Потенційні обєкти M&A для майнерів біткоїнів - JPMorgan

Потенційні обєкти M&A для майнерів біткоїнів - JPMorgan

Bitcoin Miners With Attractive Power Contracts Are Potential M&A Targets, JPMorgan Says

Попит на енергію від гіпермасштабних компаній та фірм з штучним інтелектом може зробити компанії, що займаються майнінгом біткоїнів, потенційними об`єктами для поглиблення, повідомив банк.

JPMorgan сказав, що угода CoreWeave з Core Scientific підтверджує перехід галузі майнінгу до високопродуктивних обчислень.

У звіті зазначено, що майнери біткоїнів, що опинилися під фінансовим тиском після останнього халвінгу, можуть бути більш схильні до угоди.

Гіпермасштабні і фірми із штучним інтелектом досліджують різні альтернативи для забезпечення своїх потреб у енергії, і це може зробити компанії, що займаються майнінгом біткоїна (BTC) з привабливими енергетичними контрактами, привабливими об`єктами для придбання, заявив JPMorgan в дослідницькому звіті у середу.

Гіпермасштабинг - це великомасштабний центр обробки даних, спеціалізований на наданні великих обсягів обчислювальної потужності.

Фінансові угоди в галузі майнінгу нагріваються після халвінгу. У вівторок акції Core Scientific (CORZ) стрімко піднялись після того, як компанія з хмарних обчислень CoreWeave підписала угоду з компанією, що займається майнінгом біткоїнів, на 200 мегаватт штучного інтелекту, і, як повідомляється, зробила пропозицію щодо придбання компанії за всі готівкою. Тим часом, інший великий майнер біткоїнів, Riot Platforms (RIOT), зробив ворожу пропозицію про викуп пір Bitfarms (BITF) минулого місяця.

Читайте більше: Халвінг біткоїна готовий відкрити дарвінізм майнерам

Угода з CoreWeave підтверджує і може прискорити участь галузі майнінгу в високопродуктивних обчисленнях (HPC), сказав JPMorgan у звіті. У межах покриття банку, новина про Core Scientific найбільше вплинула на підвищених Iris Energy (IREN), яка, як він сказав, рано прийняла HPC та має права на розвиток понад 2 гігаватт потужності.

JPMorgan сказав, що ця угода може підвищити `оціночний підлогу для операторів майнінгу підмасштабного рівня, оскільки з`явився новий клас покупців (гіпермасштабники)`. Банк також додав, що це може допомогти `раціоналізувати біткоїнову мережу`, переміщаючи енергетичні потужності від майнерів, і це покращить прибутки залишкових операторів.

Банк оцінює, що біткоїн-майнери, що зареєстровані в США, забирають до 5 гігаватт потужності та мають доступ до додаткових 2,5 гігаватт, `що робить їх потенційно привабливими об`єктами для поглиблення`.

Крім того, деякі майнери біткоїнів опинилися під фінансовим тиском на виході з ринку після останньої події халвінгу і, отже, можуть бути більш схильні до угоди, додається у звіті.

Брокер Bernstein нашіптував на минулому тижні, що Riot Platforms (RIOT) краще за всіх позиціонований для спроб злиття та поглиблення галузі майнінгу, оскільки майнер має фінансову можливість для угод.

Читайте більше: Riot Platforms найкраще підходить для консолідації сектору майнінгу біткоїна: Bernstein

Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Вычислительная мощность биткойна снизилась на 9,95% после рекордного хэшрейта. Майнеры сталкиваются с экономическими препятствиями из-за низких комиссий и уменьшения вознаграждений. Уровень хэшрейта снизился на 69 EH/s, вызывая нарастающие вызовы для майнеров. 😕 #биткойн #хэшрейт
Просмотреть
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Обзор: Bitmain влияет на майнинговые пулы биткоина, анализ показал сходство работ на 37% хэшрейта. Poolin, BTC.com схожи с AntPool на 99% и 98%. Исследования 0xB10C обращают внимание на роль Bitmain, но не обязательное контролирует их работу. ⛏️🔍
Просмотреть
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой, JPMorgan предупредил о возможном замедлении роста хэшрейта. Доля майнеров из США на бирже достигла рекордного уровня. Hut 8 увеличил рыночную капитализацию, CleanSpark снизилась. Jefferies предупреждает о сложном месяце для майнеров. 😕📉 #криптовалюта #Bitcoin #майнинг
Просмотреть
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры отказываются от Биткоина ради ИИ из-за роста затрат. Цены на Биткоин растут, но майнинг становится всё сложнее. Банкротства, снижение дохода - вызовы для отрасли. Некоторые компании переключаются на ИИ и HPC. 📉⛏️🔝
Просмотреть