Надхходження OpenAI зростають - Звіт

Надхходження OpenAI зростають - Звіт

Доходи OpenAI стрімко зростають до $3,4 мільярдів за 6 місяців - Звіт

Щорічні доходи OpenAI зросли на понад 110% до $3,4 мільярдів за останні шість місяців, повідомляє The Information з посиланням на внутрішню комунікацію від генерального директора Сема Альтмена. Таке зростання свідчить про те, що бізнеси швидко ухвалили технологію компанії, незважаючи на зростання конкуренції.

Компанія з Сан-Франциско повідомила про щорічний дохід у розмірі $1,6 мільярда в кінці 2023 року, що є зростанням з $1 мільярда у вересні, вказує звіт. В той час стартап отримував між $80 мільйонів та $130 мільйонів доходу щомісяця. Щорічний дохід - це приблизний обсяг коштів, що створює фірма за рік. ChatGPT стимулює зростання доходів

OpenAI заробляє гроші на `продажі програмного забезпечення штучного інтелекту та обчислювальної потужності, яка його підтримує`, як повідомляло раніше засіб масової інформації. У 2022 році щорічний дохід компанії становив лише $28 мільйонів, перш ніж вона почала брати плату за доступ до ChatGPT.

Запущена у лютому 2023 року преміум-версія ChatGPT коштує $20 на місяць. Здатність ChatGPT генерувати текст, схожий на людський, та виконувати завдання, такі як написання поезії, зробили його популярним в Інтернеті, навіть якщо деякі люди вважали його поведінку незвичайною.

Мікрософт-підтримувана компанія не лише заробляє гроші на платні підписки ChatGPT, вона також отримує додатковий дохід за продаж API доступу до своїх моделей ШІ корпоративним клієнтам. У серпні 2023 року OpenAI запустила бізнес-версію свого чатбота, відомого як `ChatGPT Enterprise`.

Модель поставляється з покращеними функціями безпеки та конфіденційності. Серед ранніх користувачів були Canva, Estée Lauder і PwC. OpenAI заявила, що команди в понад 80% компаній Fortune 500 прийняли ChatGPT Enterprise. Недавно компанія повідомила, що розпочала навчання нової системи ШІ для успіху GPT-4, що може допомогти збільшити прибуток та перемогти конкурентів.

OpenAI зазнає репутаційного збитку

Зростання доходів OpenAI прийшло після періоду високого драматизму для американського стартапу - вигнання та потім повернення генерального директора та співзасновника Сема Альтмена. У листопаді рада компанії звільнила Альтмана в невизначених обставинах, спровокувавши бунт серед персоналу компанії.

Через тиждень Альтмана поновили на його посаду. Криза призвела до того, що деякі корпоративні клієнти OpenAI відмовилися від співпраці, згідно з попередніми звітами. Конкуренти, такі як Anthropic, Google та Microsoft, кинулися за клієнтами. Однак зростання доходів свідчить про те, що OpenAI змогла зберегти деяких своїх клієнтів.

Репутація компанії отримала удар у останні тижні, оскільки колишні керівники, включаючи Джан Лейке, Гретчен Крюгер та Ташу Маккаулі, підняли питання щодо культури безпеки в OpenAI. Компанія також втратила співпрацю з актрисою Скарлетт Йохансон через незаконне використання її голосу в ChatGPT.

Криптополітан звітує Джеффрі Гого

BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock усовершенствует соглашение с Coinbase для ETF iShares Bitcoin Trust, улучшая процессы вывода активов. Изменения увеличивают ликвидность и доступ для институциональных инвесторов. Недавние слухи о манипуляциях отвергнуты. Армстронг подчеркнул прозрачность и соответствие регуляторным стандартам Coinbase. 🚀🔒
Просмотреть
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
🔍 Обзор: Cоблюдение налогов на доходы от криптовалюты важно. Неправильные представления могут привести к проблемам с IRS. Руководство по уплате налогов в 2024 году. 📊 #налоги #криптовалюта
Просмотреть
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть