Правила стабільної монети MiCA: вплив на ринок ЄЕЗ

Правила стабільної монети MiCA: вплив на ринок ЄЕЗ

Правила стабільної монети MiCA: Що вони означають і як Binance дотримується

Головні висновки

Нові правила стабільної монети, накладені рамковою структурою MiCA ЄС для ринків в криптоактивах (MiCA), набудуть чинності з 30 червня 2024 року і будуть мати вплив на ринок стабільної монети та ширший цифровий активний ринок в усій Європейській економічній зоні (ЄЕЗ). У цьому блозі описано підхід Binance до дотримання нових правил.

Binance обмежить доступність Несанкціонованих Стабільних Монет для користувачів ЄЕЗ, впроваджуючи поетапні зміни та обмеження продуктів для забезпечення дотримання та мінімізації ринкового збурення.

Підхід Binance спрямований на те, щоб плавно виконувати цілі MiCA переходячи користувачів від Несанкціонованих Стабільних Монет до Регульованих Стабільних Монет з часом, коли на ринку з`являться більше Регульованих Стабільних Монет.

30 червня 2024 року нові правила стабільної монети MiCA набудуть чинності по всій Європейській економічній зоні (ЄЕЗ). Це буде першим кроком у введення нової регуляторної рамки і він буде мати значний вплив на ринок стабільної монети в ЄЕЗ. Оскільки важливо, щоб наші користувачі розуміли вплив майбутніх змін, ми пояснимо нижче деякі важливі деталі про те, які нові правила і як Binance їх впроваджує.

Як MiCA вплине на вас, як користувача?

З 30 червня 2024 року стабільні монети будуть регульовані в ЄЕЗ, що означає на практиці, що лише певні регульовані компанії матимуть можливість емітувати та запропонувати громадськості стабільні монети (ці стабільні монети будуть `Регульованими Стабільними Монетами`).

Декілька існуючих стабільних монет може не потрапляти в цю категорію і, отже, буде підпадати під певні обмеження. Їх буде віднесено до категорії `Несанкціоновані Стабільні Монети`.

Binance внесе поетапні зміни в доступність Несанкціонованих Стабільних Монет, які детально описано нижче. Ці перехідні заходи спрямовані на те, щоб дозволити користувачам ЄЕЗ перейти до Регульованих Стабільних Монет, уникнути будь-якого збурення на ринку і дотримуватися правил стабільної монети MiCA.

У короткій формі, з 30 червня 2024 року Binance обмежить доступність Несанкціонованих Стабільних Монет користувачам ЄЕЗ у своїй продуктовій пропозиції. Зокрема:

  • Binance Convert: Функції конвертації для Несанкціонованих Стабільних Монет будуть доступні у режимі `тільки продаж`. Наприклад, користувачі ЄЕЗ зможуть конвертувати на інші токени (наприклад, BTC або Регульовану Стабільну Монету).
  • Торгівля по місцях: Торгівельні пари `на місці` з Несанкціонованими Стабільними Монетами будуть доступні до подальшого повідомлення.
  • Гаманець: Ви зможете виводити або вносити свої стабільні монети з або до вашого гаманця Binance.

Для отримання додаткової інформації продовжуйте читати нижче.

Які правила стабільної монети входять в MiCA?

З 30 червня 2024 року MiCA вимагає, щоб певні дії зі стабільною монетою здійснювались лише електронними грошовими установами (ЕГУ) та кредитними установами (або, кажучи простіше: банками).

В цілому це означає, що в ЄЕЗ лише ЕГУ та банки зможуть:

  • Емітувати/монетизувати стабільні монети
  • Комунікувати пропозиції для залучення придбання стабільних монет
  • Просити торговельні платформи додавати їхні стабільні монети в список

Для отримання додаткової інформації ви можете звернутися до офіційного резюме MiCA, підготовленого публічними органами, доступне тут.

Як Binance дотримується правил стабільної монети MiCA?

Binance зобов`язаний дотримуватися всіх відповідних регуляторних вимог і захищати користувачів від будь-яких втрат або ринкового збурення.

Таким чином, починаючи з 30 червня 2024 року, Binance впровадить наступні заходи:

  • Загальні обмеження продукту: Binance впровадить обмеження продуктів у всій своїй пропозиції продуктів. Ці обмеження перешкоджатимуть користувачам у введенні нових продуктів або послуг, пов`язаних з Несанкціонованими Стабільними Монетами. Всі продукти Binance постраждають. Детальніша інформація доступна тут.
  • Binance Convert: Функції конвертації для Несанкціонованих Стабільних Монет будуть збережені в режимі `тільки продаж`. Це означає на практиці, що користувачі ЄЕЗ зможуть продавати Несанкціоновані Стабільні Монети за інші цифрові активи (наприклад, біткоїн або етер), Регульовані Стабільні Монети або національні валюти (в залежності від наявності каналів переказу в вашому законодавстві). Це дозволить користувачам легко перейти на Регульовані Стабільні Монети. Купівля Несанкціонованих Стабільних Монет за допомогою Convert буде неможлива з 30 червня 2024 року.
  • Торгівля по місцях: Торговельні пари `на місці` з Несанкціонованими Стабільними Монетами залишаться доступні до подальшого повідомлення. Протягом перехідного періоду цифрові торговельні пари з Несанкціонованими Стабільними Монетами будуть співіснувати з торговельними парами з Регульованими Стабільними Монетами.
  • Гаманець: Послуги зберігання і гаманців Несанкціонових Стабільних Монет будуть продовжуватись. Ви зможете виводити або вносити свої стабільні монети з або до вашого гаманця Binance.

Чому Binance вибрав такий підхід?

Підхід Binance спрямований на дотримання вимог MiCA з уникненням ринкового збурення. Наш перехідний підхід був розроблений для мінімізації можливих шкідливих впливів на ЄЕЗ та глобальний криптовалютний ринок, які можуть виникати внаслідок того, що користувачі поспішають міняти свої утримані у стабільних монетах під час обмежених вихідних шляхів.

Наразі існують лише декілька Регульованих Стабільних Монет з обмеженим обсягом ліквідності, які можуть бути недостатніми для підтримки раптового попиту по галузі. Протягом наступних місяців ми очікуємо, що на ринку з`явиться більше Регульованих Стабільних Монет, що дозволить ринку повністю перейти на Регульовані Стабільні Монети з часом, забезпечуючи виконання цілей MiCA.

Як найбільша централізована біржа за торговим обсягом, ми несемо відповідальність за захист наших користувачів та забезпечення стабільності ринку дуже серйозно, переконуючись, що наші дії не створюють паніки та нестабільності на ринку, одночасно дотримуючись наших регуляторних зобов`язань. Наш підхід, описаний вище, спрямований на досягнення цієї мети.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть