Суд дозволяє SEC продовжити позов проти Binance

Суд дозволяє SEC продовжити позов проти Binance

Суддя в США дозволяє продовжити більшість справи SEC проти Binance, відміняє звинувачення у вторинних продажах

Федеральний суддя відмінив частину позову Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) проти криптовалютної біржі Binance та засновника Чанпенга Чжао, але дозволив інші звинувачення, включаючи звинувачення проти холдингової компанії Binance.US, продовжувати путь.

В пізньому п`ятничному розпорядженні суддя Емі Берман Джексон округу Колумбія зазначила, що звинувачення SEC проти Binance за першовведенням в монети та постійними продажами для BNB, BNB Vault, стейкінговими послугами, незареєстрованністю та шахрайством можуть бути продовжені. Вона задовольнила прохання Binance та Чжао відмінити звинувачення, пов`язані з вторинними продажами BNB та Simple Earn.

SEC подала позов проти Binance, Binance.US та Чжао минулого літа, стверджуючи, що обміни пропонують незареєстровані брокерські, торговельні та клірингові послуги в США з незареєстрованими цифровими цінними паперами. Регулятор пред`явив схожі звинувачення проти Coinbase, Kraken та - починаючи з п`ятниці ранку - Consensys та MetaMask.

Суддя Джексон заявила в своєму розпорядженні у п`ятницю, що більшість звинувачень, які представив SEC, є доречніми.

`Суд наголошує, що кілька окружних судів, що розглядали дії SEC щодо криптовалют, доклали зусиль відчіпити припускові інвестиційні договори від самих жетонів,` - написала вона. `... Суд вважає ці спостереження ґрунтуючими та переконливими, оскільки різниця відповідає найперших проголошених Верховним Судом рішень стосовно терміну `інвестиційний договір`, затаєного в затяжному списку, який включає в себе визначення `цінного паперу`.`

Чжао наразі відбуває чотири місяці ув`язнення за обвинуваченням у порушенні санкцій, пред`явлених Міністерством юстиції та Міністерством фінансів. Справа SEC проти нього є окремою від цього кримінального звинувачення.

Суддя посилається на рішення судді Аналізи Торрес в 2023 році у справі SEC проти Ripple Labs, дозволивши відмінити звинувачення у вторинному продажі BNB, заявивши, що економічна реальність транзакцій жетонів має значення для застосування законодавства про цінні папери.

Як і інші судді, суддя Джексон відхилила думки про те, що SEC не може пред`явити звинувачення проти крипто суб`єктів в рамках `доктрини важливих питань`, прецедент Верховного Суду, який стверджував, що Конгрес має направляти агенції федеральних органів, коли мова йшла про значущі галузі.

`Суд не отримав підстав вважати, що галузь, хоча важлива, має широкий вплив, який підштовхнув суди до використання доктрини в інших галузях,` - писала суддя в п`ятницю.

Суддя назначила слухання на 9 липня.

SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер призывает SEC к ясным правилам по аирдропам
Том Эммер критикует SEC за регулятивную неопределенность в отношении цифровых аирдропов, обвиняя в подавлении инноваций и ограничении участия американцев в блокчейн-проектах. Он призывает к ясным правилам для поощрения развития блокчейна. 👎🏼🚫
Просмотреть