НАБ припинив проєкт стабільного койна AUDN

НАБ припинив проєкт стабільного койна AUDN

National Australia Bank kills off stablecoin project

Одна з чотирьох найбільших банків в Австралії, National Australia Bank (NAB), припинила роботу над стабільним койном AUDN.

Посилаючись на відсутність попиту з боку клієнтів, NAB скасувала проєкт, викликавши команду перейти на незалежний австралійський доларний стабільний койн Ubiquity. Останній приєднається до ANZ Bank та Novatti в гонці за створення версії AUD для USDC.

NAB почав роботу над стабільним койном AUDN в 2022 році й вважав, що клієнти скористаються ним для розрахунків за кордонними транзакціями та для інших цілей.

Пробний eAUD означає, що може статися цифровий австралійський долар CBDC

Як і багато інших країн, Австралія досліджує концепцію цифрового австралійського долара. Вона співпрацює з Діджитал Фінанс Кооперативним Центром досліджень (DFCRC), щоб протестувати ідею.

Хоча Австралія ще не оголосила конкретні плани щодо запуску eAUD, цифрові національні валюти рухаються вперед повною парою в інших країнах, і національні цифрові валюти будуть серйозною конкуренцією для приватних стабільних койнів.

Додавання до проблем видачі приватних стабільних койнів - все погіршуються репутація Tether, найбільшого за капіталізацією. Його зв`язки з тероризмом та торгівлею людьми та постійне відмова підтвердити, що він забезпечений реальними доларами США, продовжують шкодити зображенням приватних стабільних койнів загалом. Інститут Брукінгс недавно опублікував документ, у якому показано, що уряд США вважає приватні стабільні койни загрозою національній безпеці, і можна впевнено стверджувати, що інші уряди відчувають те ж саме.

Чому хтось мав би використовувати банківські койни, що працюють на дорогих блокчейнах, таких як Ethereum, коли національні цифрові валюти можуть бути відправлені куди завгодно в світі за секунди через системи, подібні до mBridge? Людина, яка ставить ставку, може вважати, що National Australia Bank поставив собі ту ж саму питання, і саме тому вона кинула рушник у AUDN.

Західні країни відстають, коли мова йде про CBDC

Австралія не єдина `західна` країна, яка не оголосила конкретні плани щодо CBDC. США також не зобов`язані до цього. Екс-голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл сказав, що США `далеко не впереді` в цьому плані, не кажучи вже про запуск.

А що на рахунок Великої Британії? Як і Австралія, вона знаходиться на стадії дослідження та тестування. Було багато розмов про `Бриткоїн`, але докладних деталей поки немає. Так само президент Бундесбанку доктор Йоахім Нагель каже, що цифровий євро не буде введений найближчим часом.

Яка причина того, що розвинуті країни відстають? Деякі вважають, що причина відсутність потреби - ці країни вже багаті й не терміново потребують інновацій, тоді як інші вказують на розділені погляди серед громадян цих країн як основну причину повільного прогресу. Відомо, що ставлення до CBDC в значній мірі відрізняються від країни до країни, причому західні країни мають тенденцію бути найбільш розділеними в цьому плані.

Незалежно від того, що відбудеться з окремими країнами, такими як Австралія в проміжному терміні, CBDC є великою тенденцією, і вони майже навіть можуть приносити загибель для більшості приватних стабільних койнів. Очікуйте подібні проекти складення в наступних місяцях та роках.

Как платить налоги на доходы от криптовалюты
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
🔍 Обзор: Cоблюдение налогов на доходы от криптовалюты важно. Неправильные представления могут привести к проблемам с IRS. Руководство по уплате налогов в 2024 году. 📊 #налоги #криптовалюта
Просмотреть
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть