Криптовалютне регулювання SEC: проблеми та виклики

Криптовалютне регулювання SEC: проблеми та виклики

Криптовалютне регулювання: Глобальні структури проти неоднозначності SEC США

Гарі Генслер колись описував роль Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) у поліціюванні `дикого заходу` криптовалютної індустрії як `патрульного на вулиці`.

Хоча це лише анекдот, та наслідком стало серія гучних цивільних позовів проти деяких з найбільших гравців сектору. Проте, таке твердження стало б справжнім лише у випадку, якщо SEC дійсно дотримувалася власного стандарту, заснованого на правилах. Пріоритети SEC у криптовалютному регулюванні

Не є секретом, що SEC, яка прагне підвести криптовалюту під тісніший нагляд уряду як свого основного наглядача, продовжує зволікати, відмовляючись встановлювати правила для уточнення контролю за багатотрільйонним сектором криптовалют. Проте проблема не лише в тому, що SEC відмовляється встановлювати нові правила щодо того, як повинні регулюватися цифрові активи, агентство замість цього зосередило свою увагу виключно і сумно на заходах з примусового виконання, що перетворили суди на `палачів`, як зазначив вчений Дж.В. Веррет.

Генслер, який є головою SEC, раніше заявляв, що більшість цифрових активів - це `цінні папери криптовалют`, хоча немає конкретних криптовалютно-специфічних правових актів, які б це визначали. Тим часом SEC вимагає, щоб криптовалютні компанії дотримувалися змінюваних вимог законодавства про цінні папери.

SEC стикається з критикою через провали в криптовалютному регулюванні США

SEC під критикою за регулювання криптовалюти після втрат у справах проти Ripple та Grayscale, що породило питання про її незалежність та політичний вплив. #Blockchain #CryptoNews

Виклики, з якими стикаються криптовалютні компанії

Фактично, SEC ніколи не видавала жодного правового керівництва, що стосується реєстрації цифрових активів. В умовах криптовалютної правової неоднозначності криптовалютні компанії, такі як BlockFi, позиваються за недотримання реєстрації, хоча не знають, як `дотриматися вимог` по суті.

Зокрема, Генслер публічно заявив, що Біткоїн (BTC) не є цінністю, але натякає, що Ефір (ETH) може бути цінністю, і постійно стверджує, що сотні менших токенів повинні підпадати під юрисдикцію SEC, що означало б, що компанії, які випускають такі криптовалюти, повинні реєструватися в урядових органах США. Визначення криптовалют як цінностей

Крім відмови проводити роботу з установлення стійких криптовалютних правових норм, SEC не готова офіційно визначити, що робить криптовалюту цінністю поза поясненнями, які надає агентство в своїх заходах з примусового виконання.

Хоча SEC заявила, що займається формуванням обґрунтованих політик у сфері криптовалют, як це видно в пропозиціях, які прагнуть змінити визначення бірж, щоб вимагати, щоб інвестиційні консультанти використовували кваліфікованих кастодіанів для зберігання криптовалют своїх клієнтів. Однак, якби SEC витратила на уточнення криптовалютних правил (так як цього вимагають багато у галузі), стільки ж часу, як вона проводить позови криптовалютних компаній в судах, у нас може бути більше відповідей.

Але створення правового криптовалютного регулювання не є пріоритетом для SEC, так само які прозорі відповіді, які полегшать юридичний пасаж, в якому опиняються багато криптовалютні компанії. Баланс між примусовим виконанням та дорадництвом

Думка Генслера полягає в тому, що існують достатньо чіткі цінні папери, оскільки заходи SEC вже застосовуються до криптовалют - це зручний, але помилковий аргумент, який заперечує необхідність нових правил. Більше того, Генслер (який навіть колись викладав курс лекцій з блокчейн в MIT та має історію гойдалки думок) сказав, що хоча порушення є повсемаганним у криптосекторі, криптовалюта складає лише частку від ринків капіталу США.

Якщо дійсно криптовалюта є занадто невеликою галуззю, щоб привертати увагу SEC безпосередньо, чому цей, здавалося б, неважливий сектор здобуває таку увагу агентства, що призводить до контроверсійних мільярдних штрафів для криптовалютних компаній, наприклад, Ripple? Як каральна кампанія проти криптовалют допоможе у вирішенні ключових питань, що впливають на сектор?

Глобальні тенденції у криптовалютному регулюванні

Сотні мільйонів людей по всьому світу використовують криптовалюту для різних цілей і вірять у її потенціал. Неспроможність SEC побачити, як криптовалюта неодмінно стане частиною нашого майбутнього, означає, що на федеральному рівні США може поступитися за рештою світу. ЄС, Велика Британія, Об`єднані Арабські Емірати, Японія, Сінгапур і навіть Китай вже введені або перебувають у процесі введення постійних регуляторних каркасів для криптовалют - SEC має взяти на це увагу. Американським законодавцям варто розглянути можливість запуску пісочниці, так само, як це зроблено в Великій Британії.

Я часто думаю про старе питання світового дефіциту: `Куди ми йдемо звідси?`. Ні, але справді. Як може криптовалютна галузь продовжити розвиватися без чіткого регуляторного шляху вперед? Ставки дуже великі, особливо оскільки криптовалюта все більше стає складовою глобальної фінансової системи. `Захист інвесторів та підвищення довіри громадськості до наших ринків вимагає, щоб ми працювали з відчуттям терміновості`, - раз заявив директор відділу з примусом виконання SEC, Гурбір Гревал. Я б хотів, щоб це відчуття терміновості застосовувалося для формування дуже потрібних регуляторних вказівок у сфері криптовалют.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть