ГРІІD Infrastructure: американська компанія, що почала публічно торгуватися після лістингу на Nasdaq

ГРІІD Infrastructure: американська компанія, що почала публічно торгуватися після лістингу на Nasdaq

Інша команда з видобутку біткойну стала публічною в США. Компанія GRIID Infrastructure, що займається видобутком біткойну, почала торгуватися на американському ринку в понеділок після того, як раніше цього місяця стала публічною у Канаді.

Компанія знаходиться в Цинциннаті, штат Огайо, і має рудник у Нью-Йорку та три у Теннессі.

Головний стратегічний оператор GRIID Харрі Судок відзначив на часі публікації, що компанія також планує зареєструватися у США.

Компанія оголосила, що починає торгуватися на біржі Nasdaq після злиття з SPAC Adit EdTech.

На момент 11:00 за східним часом понеділка, за даними Google Finance, акції торгувалися приблизно за 7 доларів, що на 28% нижче від початкової ціни.

У той же час Судок заявив порталу Blockworks: `У короткостроковій перспективі ми зосереджуємося на збільшенні потужностей та підвищенні швидкості хешування. В кінцевому підсумку нашою метою є подальше розширення запасів енергії та використання операційної ефективності, щоб стати лідером у видобутку біткойну та інноваціях у галузі енергетики`.

GRIID була заснована в 2018 році, а видобуватися почали наступного року. На момент 30 вересня в компанії було встановлено 20 623 майнера біткойну, що забезпечувало загальну швидкість хешування на рівні 447 петагеш на секунду (PH/s).

У компанії наголошують, що їхні рудники використовують приблизно 67% безвуглецевої енергії, а до кінця 2024 року вони планують збільшити цей показник до 90%. За третій квартал 2023 року доходи компанії склали 2,6 мільйона доларів, а загальний дохід за перші три квартали минулого року становив 8 мільйонів доларів.

Генеральний директор GRIID Трей Келлі заявив, що лістинг на Nasdaq `збільшить їхню видимість, ліквідність та розширить базу інвесторів`.

Це нещодавній приватний лістинг GRIID - компанія отримала кредитну лінію у розмірі 525 мільйонів доларів від Blockchain.com в 2021 році, після чого планувала лістинг на Нью-Йоркській фондовій біржі, але цей план так і не здійснився.

Лістинг на Nasdaq також відбувається перед наближаючимся зменшенням нагороди за блоки для видобування біткойну, запланованим на квітень.

Дан Вейскопф, спів-управитель ETF компанії Amplify Transformational Data Sharing (BLOK), заявив, що доступ до капіталових ринків є критичним для росту перед наступним зменшенням нагороди за блоки.

Окрім інших криптовалют, BLOK інвестує в підприємства з видобутку біткойну, такі як Marathon Digital, Riot Platforms, Cleanspark та інші.

`Ми вважаємо, що компанії, які знаходяться на приватному ринку, будуть в невигідному положенні, тому рішення GRIID стати публічною є зрозумілим`, - зазначив Вейскопф в коментарі для Blockworks. `Наразі доступна інформація ще не дуже повна, тому ми будемо спостерігати з-за ліній, отримуючи щомісячні та щоквартальні дані, які будуть підтверджувати інвестиційну можливість`.

Лістинг GRIID відбувається приблизно через дев`ять місяців після того, як майнер біткойну Bitdeer з`явився на Nasdaq у квітні минулого року після злиття з Blue Safari Group Acquisition Corp.

За нинішніми даними, ціни на акції Bitdeer знизилися на 7% з початку 2024 року, що є тенденцією в біткойн галузі. Ціна акцій більших конкурентів, таких як Marathon Digital та Riot Platforms, знизилася на 19% та 25% відповідно з початку року.

Ціни акцій Core Scientific впали після повторного лістингу на Nasdaq після виходу з банкрутства. Компанія Hut 8, яка злучилася з US Bitcoin Corp. у листопаді, також спостерігала зниження ціни акцій на 31% з початку 2024 року. Конкуренти Cleanspark та Bitfarms також відзначили зниження цін акцій, що становить приблизно 20% та 12% відповідно.

Аналітики компанії Compass Point Research зазначили в січневій доповіді, що зниження ціни хеша з $0.12 до $0.09 сприяло відмовці від акцій майнерів.

`Ми очікуємо подальшої волатильності та можливої слабкості, оскільки інвестори враховують подальше зниження ціни хеша внаслідок очікуваного зменшення нагороди за блоки в середині квітня, що, на нашу думку, створить хороші умови для інвестування`, - написали аналітики Чейс Вайт та Джо Флінн.

За новими даними, ціна біткойну (BTC) знизилася на 3,5% з початку року, оскільки її ціна сталино знижуватися після початку торгівлі звичайними біткойн ETF 11 січня.

Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Вычислительная мощность биткойна снизилась на 9,95% после рекордного хэшрейта. Майнеры сталкиваются с экономическими препятствиями из-за низких комиссий и уменьшения вознаграждений. Уровень хэшрейта снизился на 69 EH/s, вызывая нарастающие вызовы для майнеров. 😕 #биткойн #хэшрейт
Просмотреть
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Обзор: Bitmain влияет на майнинговые пулы биткоина, анализ показал сходство работ на 37% хэшрейта. Poolin, BTC.com схожи с AntPool на 99% и 98%. Исследования 0xB10C обращают внимание на роль Bitmain, но не обязательное контролирует их работу. ⛏️🔍
Просмотреть
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой, JPMorgan предупредил о возможном замедлении роста хэшрейта. Доля майнеров из США на бирже достигла рекордного уровня. Hut 8 увеличил рыночную капитализацию, CleanSpark снизилась. Jefferies предупреждает о сложном месяце для майнеров. 😕📉 #криптовалюта #Bitcoin #майнинг
Просмотреть
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры отказываются от Биткоина ради ИИ из-за роста затрат. Цены на Биткоин растут, но майнинг становится всё сложнее. Банкротства, снижение дохода - вызовы для отрасли. Некоторые компании переключаются на ИИ и HPC. 📉⛏️🔝
Просмотреть