Прозорість виборів за допомогою блокчейну.

Прозорість виборів за допомогою блокчейну.

Патрік Бет-Девід каже, що блокчейн-голосування може покращити прозорість виборів

Патрік Бет-Девід, засновник та генеральний директор Valuetainment, каже, що блокчейн може значно поліпшити системи голосування по всьому світу.

Зі світом, що змінюється на фоні штучного інтелекту (ШІ), блокчейну та біткоїна, Бет-Девід питається, чи нові технології - саме те, що світ потребує для покращення застарілого процесу голосування. Це не лише для поліпшення систем голосування щодо прозорості та доступності, а й для того, щоб більше людей набули довіру до цих виборів та їх результатів.

Підприємець поділився своїми думками у відео на YouTube. Виділяючи блокчейн як `спільний незмінний реєстр, який сприяє процесу реєстрації транзакцій та відстеження активів в бізнес-мережі,` Бет-Девід каже, що саме ці функції роблять технологію відповідною для застосування у блокчейн-голосуванні.

Штати США випробовують блокчейн-голосування

У справедливість, питання використання технології блокчейну та голосування - не нова тема. Дослідники та експерти вже раніше розглядали, як країни можуть інтегрувати це більш ефективно. Це сталося на фоні більш широкої інтеграції практично у всі сфери людського життя, починаючи від освіти, ланцюгів поставок, охорони здоров`я і сільського господарства.

Саме цей ріст призвів до того, що деякі штати США випробовують системи блокчейн-голосування.

Наприклад, Західна Вірджинія стала першим штатом США, який використовував блокчейн-голосування через пілотний проект для федеральних виборів. Публічно-перевірний реєстр, який все ще забезпечує анонімність виборців, є ключовим для цієї пропозиції в галузі технології блокчейну.

На його думку, Бет-Девід вважає, що це є правильним шляхом.

Окрім розподіленого реєстру, що записує голоси, незмінність означає, що кожен криптографічно підписаний голос `не може бути змінений без виявлення`.

Покрім Західної Вірджинії, інші штати США, які випробували системи блокчейн-голосування, - Юта, Колорадо і Орегон.

`У Денвері, Колорадо, одна з пілотних програм дозволила особам, що проживають за кордоном, та військовослужбовцям взяти участь у муніципальних виборах через смартфонний застосунок на основі блокчейну,` - зауважив Бет-Девід.

Виборець в Юті також став першою особою, яка проголосувала за президента через блокчейн. Тим часом, голосувальні застосунки на основі блокчейну працювали в Швейцарії, Японії, Бразилії, Південній Кореї та Росії.

Проблеми з блокчейн-голосуванням

Хоча він підтримує використання блокчейну для забезпечення прозорості та доступності на виборах, Бет-Девід зауважує, що впровадження технології стикається з певними викликами.

Критики висунули застереження, такі як технічні та проблеми з безпекою, включаючи масштабованість та кібератаки. Існують також правові та регуляторні перешкоди, особливо щодо анонімності та конфіденційності виборців. Штати США, які висловили занепокоєння та незручність щодо системи, - Нью-Йорк, Каліфорнія та Техас.

Проте з довірою до уряду США, яке спадло з 73% в 1958 році до близько 16% сьогодні, можливо, саме нова технологія залучить молодше покоління.

Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Nimble Network і Artela партнерують для розвитку ШІ. Nimble дозволяє створювати та продавати ШІ агентів, Artela пропонує унікальну EVM++ структуру. Співпраця відкриває нові можливості для розвитку ШІ в блокчейні. 🤝🚀 #інновації
Переглянути
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN революціонізує фінанси Великобританії, зменшуючи шахрайство та витрати, підтримуючи ЦБЦ та інтероперабельність. Її успіх залежить від регуляторного співробітництва та сприятиме інноваціям та безпеці. 👍🌐
Переглянути
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Google Cloud презентував сервіс Blockchain RPC для спрощення розвитку web3. Сумісний з Ethereum, швидкий та надійний. 🌐🔗
Переглянути
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Google Cloud запустив сервіс Blockchain RPC для розробників web3. Підтримує Ethereum та планує розширення. Швидкий та безкоштовний. ⛓️🖥️🚀
Переглянути