Маркетмейкери: від початку до ринку

Маркетмейкери: від початку до ринку

Розкриття вартості: Справедливе виявлення ціни, роль маркетмейкерів

Отримання токену від початку до ринку - це велике досягнення, якому часто потрібні роки планування та зобов’язань. Досягнення справедливого виявлення ціни та стабільності потребує не менше зобов’язань та енергії. Загалом, маркетмейкери класифікують шлях ціноутворення токену на чотири основні фази: побудова до генерації, первинне розміщення, виявлення ціни і розширення, циклічний ріст. Кожен етап потребує акуратного планування для успіху та сприяє загальному здоров’ю переходу токену з приватного до публічних ринків. Це досягнення сприяє маркетмейкер шляхом створення попереднього ринкового книжкового замовлення, стратегія якої значно сприяє або стримує справедливе виявлення ціни.

Наступна думка редакційного відділу була написана Веслі Праєром, засновником Acheron Trading. Але чому це важливо?

Який маркетмейкер проект обирає для попереднього планування та їхнього публічного списку, це буде визначати багато на тих критичних ранніх етапах. Якщо вони вирішать співпрацювати з фірмою, яка має історію використання хижих та недозрозумілих угод та інших тактик на користь самих себе, це, ймовірно, обійдеться проектові та його спільноті великою кількістю.

Структурно маркетмейкер, під час первинного розміщення, має доступ до великого відсотка обігового постачання активу. Оскільки їм доручено забезпечити початкову ліквідність для розміщення, вони можуть добровільно вибирати утримувати частину цього, що, у свою чергу, створює штучну дефіцитність в книжковому замовленні. Це має наслідком вплив на ціну, дозволяючи їй торгуватися до нерентабельного рівня. Маркетмейкер тоді може значною мірою заробити, взявши величезну позицію в початковому постачанні і продавши його цим роздрібним та інституційним покупцям за завищені ціни, фактично здійснивши короткі продажі активу за завищеною ціною, що може бути дуже прибутковим для оператора короткостроковим, паразитарним.

Проекти, що запускають свій токен, повинні провести значну попередню документальну перевірку та залишатися прагматичними при виборі маркетмейкера для співпраці. Вони повинні надати перевагу партнерові, який гіперфокусований на прозорості та симбіотичних стратегіях проти компаній, які мають історію суперечок, маніпулювання ринком та експлуатації своїх клієнтів на користь замість пріоритетного організованого виявлення ціни в період первинного списку токену.

Існує негативна наративів в цифрових активах, що розглядають MMs як жадібних маніпуляторів, які мислять лише про швидкий заробіток за рахунок надій та мрій своїх клієнтів. Хоча, на жаль, це може бути так, є відмінна когорта відомих та досвідчених маркетмейкерів, які знають, що справедливі угоди, прозорість, глибока ліквідність протягом всього ринкового циклу та ефективність ринку, є найважливішим.

Маркетмейкери добре знають труднощі у переході вашого токену від старту до ринку та напруженість, яка потрібна для успішного виконання цього. Враховуючи це, чи не вони також повинні розуміти, що це їхня власна обов’язок сприяти ефективності цього процесу для загального добра клієнта, їхньої фірми та прискорюючої цифрових активів галузі?

При виборі маркетмейкера, проекти повинні розуміти бізнес-модель, за якою працює маркетмейкер, чи то зазначену (ретейнер), поділ прибутків, основний кредит та варіант виклику, чи гібрид. Вони також повинні дослідити стимули маркетмейкера, глянувши на угоду, і зрозуміти, як ці стимули перетворяться на те, як маркетмейкер залучатиме ліквідність для запуску та наступного виявлення ціни. Проекту слід ретельно вивчити будь-які конфлікти інтересів (такі як об’єднання інвестицій з маркетмейкінгом). Вони повинні уникати запуску операцій маркетмейкера через ключі API, що підключені до їхніх обмінних облікових записів, і вибрати розділений, повністю кастодіальний модель чи модель кредиту замість.

Крім цього, проекти не повинні боятися звертатися до своєї мережі за досвідом інших засновників з різними фірмами. Багато засновників мають досвід, яким вони неохоче діляться публічно, але готові надати цінне уявлення ​​конфіденційно. Проекти також повинні уважно розглядати фірми, які є сенсаційними - влаштовують великі вечірки, розміщують назву своєї компанії на стадіонах і футбольних командах та інші маркетингові тактики. ММ - це професійна фінансова послуга, яка вимагає високого рівня інтегритету, професіоналізму та технологій, а не блискучих маркетингових кампаній.

Останнє і найважливіше, проекти повинні вимагати реального часу прозорість незалежно від фінансової структури. Відсутність прозорості в операціях маркетмейкера та обміну призвела до значної шкоди для всієї галузі в попередніх циклах, і всім нам потрібно встановлювати вищі стандарти для тих, з ким ми працюємо.

AAVE: цена нацелена на $200. Время для покупки?
AAVE: цена нацелена на $200. Время для покупки?
Цена AAVE стремится к $200, продолжая бычий тренд. RSI и MFI указывают на перекупленность и спекуляции. Данные Santiment показывают увеличение прибыли. AAVE привлекает новых инвесторов. 🚀
Просмотреть
Долгожданное приближение криптовалютного бума
Долгожданное приближение криптовалютного бума
Рипл победил SEC, аналитик предсказывает старт сезона альткоинов. Bitcoin и Ethereum двигаются по-разному, снижение доминирования Bitcoin может провести альткоины к большим движениям. Положительные события и растущий интерес к крипте готовят почву для криптовалютного бума. Рыночная капитализация криптовалют оптимистично выглядит, альткоины показывают сильный импульс. 🚀🌟📈🔥
Просмотреть
Цена XRP при $13 миллиона за Биткоин: анализ роста
Цена XRP при $13 миллиона за Биткоин: анализ роста
🚀 Смелый прогноз Сэйлора: цена XRP может вырасти в 215 раз, достигнув $126.60, если Биткоин достигнет $13 млн. Реальная цена XRP к 2045 году может вырасти еще выше. 📈 #крипта
Просмотреть
Рост цены Pendle: прогнозы на сентябрь
Рост цены Pendle: прогнозы на сентябрь
Pendle на подъеме после вступления трейдеров деривативов. Цена выросла на 16,4% за день, на 27% за неделю. Трейдеры сделали агрессивные ставки на рост. Возможен рост на 40% в сентябре, если цена преодолеет $5. Технические индикаторы говорят о продолжении восходящего тренда. 📈🚀
Просмотреть