Стаття: Вибори Європарламенту та їх вплив на розвиток криптовалют в Європейському союзі

Стаття: Вибори Європарламенту та їх вплив на розвиток криптовалют в Європейському союзі

Вибори Європейського союзу побачили повторний вибір Стефана Бергера, Онджея Коварика та Ірене Тінгалі, які відіграли ключову роль у формуванні законодавства щодо криптовалют для 27-наційного торговельного блоку.

Один учасник криптовалютної індустрії зазначив, що `легке зміщення вправо` може призвести до `більшої уваги ... до конкурентоспроможності та зростання`.

Вибори до Європарламенту, що характеризується рухом вправо, побачили повторний вибір ключових постатей, які відіграли велику роль у криптовалютному піднесенні торговельного блоку.

Голосування за 720 членів парламенту (MEPs) почалося на минулому тижні, а результати надходять від 27 націй з неділі. Серед повернутих викликань Стефан Бергер, доповідач про законодавство про ринки криптовалютних активів (MiCA), а також Онджея Коварик і колишній голова Комітету з економічних та грошово-кредитних питань (ECON) Ірене Тінгалі.

`Бергер і Коварик були доповідачами (ведучою роботою ЄС) щодо цифрового євро та директиви про платіжні послуги відповідно. Немає гарантії, що вони повернуться до ECON, але якщо повернуться, ймовірно, що вони залишать ці ролі,` - сказав Марк Фостер, керівник європейської політики в Crypto Council for Innovation у заяві для CoinDesk.

`Вони також були активні в МіСА, як доповідач і тіньовий доповідач відповідно. Тінгалі була головою ECON. Я думаю, що вона хоче спробувати утримати цю роль. Це впливово, оскільки голова бере участь у всіх переговорах на трісторонній базі,` - продовжив Фостер. Тристоронні зустрічі - це неформальні зустрічі між представниками парламенту, Європейської ради та Європейської комісії щодо розробки законодавства.

Вибори побачили рух блоку у більш праву сторону, хоча не настільки, як очікували деякі люди, сказав Фостер. Найбільші зміни відбулись в Австрії та Франції, де Президент Еммануель Макрон оголосив передчасні вибори після того, як Національний Ралій забезпечив майже удвічі більше місць ніж його центристське об`єднання. В Австрії Партія Свободи ймовірно забезпечить собі 27% місць у парламенті країни, більше, ніж у будь-якої іншої партії.

Найбільшим блоком у Європейському парламенті залишається центристське об`єднання Європейської народної партії, яке зростає з 176 попередніх 705 місць парламенту, до прогнозованих 186 зараз. Група `Ідентичність та демократія`, домівка як Французького Ралій Націонала, так і Партії Свободи Австрії, розширилася з 49 до прогнозованих 58. Більшість груп із лівих поглядів втратила вплив.

`Легкий рух вправо, поєднаний зі зміцненим ЄПП та ослабленими Зеленими, може призвести до більшої уваги протягом наступних п`яти років до конкурентоспроможності та зростання,` - сказав Фостер. `Це може призвести до більш сприятливої середи для політик, спрямованих на інновації.`

Криптовалюта не була ключовою темою на виборах в ЄС, але майбутнє криптовалют буде залежати від комісарів, які можуть пропонувати законодавство. Деякі члени криптоспільноти шукають більше політик щодо блокчейну, але MEPs не можуть пропонувати нове законодавство, вони просто його формують та вирішують. Нові комісари будуть обрані після виборів до ЄС.

Докладніше: Криптовалюта залишається на задньому плані, починаються вибори до ЄС

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть