Цифровий юань: зміна термінології в мобільному додатку

Цифровий юань: зміна термінології в мобільному додатку

Додаток для цифрового юаню видаляє слово `пілотний` з опису, підкреслюючи спекуляції про виробництво

Після практично чотирьох років експериментів, виглядає, що центральна банк Китаю готується до повномасштабного запуску цифрової валюти (CBDC) після зміни термінології для мобільного додатку.

У початку червня користувачі мобільних додатків помітили, що термін `пілотний` зник з його назви в магазинах додатків у Китаї, що підкреслює спекуляції щодо комерційного релізу. Експерти передбачають формальне видання цифрового юаню після зміни назви, але консервативні оцінки вказують на реліз у середині 2025 року.

Незважаючи на спекуляції, Народний Банк Китаю (PBoC) ще не зробив офіційного заявлення про широкомасштабний запуск CBDC, але місцеві владні втрутився, щоб надати пояснення з цього питання.

Контекст

Заява, приписувана мережі новин про мобільні платежі, зауважує, що видалення терміна `пілотний` з проекту з CBDC - це лише спроба відповідати вимогам національних влад. Згідно з заявою, видалення слова `не має іншого розширеного значення`, і вимірювані дослідження продовжуватимуться, поки PBoC не визначить дату повномасштабного запуску.

Заява посилається на лист від Міністерства промисловості та інформаційних технологій 2023 року, що закликає розробників додатків на Материку Китаю дотримуватися вимог реєстрації місцевих влад.

  • Видимі є спільні правила місцевих влад, які вказують на строгу консистентність в назвах додатків у магазинах додатків та мобільних пристроях. Спроба відповідати новому правилу списку призведе до того, що CBDC однаково називатиметься `Цифровий RMB` на всіх платформах.
  • `Таким чином, видалення `пілотної версії` з назви додатка для цифрового юаню цього разу не змінить існуючу політику пілотного запуску цифрового юаню,` - йдеться в заяві.

Однак кілька аналітиків розкритикували заяву на підставі того, що немає причини викидати термін `пілотний`, якщо PBoC розглядає подовження періоду експериментів.

Починаючи з пілотних проектів, PBoC випробовував життєздатність цифрового юаню в кількох галузях, включаючи транспорт, роздрібну торгівлю, цінні папери та готельний бізнес, з обіцяючими результатами.

Стимули для прискорення запуску

У китайських влад є кілька причин для прискорення комерційного запуску CBDC після чотирьохрічного пілоту, що вже дозволив цифровому юаню проникнути майже в усі грані економічного життя на Материку Китаю.

  • По-перше, є необхідність усунути вплив долара, коли країни БРІКС досліджують використання CBDC для здійснення міжнародних транзакцій. З розвитком проекту mCBDC країни-учасниці можуть запустити свої власні національні CBDC, щоб покращити стан міжнародних транзакцій в своїх юрисдикціях.
  • Китай намагається забезпечити конкуренцію приватним платіжним компаніям, таким як Alipay та WeChat Pay, запускаючи та просуваючи цифровий юань, щоб захопити частку ринку.
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock и Coinbase: новые правила для Bitcoin ETF
BlackRock усовершенствует соглашение с Coinbase для ETF iShares Bitcoin Trust, улучшая процессы вывода активов. Изменения увеличивают ликвидность и доступ для институциональных инвесторов. Недавние слухи о манипуляциях отвергнуты. Армстронг подчеркнул прозрачность и соответствие регуляторным стандартам Coinbase. 🚀🔒
Просмотреть
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
Как платить налоги на доходы от криптовалюты
🔍 Обзор: Cоблюдение налогов на доходы от криптовалюты важно. Неправильные представления могут привести к проблемам с IRS. Руководство по уплате налогов в 2024 году. 📊 #налоги #криптовалюта
Просмотреть
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть