Винагорода за інформацію про зниклу Крипто-королеву до 5 мільйонів доларів

Винагорода за інформацію про зниклу Крипто-королеву до 5 мільйонів доларів

Державний департамент США пропонує нову винагороду в розмірі 5 мільйонів доларів за інформацію про зниклу `Крипто-королеву`.

Уряд США опублікував винагороду в розмірі до 5 мільйонів доларів за інформацію про Ружу Ігнатову, засновницю OneCoin.

Ігнатова зникла в Афінах у 2017 році після розпаду своєї Понзі-схеми.

Державний департамент США пропонує винагороду в розмірі 5 мільйонів доларів за інформацію, що призведе до затримання чи засудження засновниці OneCoin Ружи Ігнатової, самозваної `Крипто-королеви`, яка зникла в Афінах у 2017 році.

Нова винагорода, оголошена в середу, надається в рамках Програми винагород за транснаціональну організовану злочинність Держдепартаменту та підвищує попередню винагороду в розмірі 250 000 доларів, запропоновану Федеральним бюро розслідувань (FBI). Ігнатову було додано до списку найбільш розшукуваних ФБР у 2022 році.

Власті у рідній Болгарії Ігнатової також повідомили в середу, що Ігнатова буде обвинувачена відсутністю за її роль у крипто-понзі схемі, яка вкрала оцінений 4 мільярди доларів від інвесторів по всьому світу між 2014 роком та її злетом у початку 2017 року.

OneCoin працювала через мережу промоутерів, які збирали інвестиції в обмін на припущені токени, але на відміну від того, це насправді не мала жодних криптовалют - OneCoin не існувала на жодному блокчейні, і Ігнатова та її команда маніпулювали її сприйнятою вартістю через автоматичне генерування нових монет.

Держдепартамент назвав OneCoin `однією з найбільших глобальних шахрайських схем в історії`.

Крім звинувачень в Болгарії, Ігнатова - німецький громадянин - стикається з кримінальними звинуваченнями в США, Німеччині та Індії.

Декілька колишніх співробітників OneCoin були засуджені до тюрми за їхню роль у схемі. У минулому році співзасновник OneCoin Карл Грінвуд був засуджений до 20 років ув`язнення за свої злочини, плюс 300 мільйонів доларів у конфіскації. Двоє адвокатів шахрайського проекту - болгарка Ірина Ділкінська та американець Марк Скотт - були засуджені до тюрми в цьому році, Ділкінскі отримала чотири роки за гратами, а Скотт був засуджений на 10 років.

Акт зникнення

Ігнатова зникла незабаром після обвинувачення в США восени 2017 року і була останній раз бачена на рейсі з Софії, Болгарія до Афін.

ФБР вказувало, що Ігнатова може змінити свій зовнішній вигляд за допомогою пластичної хірургії або подорожувати з німецьким паспортом на Близькому Сході чи в Східній Європі.

Також ходять чутки, що Ігнатову можуть бути вбито. У 2023 році звіт газети з Болгарії підказував, що у 2018 році Ігнатову було вбито та піддано дисекції на яхті у Йонійському морі за наказом болгарського наркобарона, відомого як `Такі`, хотя цей звіт не був підтвердженим ніколи.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть