Нове регулювання ЄС: MiCA та його вплив

Нове регулювання ЄС: MiCA та його вплив

MiCA is live: Які вплив нового регулювання ЄС матиме на глобальний ринок криптовалют

З початку липня криптовалютні біржі та емітенти стейблкоїнів будуть працювати в ЄС відповідно до правил, встановлених Законом MiCA.

Початок дії Закону про ринки криптоактивів (MiCA) 30 червня означає значні зміни для криптовалютної індустрії в ЄС. Однією з ключових положень MiCA є регулювання стейблкоїнів, а також правила для широкого спектру криптоактивів та платформ обміну.

              Що говорить MiCA

MiCA є регуляторним каркасом, що уточнює та однаково регулює ринок криптовалют. Він визначає класифікацію цифрових активів та вказує закони та області відповідальності за їхнє впровадження.

У квітні члени Європарламенту проголосували за законопроект про регулювання криптовалют MiCA. ЄС став однією з перших юрисдикцій у світі, що ввела всеосяжні правила щодо криптоактивів.

Компанії повинні надавати повну інформацію клієнтам, представляти публічну бізнес-модель, встановлювати ефективну систему управління, включаючи управління ризиками, реєструватися у Європейському банківському органі (EBA), встановлювати механізм викупу та мати достатні резерви.

Крім того, емітенти активованих токенів (ART) та електронних грошей (EMT) повинні надавати інформацію про сталість починаючи з 30 червня, а провайдерам криптослужби треба почати запитувати вимоги до видачі до кінця року.

Емітенти ART (крім кредитних установ), можуть продовжувати свою діяльність, якщо токени були випущені до 30 червня, доки їм не нададуть або відмовлять у авторизації відповідно до MiCA, за умови що вони подають заявку на дозвіл до 30 липня.

Суб`єкти, які не виконують MiCA, можуть бути оштрафовані та позбавлені права на роботу в Європейському Союзі.

              Що говорять експерти

Аналітик МартіПарті загалом очікує вибух стейблкоїнів після впровадження MiCA. Він вважає, що європейські банки, установи та емітенти стейблкоїнів почнуть видавати трильйони євро-кантірованих стейблкоїнів в липні.

Голова та співзасновник Albus Protocol, Александр Рей, відзначає, що нові регуляції змусять усі організації, що беруть участь у бізнес-операціях з використанням активами-пов`язаними токенами, впроваджувати багато регуляторних заходів, таких як KYC та AML протоколи.

Він сказав, що впровадження KYC та AML протоколів безперечно збільшить операційні витрати криптокомпаній, і кінцеві користувачі в кінцевому підсумку заплатять за це.

Керуючий директор BitGo Europe GmbH, Свен Моле, додав, що з прийняттям MiCA Європа допомагає встановити планку для просування міжнародних стандартів у справах правил та регуляцій, пов`язаних з легалізацією грошових коштів та фінансуванням тероризму.

SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть