Токенізація у 2030: Реалістичні прогнози

Токенізація у 2030: Реалістичні прогнози

Токенізація може не бути такою великою у 2030 році, як ви думаєте. Ось чому

Майже дев`ять років знадобилося Bitcoin, щоб вперше перейти позначку у $10,000, та трохи більше 12 років, щоб дійти до $50,000. Компанія McKinsey стверджує, що для токенізації також знадобиться терпіння.

Не відбулось не відбувалося похвилює з тим, як токенізація реальних активів може змінити світ, як ми його знаємо.

Один звіт від 21.co, опублікований у минулому жовтні, запалено передбачав, що цей ринок буде коштувати $10 трлн до 2030 року - і все ще вражаючих $3,5 трлн у найгіршому випадку.

Але за словами McKinsey, необхідний розсудний реалітетний перевірка.

Хоча аналітики консалтингової фірми погоджуються, що ця технологія революціонізує фінансові установи, трансформує інвестиційний досвід та зробить торгівлю значно дешевше, вони вважають, що є реальна небезпека того, що сектор токенізації буде уперед, перш ніж він зможе йти.

“Досі було багато помилкових стартів та викликів.” McKinsey

Лопаючи бульбашку запалених аналітиків, які вважають, що кожна акція та фонд на планеті будуть токенізовані за мить, McKinsey підняла питання, наскільки багато цей молодий сектор може досягти між теперішнім часом та кінцем десятиліття, яке всього у шість років.

“На основі нашого аналізу, ми очікуємо, що загальна ринкова капіталізація токенізованих може досягти приблизно $2 трлн до 2030 року ... в бичому сценарія, ця вартість може подвоїтися до $4 трлн, проте ми менш оптимістичні, ніж раніше опубліковані оцінки.” McKinsey

У найпесимістичнішому сценарії, викладеному авторами, стверджується, що сектор токенізації може коштувати навіть менше, ніж поточна ринкова капіталізація Bitcoin - менше ніж $1 трлн.

Це не спроба McKinsey відкинути цю технологію як моду, це відверте визнання того, що прийняття займає час. Майже дев`ять років знадобилося Bitcoin, щоб вперше досягти $10,000, та трохи більше 12 років, щоб дійти до $50,000.

І розкриваючи виклики, які стоять на шляху токенізації в набутті ширшого поширення - та досягненні надзважливого “мережевого ефекту” - McKinsey говорить, що деякі з викликів, ймовірно, перед вличати перед ранніми прихильниками включають: Обмежена ліквідність, з розчаровуючим обсягом трансакцій, які не забезпечують стійкого ринку Паралельне видача на застарілій платформі призводить до більш великої витрати Порушення давно встановлених процесів

Через це токенізація стикається з додатковим викликом у досягненні свого повного потенціалу: довести, що вона краще за поточний спосіб робити речі. Використовуючи облігації як приклад, звіт каже:

“Подолання проблеми холодного старту потребувало би побудови сценарію в якому цифрове представлення застави надає матеріальні переваги - в тому числі набагато більшого пересування, швидшої розрахункової та більшої ліквідності.” McKinsey

Три інші можливі перешкоди також варто обговорення.

Як зазначає McKinsey, поновлення систем, на яких спирається сектор фінансових послуг для пересування трильйонів доларів на цінності - деякі з яких мають десятиліття - займе час, потребує бути виконано з великою обережністю, і потребує певної ступеня однорідності.

Також регулятори повинні мати своє слово - і як ми бачили у просторі цифрових активів, вони можуть бути досить повільними у дії з начебтою технологіями.

Також потрібно серйозно обговорювати, чи здатні блокчейни до цього. Масштабованість довго була певною проблемою для найбільших мереж, але Шар 2 уже почали значно вирішувати проблему. Блокчейни також схильні до фрагментації, створюючи силоси, де вони не можуть спілкуватися один з одним. Хоча мости були висвітлені як потенційне рішення, вони не без проблем безпеки - і постраждали від деяких дерзаних мільйонних вкрадень протягом років.

Загальна аргументація McKinsey полягає в тому, що токенізація є необхідністю, і переваги будуть значними. Вона уявляє світ, де підприємства можуть здійснювати платежі цілодобово, з більш справедливими умовами для інвесторів та довгоочікуваною модернізацією в фінансових продуктах. Однак, прихильники втрачають з кутку зору факт, що Рим не був побудований за день.

“Консумерські технології (такі як Інтернет, смартфони та соціальні мережі) та фінансові інновації (як кредитні картки та ETF) зазвичай виявляють найбільший зріст (понад 100 відсотків щорічно) протягом перших п`яти років після створення.” McKinsey

І хоча винагороди для ранніх рухачів можуть бути великими - особливо, якщо вони створять платформу токенізації, яка стане лідером на ринку - існує ризик того, що вони можуть бути витіснені, та зроблені застарілими, пізнішим стартапомз більш вдосконалою технологією, що означатиме, що невлучні мільйони доларів в інвестиції йдуть насмітник.

Тим часом, встановте нагадування на 2030 рік. Щодо загальної вартості ринку токенізації, 21.co і MicKinsey не можуть обидві бути праві. Однак, обидві можуть бути дуже неправильними.

AAVE: цена нацелена на $200. Время для покупки?
AAVE: цена нацелена на $200. Время для покупки?
Цена AAVE стремится к $200, продолжая бычий тренд. RSI и MFI указывают на перекупленность и спекуляции. Данные Santiment показывают увеличение прибыли. AAVE привлекает новых инвесторов. 🚀
Просмотреть
Долгожданное приближение криптовалютного бума
Долгожданное приближение криптовалютного бума
Рипл победил SEC, аналитик предсказывает старт сезона альткоинов. Bitcoin и Ethereum двигаются по-разному, снижение доминирования Bitcoin может провести альткоины к большим движениям. Положительные события и растущий интерес к крипте готовят почву для криптовалютного бума. Рыночная капитализация криптовалют оптимистично выглядит, альткоины показывают сильный импульс. 🚀🌟📈🔥
Просмотреть
Цена XRP при $13 миллиона за Биткоин: анализ роста
Цена XRP при $13 миллиона за Биткоин: анализ роста
🚀 Смелый прогноз Сэйлора: цена XRP может вырасти в 215 раз, достигнув $126.60, если Биткоин достигнет $13 млн. Реальная цена XRP к 2045 году может вырасти еще выше. 📈 #крипта
Просмотреть
Рост цены Pendle: прогнозы на сентябрь
Рост цены Pendle: прогнозы на сентябрь
Pendle на подъеме после вступления трейдеров деривативов. Цена выросла на 16,4% за день, на 27% за неделю. Трейдеры сделали агрессивные ставки на рост. Возможен рост на 40% в сентябре, если цена преодолеет $5. Технические индикаторы говорят о продолжении восходящего тренда. 📈🚀
Просмотреть