S&P 500 перевершив ринок криптовалют з 2021 року

S&P 500 перевершив ринок криптовалют з 2021 року

S&P 500 превзайшов ринок криптовалют з 2021 року

Криптовалюти спочатку вийшли на перший план як альтернатива традиційній фінансовій системі (TradFi), до якої входять фіатні гроші, банківська сфера та фондовий ринок. Однак, ринок криптовалют поступово став більше схожим на TradFi, прямо конкуруючи за увагу інвесторів.

У 2021 році як криптовалютний, так і фондовий ринок досягли піку після великого ростового циклу. З того часу, останній перевершував ринок криптовалют за загальним індексом капіталізації.

Зокрема, S&P 500 зберіг майже 15% більше вартості, ніж ринок криптовалют. Більше того, провідний фондовий індекс у світі тільки-но досяг нових історичних максимумів, тоді як криптовалюти на половині шляху до свого піку.

Наразі, S&P 500 оцінюється в $4,890, тоді як інший має капіталізацію у $1,568 трильйона. Потрібно зазначити, що загальна капіталізація ринку криптовалют досягла піку у $3 трильйона в 2021 році.

Історичний протистояння ринків: крипто проти фондового ринку

Цікаво, що поглянувши на графік віддалене, побачимо схожий результат. Фондовий ринок, представлений S&P 500, виходив вперед від криптовалют на майже 10% з 2014 року.

Варто зазначити, що криптовалюти віддалилися від акцій з 2017 по 2020 роки. Це сталося внаслідок запуску кількох проектів, спрямованих на розв`язання різних проблем, але рух трохи втратив силу.

На сьогоднішній день інституціональні гравці зі сфери традиційної фінансової системи проявляють зростаючий інтерес до криптовалют та токенізації. Венчурні капіталісти інвестували кошти у стартапи з криптовалютами, зміщаючи акцент з децентралізації та некомерційних ідеалів до екосистеми, що дуже нагадує TradFi.

В такому контексті акції на фондовому ринку здаються процвітати в умовах більш рівних конкурентних умов. Проте, волатильність криптовалют може грати на їхню користь, якщо в наступних місяцях відбудеться стійкий ринковий рост.

Інвестори зможуть вибирати між децентралізованою фінансовою сферою (DeFi) та TradFi, хоча у такому непередбачуваному та швидкозмінюваному середовищі обережність належить до першочергових принципів.

Застереження: Вміст на цьому сайті не повинен розглядатися як інвестиційна порада. Інвестування є спекулятивним. Інвестуючи, ви ставите свій капітал під ризик.

Как заработать $1 миллион, инвестируя $5,000: Варианты в криптовалюту
Как заработать $1 миллион, инвестируя $5,000: Варианты в криптовалюту
Обзор: Вложение $5,000 можно сделать в BTC или RENDER для статья миллионером. BTC показывает стабильный рост и прогнозы на $100,000-200,000 к 2025 году. RENDER также обещает высокие доходы. Рекомендуется провести дополнительное исследование и оценить все риски. 📈🚀
Просмотреть
Анализ цен на криптовалюту сентябрь-20: ETH, XRP, ADA, BNB и SOL
Анализ цен на криптовалюту сентябрь-20: ETH, XRP, ADA, BNB и SOL
📈 Ethereum показывает отличные результаты, цель - $2,800. 🚀 XRP готовится к новому движению, ключевые уровни: 60 и 68 центов. 🔒 Cardano и Binance Coin удерживаются выше ключевых уровней. 💪 Solana сильный лидер недели, готов тестировать $164.
Просмотреть
Цена Cardano: взлет и цели
Цена Cardano: взлет и цели
Cardano растет на 8,46%, цель - $0,42. ADA выбилась из канала, восстанавливается после роста рынка. Бычий рывок подтвержден, цена направляется к $0,373. Возможен ввод ADA на Gemini Exchange. Перспективы роста до $0,422, $0,45, показатель $0,50 неопределен. 📈🚀
Просмотреть
Шиба Ину (SHIB) возрождается: рост интереса и оптимизма
Шиба Ину (SHIB) возрождается: рост интереса и оптимизма
SHIB демонстрирует признаки возрождения с приростом на недельном графике в 6%. Рост социального взаимодействия и оптимизма среди держателей подтверждают потенциал для дальнейших приростов 🚀📈.
Просмотреть