Прозорість виборів за допомогою блокчейну.

Прозорість виборів за допомогою блокчейну.

Патрік Бет-Девід каже, що блокчейн-голосування може покращити прозорість виборів

Патрік Бет-Девід, засновник та генеральний директор Valuetainment, каже, що блокчейн може значно поліпшити системи голосування по всьому світу.

Зі світом, що змінюється на фоні штучного інтелекту (ШІ), блокчейну та біткоїна, Бет-Девід питається, чи нові технології - саме те, що світ потребує для покращення застарілого процесу голосування. Це не лише для поліпшення систем голосування щодо прозорості та доступності, а й для того, щоб більше людей набули довіру до цих виборів та їх результатів.

Підприємець поділився своїми думками у відео на YouTube. Виділяючи блокчейн як `спільний незмінний реєстр, який сприяє процесу реєстрації транзакцій та відстеження активів в бізнес-мережі,` Бет-Девід каже, що саме ці функції роблять технологію відповідною для застосування у блокчейн-голосуванні.

Штати США випробовують блокчейн-голосування

У справедливість, питання використання технології блокчейну та голосування - не нова тема. Дослідники та експерти вже раніше розглядали, як країни можуть інтегрувати це більш ефективно. Це сталося на фоні більш широкої інтеграції практично у всі сфери людського життя, починаючи від освіти, ланцюгів поставок, охорони здоров`я і сільського господарства.

Саме цей ріст призвів до того, що деякі штати США випробовують системи блокчейн-голосування.

Наприклад, Західна Вірджинія стала першим штатом США, який використовував блокчейн-голосування через пілотний проект для федеральних виборів. Публічно-перевірний реєстр, який все ще забезпечує анонімність виборців, є ключовим для цієї пропозиції в галузі технології блокчейну.

На його думку, Бет-Девід вважає, що це є правильним шляхом.

Окрім розподіленого реєстру, що записує голоси, незмінність означає, що кожен криптографічно підписаний голос `не може бути змінений без виявлення`.

Покрім Західної Вірджинії, інші штати США, які випробували системи блокчейн-голосування, - Юта, Колорадо і Орегон.

`У Денвері, Колорадо, одна з пілотних програм дозволила особам, що проживають за кордоном, та військовослужбовцям взяти участь у муніципальних виборах через смартфонний застосунок на основі блокчейну,` - зауважив Бет-Девід.

Виборець в Юті також став першою особою, яка проголосувала за президента через блокчейн. Тим часом, голосувальні застосунки на основі блокчейну працювали в Швейцарії, Японії, Бразилії, Південній Кореї та Росії.

Проблеми з блокчейн-голосуванням

Хоча він підтримує використання блокчейну для забезпечення прозорості та доступності на виборах, Бет-Девід зауважує, що впровадження технології стикається з певними викликами.

Критики висунули застереження, такі як технічні та проблеми з безпекою, включаючи масштабованість та кібератаки. Існують також правові та регуляторні перешкоди, особливо щодо анонімності та конфіденційності виборців. Штати США, які висловили занепокоєння та незручність щодо системи, - Нью-Йорк, Каліфорнія та Техас.

Проте з довірою до уряду США, яке спадло з 73% в 1958 році до близько 16% сьогодні, можливо, саме нова технологія залучить молодше покоління.

ТОП-5 элитных платформ Airdrop: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync
ТОП-5 элитных платформ Airdrop: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync
Обзор: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync - ведущие платформы с высоким потенциалом Airdrop.🌟🚀 Лучшие решения для инвесторов и энтузиастов криптовалют.
Просмотреть
Новое партнерство Nimble Network и Artela: инновации в области искусственного интеллекта
Новое партнерство Nimble Network и Artela: инновации в области искусственного интеллекта
Nimble Network и Artela объявили партнерство для развития искусственного интеллекта и блокчейна. Nimble Network предлагает платформу для создания и продажи AI агентов. Artela использует технологию EVM++ для создания гибких dApps. Партнерство усилит взаимодействие AI агентов с блокчейном Artela, открывая новые возможности для разработчиков и пользователей. 🚀🤖 #Nimble #Artela #партнерство
Просмотреть
Влияние сети Regulated Liability Network на финансы Великобритании
Влияние сети Regulated Liability Network на финансы Великобритании
RLN меняет финансы Великобритании, снижает мошенничество и обеспечивает инновации, интегрируя блокчейн. Поддерживает ЦБЦД и токенизированные активы. RLN - шаг к долгосрочным инновациям в банковской сфере. 🔗💰🇬🇧
Просмотреть
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC для упрощения разработки Web3
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC для упрощения разработки Web3
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC, совместимый с Ethereum, упрощая разработку web3. Сервис обеспечивает масштабируемость и поддержку других цепочек. 🔗🌐
Просмотреть