризикового капіталу, ці індексні фонди мають схожу стратегію у керуванні ризиком через диверсифікацію. Інвестуючи у найбільші криптовалютні активи за ринковою капіталізацією, вони пропонують метод зменшення деяких ризиків, пов`язаних з індивідуальними криптовалютами, схожий на те, як ризиковий капітал розподіляє інвестиції між численними стартапами для збалансування високої статистики невдач з потенціалом для суттєвих успіхів.

Одним із ключових аспектів для індексних фондів є кількість криптовалют, які вони відображають. Хоча вибір десяти найбільших криптовалют за ринковою капіталізацією був нормою, розширення індексу до 25 враховує 92% від загальної ринкової капіталізації криптовалют. Деякі можуть прагнути диверсифікуватися ще більше за рахунок топ-50, але це лише незначно збільшить охоплення капіталізації ринку на 3%.

Є недоліки в розширенні всесвіту криптовалют, включених до індексного фонду. Інвесторам розумно враховувати, чи індексний фонд включає мем-монети, які мають мінімальні розвиткові цілі та зазвичай розглядаються як художні висловлення чи культурний коментар. Вища волатильність, пов`язана з мем-монетами, також робить їх непридатними для інституційного портфеля.

Для довгострокових інвесторів, які можуть відмовитися від внутрішньомісячної ліквідності, ставлення активів, утримуваних в індексі, може допомогти захистити від розводнення, оскільки кількість монет протоколів з часом зростає. Статки активів дозволяють інвесторам брати участь у процесу підтвердження транзакцій блокчейнів з підтвердженням перевірки, з можливістю отримання винагород, подібних до дивідендних видач акцій.

При збереженні інституційної адопції цифрових активів є надзвичайно важливим для інвесторів оцінити, як краще отримати експозицію до простору та співпрацювати з надійними партнерами для навігації складнощами криптосистеми. Хоча індексний фонд не є єдиним способом інвестувати у цифрові активи, існують вагомі аргументи за те, щоб його розглядати як базовий будівельний блок для інституційного портфеля для одержання керованої та диверсифікованої експозиції.

Примітка: Погляди, висловлені в цьому розділі, належать автору і необов`язково відображають погляди CoinDesk, Inc. або його власників та партнерів.

Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Обзор: Ebury предполагает снижение ставок на 25 базисных пунктов. TD Securities ждет точечную диаграмму Фед. BofA ожидает осторожность и предпочтение постепенному смягчению. Рынок спекулирует - 55% вероятности снижения на 50 базисных пунктов, 45% - на 25. 📉🏦🔍
Просмотреть