Інформація про лобістську діяльність компанії Coinbase

Інформація про лобістську діяльність компанії Coinbase

Компанія Coinbase посилила свою лобістську діяльність за допомогою масштабних політичних пожертв.

Саме компанія Coinbase забороняє своїм співробітникам обговорювати політику, але це обмеження не поширюється на саму компанію, яка робить різноманітні політичні внески.

Зусилля Coinbase включають розширення його лобістської діяльності, а також підтримку політичних комітетів, таких як Fairshake.

Проте, Coinbase також пожертвувала організаціям, утвореним згідно з Розділом 527, включаючи як Республіканську Асоціацію Губернаторів (RGA), так і Демократичну Асоціацію Губернаторів (DGA).

Згідно з інформацією ProPublica’s 527 Explorer, що використовує інформацію про звіти IRS, Coinbase пожертвувала по $50,000 на кожну з RGA та DGA у березні. Це не була перша пожертва від Coinbase на користь будь-якої з цих організацій, а RGA також отримала $500 у грудні та $50,450 днів до того, як FTX оголосив про банкрутство у листопаді 2022 року.

Поміж цих внесків в RGA, були інші пожертви групам, пов`язаним з ГОП, зокрема $105,000 пожертвовано Республіканській Асоціації Генеральних Прокурорів (RAGA) у липні минулого року та $75,000 у листопаді 2022 року. Республіканський Комітет Державного Лідерства (RSLC) також отримав $25,000 у червні та $25,000 у листопаді 2022 року.

Групи, пов`язані з демократами, також отримали пожертви, зокрема DGA, яка отримала $50,000 у березні цього року, а також $25,000 у липні та $75,000 у листопаді 2022 року. Демократична Асоціація Генеральних Прокурорів (DAGA) отримала $105,000 у липні та $103,250 у листопаді 2022 року. Додатково, Демократичний Легіслативний Комітет Кампаній (DLCC) отримав $25,000 у листопаді 2022 року.

Ці внески вказані як надходження від самої Coinbase; аналогічний пошук для інших бірж, наприклад, FTX, покаже, що внески надходять від керівництва компанії, а не від самої компанії. Під час перевірки пошуку для FTX можна знайти таких фінансових злочинців, як Райан Саламе, Сем Банкмен-Фрід та Нішад Сінгх. Основний перекритий з Coinbase - Саламе також перерахував $500,000 на користь RGA в листопаді 2022 року.

Хоча співробітникам Coinbase забороняється обговорювати ці пожертви, вони допомагають підкреслити, як широко інвестує Coinbase у свої зусилля для забезпечення прийняття сприятливого законодавства.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть