Вимога звільнення Тіграна Ґамбаряна з нігерійської вязниці

Вимога звільнення Тіграна Ґамбаряна з нігерійської вязниці

Група з 108 колишніх федеральних прокурорів і агентів підписали відкрите листа до державного секретаря США Ентоні Блінкен, закликаючи держдепартамент `підсилити` свої зусилля для звільнення голови відділу дотримання вимог біржі Binance Тіграна Ґамбаряна з нігерійського в`язниці, повідомив Axios у четвер увечері.

Лист, який, за повідомленням, був спровокований інвестором та членом ради директорів Coinbase Кеті Хаун - колишнім федеральним прокурором - назвав урядові мінімальні зусилля по втручанню в інтересах Ґамбаряна `повністю недостатніми`, підкреслюючи, що `наслідки подальшої бездіяльності можуть бути потенційно жорстокими`.

Ґамбарян, колишній агент Служби внутрішніх доходів (IRS) та поточний керівник фінансового відділу дотримання вимог біржі Binance, був заарештований в Нігерії в лютому і, через місяць, був звинувачений у відмиванні грошей та ухиленні від оподаткування - в суті як мішеня для його роботодавця, якого нігерійські посадовці звинувачують в обваленні вартості наїри. Ґамбарян визнав себе невинним у всіх звинуваченнях. Справи про заставу та інші судові процедури були неодноразово відкладені.

Представник державного департаменту раніше цього року заявив CoinDesk, що відділ `знає про звіти` про затримку Ґамбаряна, в той час як представник Білого дому пізніше звернувся до CoinDesk знову до державного департаменту.

Під час судових слухань у минулому місяці Ґамбарян зламався. Представник сім`ї розповів CoinDesk, що підозрюють в Ґамбаряна малярію та тяжке захворювання горла, ймовірно, отримане в в`язниці, де його утримують.

Незважаючи на судовий наказ перевезти його до лікарні з відомчої в`язниці Куже - відомої тим, що утримують насильників та терористів, включаючи членів ісламської джихадистської групи Боко Харам - нігерійські посадовці, за звітами, відмовились перевезти його. У своєму листі до Сек. Блінкена, Хаун та інші підписанти називають утримання Ґамбаряна `не лише несправедливим, але і нелюдським`, додаючи, що, крім недостатнього медичного догляду, йому не дозволяли спілкуватися зі своїми адвокатами чи родиною.

`Ми благаємо вас використовувати повну силу дипломатії США, щоб зробити справедливу справу, вимагаючи та забезпечуючи негайне звільнення Тіграна до його родини та країни, яку він служив настільки чесно`, - пишуть автори листа.

Цього тижня 16 членів Конгресу написали подібний лист президенту США Джо Байдену, Сек. Блінкену та дипломату Роджеру Карстенсу, спеціальному посланцю державного департаменту з питань утримання заручників.

Лист назвав утримання Ґамбаряна `глибоко тривожним` і закликав перевести його справу до офісу Карстенса для того, щоб вона розглядалася як ситуація зі заручниками.

`Ми страхуємося за його життя`, - сказали вони. `Негайні дії є важливими для забезпечення його безпеки та збереження його життя. Ми повинні діяти швидко, перш ніж буде занадто пізно`.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть