Зниження ставок Фед: думки Moodys

Зниження ставок Фед: думки Moodys

Moody`s зробило заяву щодо ймовірності зниження ставок Федеральної резервної системи (FED).

Головний економіст Moody`s Analytics Марк Занді заявив у недавньому інтерв`ю, що вважає, що Федеральній резервній системі слід розглянути зниження відсоткових ставок, аргументуючи тим, що центральний банк досягнув своїх економічних цілей.

Заяви Занді виникли в контексті дискусій про поточну політичну позицію Феду. `Я вважаю, що вони досягли своєї мети`, - сказав Занді, додавши: `Ми досягли повної зайнятості. Рівень безробіття трошки зріс минулого року до 4%, що є характерним для господарства з повною зайнятістю`.

За словами Занді, інфляція трималася на цілі Феду у 2% за останні шість до дванадцяти місяців, не враховуючи імпліцитних витрат на оренду власників. Занді питав, чи необхідно підтримувати поточний високий рівень 5,5%, стверджуючи, що економіці може бути необхідна не така стримувальна грошова політика.

`Рівноважна ставка, яка не сприяє і не обмежує зростання, вища, ніж вона була історично з різних причин, але це не 5,5%`, - сказав Занді. Попереджаючи, що підтримка високих відсоткових ставок може нарушити економічну стабільність, Занді сказав: `Поки Фед тримає руку на шиї економіки, він ризикує щось зламати`.

Під час обговорення Сара Айзені з Телеканалу CNBC зауважила, що ціль Феду ґрунтується на індексі Персональних Витрат на споживання (PCE), який поки не досяг бажаного рівня 2%. Занді визнав це, але сказав, що тенденція йде в правильному напрямку, вказавши, що відмінність передусім пов`язана з методом виміру імпліцитних витрат на власність.

Айзен висловила обурення щодо можливості відновлення інфляції, особливо з урахуванням сильних показників зайнятості та зростання зарплат, що були оголошені останнім часом. Занді протиставив цьому, пояснивши сильні показники зайнятості великим потоком міграції і вказавши на ознаки послаблення ринку праці, включаючи більше високе безробіття та швидкість найму у порівнянні з попереднім роком, звільнення, не замінені вакансії, тимчасові роботи та зниження кількості годин роботи.

Незважаючи на сильний ринок праці, Занді вважає, що фундаментальна інформація не вказує на наближення економічного росту. `Річна інфляція за ЦІП становить 3%, що означає, що реальний ріст минулого року дорівнює нулю`, - сказав він та додав: `Це не свідчить про прискорення руху подій`.

Питаний, чи поточна політика Феду є помилковою, Занді висловив обурення, що відстрочка зниження ставок до вересня може мати більш значущі економічні наслідки. Хоча він визнав, що економіка має стійкість і може уникнути важкого приземлення, він стверджував, що ризики невдачі політики зростають.

`Найбільш ймовірний сценарій – що вони це здійснять і економіка матиме м`яке приземлення,` - сказав Занді. `Але ризик зробити помилку тут також зростає. Питання в тому: Чому вони погодяться на такий ризик?`

* Це не інвестиційні поради.

Проблемы с регулированием: Хоскинсон предостерегает от политизации криптоиндустрии
Проблемы с регулированием: Хоскинсон предостерегает от политизации криптоиндустрии
Кардано основатель Хоскинсон предупреждает о проблемах с World Liberty Financial, поддерживаемой Трампом, она может привести к регуляторным и политическим проблемам в криптоиндустрии. 🚨🔥
Просмотреть
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock усовершенствует соглашение с Coinbase для ETF iShares Bitcoin Trust, улучшая процессы вывода активов. Изменения увеличивают ликвидность и доступ для институциональных инвесторов. Недавние слухи о манипуляциях отвергнуты. Армстронг подчеркнул прозрачность и соответствие регуляторным стандартам Coinbase. 🚀🔒
Просмотреть
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
🔍 Обзор: Cоблюдение налогов на доходы от криптовалюты важно. Неправильные представления могут привести к проблемам с IRS. Руководство по уплате налогов в 2024 году. 📊 #налоги #криптовалюта
Просмотреть
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть