Недовільний запит SEC на бюджет $2,6 мільярда: Coinbase та ASA виступають проти

Недовільний запит SEC на бюджет $2,6 мільярда: Coinbase та ASA виступають проти

Койнбейс відкидає запит SEC на бюджет у розмірі $2,6 мільярда; Американське товариство цінних паперів закликає знизити цю суму

Койнбейс висловив свою обуреність щодо запиту SEC на бюджет у розмірі $2,6 мільярда на фінансовий рік 2025.

У заяві для CryptoSlate 13 червня представник Coinbase сказав:

“Знову SEC просить більше грошей, які підуть на регулювання через примус, тим часом вона не використовувала жодну зі своєї великої грошової суми на справжнє створення криптовалютних правил, які дійсно сприяли б установленню регулятивної ясності.”

Бюджетний запит SEC на мільярди доларів включає $812,4 мільйона, виділеного на регулювання, що зросте з $675,6 мільйона в 2024 році.

Голова SEC Гарі Генслер сказав, що бюджет передбачає збільшення Департаменту у справах з регулювання на 27 повних еквівалентників на повний робочий день до 1447. Розширення дозволить регулятору “розслідувати злочини на більшу шкалу” та вести більш складні судові процеси.

Койнбейс неодноразово закликав SEC зменшити свій підхід до регулювання та створити працездатні правила, включаючи через петиції про створення правил та спроби вимусити відповідь у суді.

Біржа зробила свою завершальну заяву з цього питання 31 травня, зазначивши, що змінене ставлення SEC “створило невизначеність та плутанину” замість регуляторної чіткості.

Американське товариство цінних паперів (ASA), незалежне торговельне об`єднання, окремо закликало уряд США забезпечити SEC знижений бюджет.

Фірма написала листа 13 червня:

“Комітет з бюджету Сенату має ... забезпечити [SEC] Дивізію з Регулюванням фінансового ринку рівнем фінансування значно нижче, ніж запит Президента.”

ASA сказала, що Комітет з бюджету Сенату має слідувати за Комітетом з бюджету Палати представників. Останній комітет запропонував обмежити бюджет SEC на фінансовий рік 2025 року до $2 мільярдів та визначити бюджет Дивізії з Регулюванням фінансового ринку SEC в розмірі $644 мільйони.

Крім того, ASA закликала Конгрес вимагати від SEC відповідальності та змусити її зосередитися на захисті інвесторів, порядку та справедливості на ринку та формуванні капіталу.

Торговельне об`єднання попросило заборонити певні види збору інформації SEC, вимагало розслідування у роботу регулятора та примусових звітів. ASA сказала:

“Ця SEC діяла так, ніби обмеження Конституції та федерального законодавства не поширюється на неї.”

Зауваження ASA в першу чергу не спрямовані на криптовалюти. Однак торговельне об`єднання запросило розслідування невдалого випадку SEC, пов`язаного з криптовалютною фірмою DEBT Box та закликало Конгрес примусити цінний регулятор розповісти про інцидент.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть