Диверсифікація цифрового портфеля: важливість та переваги

Диверсифікація цифрового портфеля: важливість та переваги

Чому вам варто диверсифікувати свій цифровий портфель активів

Цифрові активи можуть бути одним з небагатьох ринків, де диверсифікація все ще здається недооціненою. Біткоін та Єфір залишаються домінуючими за ринковою капіталізацією, незважаючи на зростаючу кількість інноваційних нових проєктів, і багато інвестиційних продуктів надають лише декілька концентрованих позицій.

У компанії Outerlands Capital ми писали про користь ризикованих ризиків від диверсифікації. Індивідуально менші проєкти можуть нести більший ризик, але інвестування в широкий спектр проєктів може зменшити волатильність та покращити метрики ризику-повернення, такі як коефіцієнт Шарпа (повернення, нормалізовані для волатильності). Однак диверсифікація - це не тільки вищі показники Шарпа.

В ринку такому динамічному, як крипто, диверсифікація є необхідною для отримання експозиції до різноманітної та розвиваючої суміші тем і секторів, побудованих навколо технології блокчейн. Диверсифікація полягає в тому, щоб вирішити проблему розподілу стримувань потоку прибутків, де дохід портфеля залежить від невеликої кількості дуже позитивних результатів проти більшої кількості інвестицій, які приносять нижчі чи від`ємні результати. Це явище добре документується в інвестиціях у венчурний капітал (VC), і цей концепт переносять на інвестиції в цифрові активи, що подібні до інвестицій у розвиваючі технологічні стартапи. Диверсифікація гарантує, що ваш портфель має достатньо варіантів для захоплення найбільших переможців з часом.

Концентрований портфель всього декількох токенів буде мати проблеми з захопленням широкого спектру захоплюючих використань криптовалюти, розроблених сьогодні. Наприклад, 10 найбільших криптовалют за ринковою капіталізацією - популярний підхід до готового `диверсифікованого` портфеля. Тут ви маєте, по суті, суміш валют і Layer 1s. Хоча ці великі токени іноді вважаються менш ризикованими через масштаб, такий вибір не вдається захопити багато інновацій, що відбуваються в криптосвіті.

Розширюючи до активно управляного портфеля, що охоплює токени з Топ-150 за ринковою капіталізацією, ви починаєте бачити значно більш динамічне зображення, що охоплює Layer 1s та пов`язану інфраструктуру (наприклад, рішення масштабування та міжопераційність), DeFi (від торгівлі та кредитування до управління активами), розваги (включаючи геймінг та метавсвіт), децентралізовані фізичні інфраструктурні мережі (DePIN, включаючи проекти для розподілених обчислювальних потужностей з зв`язками до штучного інтелекту), реальні активи (RWAs) та інше. Хоча деякі з цих проєктів можуть нести більший ризик самі по собі, диверсифікація допомагає управляти ризиком всього портфелю.

Портфелі повинні бути налаштовані на захоплення нових тем та нових напрямків, оскільки проєкти у цьому просторі продовжують інновації, шукаючи застосування продукту на ринку. Навіть у більш розвинених частинах криптоекосистеми, таких як платежі або Layer 1s, ми вважаємо, що досі надто рано говорити про переможців. Темп інновацій означає, що розрушення продовжить бути нормою.

Початок ринку та його швидке еволюційне також означають, що активний підхід до управління портфелем є невід`ємним: Диверсифікований не є рівнозначним пасивному. Побудова добре диверсифікованого портфеля не означає лише купівлю більше менших активів. Це означає прийняття довгострокової перспективи щодо масштабу та обсягу екосистеми цифрових активів та позиціонування портфеля для використання різних потенційних результатів.

Після виходу з криптовалютних конференцій, таких як Consensus, AIMA Digital Assets, Token2049 та DAS, ми знову віримо у те, що середній інституційний крипто-портфель просто не виставлений на достатньо із руйнівних використань, що тестуються в цифрових активах сьогодні. Нові теми, такі як DePIN, інноваційні рішення масштабування для Ethereum і також Bitcoin та введення реальних активів на ланцюжок, все це вимагає глибокого огляду поза найбільшими токенами, і повинні посприяти портфелям цифрових активів, що охоплюють багато секторів та розмірів проєктів.

Пам`ятайте, що диверсифікація не робить портфель менш потужним - вона навпаки дає інвесторам більше можливостей захопити переможців, забезпечуючи при цьому перевірені часом ризикові переваги. У суті, диверсифікація дає вам більше за менше.

Відомості тут зазначені для загальної інформації лише та не є інвестиційними порадами. Інвестиції пов`язані з високим ризиком. Минулі результати не обов`язково є показником майбутніх результатів.

Цена токена Jupiter на фоне роста объема операций на DEX
Цена токена Jupiter на фоне роста объема операций на DEX
Обзор: Цена токена Jupiter снижается на фоне роста объемов операций на DEX. Наблюдается увеличение активных кошельков и общего объема активов. Структура собственности остается ключевой проблемой. Технический анализ указывает на возможное восстановление цены. 📉💼🚀
Просмотреть
Альткоины растут после Token 2049: анализ рынка
Альткоины растут после Token 2049: анализ рынка
Альткоины растут после Token 2049. Рост волатильности, лидируют SOL, ORDI, XRP. Инвесторы становятся бычьими, выбирая долгосрочные опционы. 🚀📈
Просмотреть
Прогноз цены XRP: рост до $24-$31, возможно до $40.
Прогноз цены XRP: рост до $24-$31, возможно до $40.
Крипт журналист: Аналитик Egrag Crypto предсказал рост цены XRP до $24-31, возможно даже до $40. Он использовал анализ Эллиотта и волн. 🚀📈🔥
Просмотреть
Крипто рынок: Bitcoin и Ethereum стабильны, Neiro и Immutable X раллируются
Крипто рынок: Bitcoin и Ethereum стабильны, Neiro и Immutable X раллируются
📈 Bitcoin и Ethereum стабильны после решения ФРС. Neiro и IMX растут, Arkham показывает бычий сигнал с потенциалом роста. Immutable X стала популярной среди игровых разработчиков. 🚀🌐
Просмотреть