Нігерійський суд відхилив скаргу відомого виконавця Binance

Нігерійський суд відхилив скаргу відомого виконавця Binance

Binance Exec Who Fled Detainment in Nigeria Has Human Rights Suit Dismissed

Нігерійський суд в Абуджі відхилив скаргу про порушення прав людини, подану проти нігерійських влад ​​ісполнителем Binance, Надімом Анджарваллою.

Анджарвалла, регіональний керівник Бінанс в Африці, та Тігран Гамбарян, який очолює Фінансовий Злочинний Відділ Бінанс, були затримані 28 лютого після зустрічі з представниками країни для вирішення регуляторних суперечок.

Нігерія придушила криптовалютні біржі, її голова центрального банку назвав Бінанс за громадським покаранням через заявлене маніпулювання валютою та нелегальні транзакції.

Анджарвалла, кенійський британець, позивався проти національного радника з безпеки Нігерії, Нуху Рібаду, та антикорупційної агенції країни, Комісії Економічних та Фінансових Злочинів (EFCC), у березні за порушення прав людини. Конкретні звинувачення включали погане поводження під час утримання і порушення прав на справедливий суд. Він потім втік із країни після втечі.

Згідно з повідомленнями в місцевих ЗМІ, вважають, що Анджарвалла використав прихований паспорт для втечі з країни в невідомому напрямку. Нігерія, очевидно, співпрацює з Інтерполом для полегшення його повернення.

Після втечі Анджарвалли нігерійський адвокат персоналу Бінанс, Тонє Крукрубо, відкликав свою представницьку позицію.

На звернення Decrypt Binance не відразу відповів.

Суд вирішив проти Анджарвалли, посилаючись на його відсутність юридичного представництва. Відмову видав Ін’янг Екво, відповідно до стенограм від Decrypt.

Гамбарян, який також позивався проти Рібаду та ЕФКК одночасно з Анджарваллою, все одно отримає свій день в суді. Суддя Екво відклав слухання до 9 липня, але наклав штраф у 50 000 найр (33 доларів) на його адвоката за запитом про внесення змін до судового позову.

Крукрубо також є адвокатом Гамбаряна, повідомило агентство Новин Нігерії, що належить уряду.

Незважаючи на те, що Нігерія скасувала обвинувачення в ухильне ухилення від податків проти нього та Анджарвалли раніше в цьому місяці, Гамбарян залишається утриманий в режимі максимальної безпеки у в`язниці у столиці Нігерії Абуджа.

Генеральний директор Бінанс сказав минулого місяця, що Нігерія тримає Гамбаряна для тиску на криптобіржу.

«Повідомлення від уряду Нігерії ясне: ми повинні утримувати невинного середньостатистичного працівника, колишнього федерального агента США та поміщати його у небезпечну в`язницю, щоб контролювати Бінанс», - заявив Річард Тенг 7 травня.

Відредагував Стейсі Елліотт.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть