GPU Gold Rush: Топ проекти DePin

GPU Gold Rush: Топ проекти DePin

GPU Gold Rush: Топ проекти DePin, які трансформують інфраструктуру штучного інтелекту, розкрито

У секторі штучного інтелекту (AI) попит на високопродуктивні обчислювальні ресурси, особливо графічні процесори (GPUs), б`є всі рекорди. Цей попит формує нову перспективу для проектів Децентралізованої Фізичної Інфраструктури (DePin), які спрямовані на децентралізацію доступу до GPUs.

Ці платформи сприяють більш широкій адаптації Web 3 та пропонують вигідну альтернативу традиційним хмарним сервісам. Які є Топ GPU-проекти, які використовують DePin?

Функціонуючи через кілька ключових етапів - збір та обробка даних, навчання моделей, налаштування та інференція моделей - ці платформи підтримують широкий спектр застосувань штучного інтелекту. Ці застосування включають глибоке навчання, автономне водіння, робототехніку та інші варіанти використання.

Дослідник криптовалют Layergg зауважує, що проекти DePin можуть надати ресурси GPU `понад 4 рази дешевше` ніж гіганти, такі як Google Cloud та Amazon Web Services (AWS).

Layergg виділяє шість провідних проектів у цій галузі. Render (RNDR) має повною зміною оцінку (FDV) у розмірі 4,8 мільярда доларів США та понад 1 000 GPUs. Io.net (IO) має понад 22 000 GPUs та FDV в розмірі 4,5 мільярда доларів. Aethir (ATH) має рекордну кількість 40 000 GPUs та FDV в розмірі 3,3 мільярда доларів. Akash (AKT) має FDV у розмірі 1,4 мільярда доларів та 400 GPUs. Netmind (NMT) має 1 956 GPUs та FDV у розмірі 1 мільярд доларів. Nosana (NOS) має FDV в розмірі 360 мільйонів доларів та 500 GPUs.

Читай більше: Маркер рендерингу (RNDR): Посібник до того, що це таке і як це працює Порівняння проектів DePin GPU. Джерело: Layergg

Децентралізована модель обчислень забезпечує значну вигоду вартості, тому це приваблива опція для підприємств зі штучним інтелектом / машинним навчанням, які мають проблеми з високими витратами на ресурси GPU. Внаслідок цього збільшується наголос на обчислювальну потужність як основний перешкоду для прогресу в галузі штучного інтелекту.

Проте існують виклики, такі як прозорість у вимогах до потужності GPU, які викликають стурбованість. Це вказує на більший проблему віри, а також відповідальності в просторі децентралізованих обчислень.

`Це CePIN.. а не DePin, якщо ви дійсно не можете підтвердити свою кількість GPU на ланцюгу`, - розкритикував аналітик Hitesh Malviya.

Незважаючи на ці виклики, шанси децентралізованих платформи на домінування на ринку залишаються високими. Крім того, інший аналітик, Притхвір вважає, що серед проектів краще всього розміщені Aethir, Akash та io.net. Однак він зазначає, що Akash, незважаючи на те, що є лідером у галузі, стикається з викликами у розширенні своєї потужності GPU порівняно із своїми конкурентами.

Читай більше: Які є найкращі альткойни для інвестицій в червні 2024 року?

З точки зору ринкової динаміки, IO та ATH розглядаються як потенційні високопродуктивні проекти.

“Я вважаю, що IO та ATH можуть мати масштабні перегони. Я думаю, це можуть бути схожі угоди на Celestia (TIA). $10 мільярдів FDV може бути регламентованим стелею для IO та ATH. Верхня межа становитиме $20 мільярдів”, - сказав Prithvir.

Цена токена Jupiter на фоне роста объема операций на DEX
Цена токена Jupiter на фоне роста объема операций на DEX
Обзор: Цена токена Jupiter снижается на фоне роста объемов операций на DEX. Наблюдается увеличение активных кошельков и общего объема активов. Структура собственности остается ключевой проблемой. Технический анализ указывает на возможное восстановление цены. 📉💼🚀
Просмотреть
Альткоины растут после Token 2049: анализ рынка
Альткоины растут после Token 2049: анализ рынка
Альткоины растут после Token 2049. Рост волатильности, лидируют SOL, ORDI, XRP. Инвесторы становятся бычьими, выбирая долгосрочные опционы. 🚀📈
Просмотреть
Прогноз цены XRP: рост до $24-$31, возможно до $40.
Прогноз цены XRP: рост до $24-$31, возможно до $40.
Крипт журналист: Аналитик Egrag Crypto предсказал рост цены XRP до $24-31, возможно даже до $40. Он использовал анализ Эллиотта и волн. 🚀📈🔥
Просмотреть
Крипто рынок: Bitcoin и Ethereum стабильны, Neiro и Immutable X раллируются
Крипто рынок: Bitcoin и Ethereum стабильны, Neiro и Immutable X раллируются
📈 Bitcoin и Ethereum стабильны после решения ФРС. Neiro и IMX растут, Arkham показывает бычий сигнал с потенциалом роста. Immutable X стала популярной среди игровых разработчиков. 🚀🌐
Просмотреть