Зниження ціни акцій GameStop: вирішальний вихід вкоротунів

Зниження ціни акцій GameStop: вирішальний вихід вкоротунів

Ціна акцій GameStop різко впала, оскільки вкоротуни вирішили вийти з гри.

Акції гравець в галузі гри та улюбленця Reddit GameStop різко впали у другій половині торгового дня в середу, завершивши тривалий період нестабільності, який бачив, як ціна мем-акцій підскочила практично до $47 за акцію на минулому тижні, перш ніж закрити день торгів на рівні $25,46.

Торговий день був особливо волатильним, оскільки GME піднявся до рекордних $33,50 в середу вранці, перш ніж втратити більше 16% від вихідної ціни до закриття ринку.

Цей спад відбувся у той же день, коли відома вкоротунська компанія Citron Research, яка втратила мільярди на своїй короткій позиції на GME під час її гучного підйому три роки тому, оголосила, що кидає змагання, заявивши: `Ми поважаємо ірраціональність ринку`.

Ціновий спад сьогодні відбувся попри оголошення від GameStop, що вона отримала 2,1 мільярда доларів виручки від своєї 75-мільйонної акційної пропозиції на ринку еквіті.

`У них є достатньо часу для головних акціонерів, які схильні до культа`, - відзначив Citron.

Повернення відомого сторонника мем-акцій Roaring Kitty (також відомого як Keith Gill) минулого місяця викликало поновлений інтерес до компанії. Пізніше Гілл виявив, що він взяв значну позицію в $20 колл-опціях в GameStop, граючи, що її акції будуть коштувати більше $20 до 21 червня.

Опції з тим же терміном дії та ціною страйку угоджувались більше 93 000 разів у фінальні години дня, зазначає CNBC, що вдвічі перевищує їх середній обсяг за 30 днів, близько 10 000 разів. Ціна колл-опцій Roaring Kitty впала більш ніж на 40%, оскільки ціна GME впала більш ніж на 16%.

Акції GameStop були об’єктом спроби короткого стиску, яку здійснили роздрібні інвестори в 2021 році, що призвело до втрат мільярдів з коротких позицій хедж-фондів та інших інституційних інвесторів. Roaring Kitty відіграв значну роль у ризикованій гонці на фондовому ринку, яка завершилася розслідуваннями і конгресовими слуханнями у Вашингтоні, округ Колумбія.

Раніше цього місяця розійшлася чутка, що Roaring Kitty повернеться до загального погляду після кількох років у тіні. Ця новина спричинила різкий підйом акцій GME, що привело до падіння після довгоочікуваного стріму.

Відредаговано Раяном Озавою.

Как платить налоги на доходы от криптовалюты
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
🔍 Обзор: Cоблюдение налогов на доходы от криптовалюты важно. Неправильные представления могут привести к проблемам с IRS. Руководство по уплате налогов в 2024 году. 📊 #налоги #криптовалюта
Просмотреть
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть