Руслан: Історія про LayerZero Airdrop

Руслан: Історія про LayerZero Airdrop

LayerZero airdrop: цікава історія про наївний сібіл `Руслан`

Наближаємося до найцікавішого моменту роздачі LayerZero, з очікуваним прибутком у формі криптовалюти ZRO, яка повинна прибути в червні. Ми ділимося цією дивовижною історією з участю користувача Web3 під псевдонімом `Руслан`.

Руслан - фермер, який використовує сотні гаманців у своїй діяльності для збільшення потенційного розподілу на проекти, які планують провести роздачу, схожу на LayerZero.

Незважаючи на те, що на папері він виглядав як підготовлений і досвідчений користувач, він допустив серйозну помилку, яка може йому дорого коштувати. Що це за помилка?

Давайте з`ясуємо це разом у цій статті.

О, Руслан... 🤣🤣🤣 — Брайан Пеллегріно (@PrimordialAA) 28 травня 2024

Руслан і полювання на сібіл перед роздачею: виявлено користувача `Руслан`

Фаза `Сібіл Баунті` завершується: перевірте, чи ваш адреса був звітований

Деякі поради, як уникати появи сібіл на майбутніх роздачах

Історія `Руслана` починається тоді, коли анонімний користувач, щоб отримати максимально великий розподіл токенів ZRO у роздачі LayerZero, вирішує використовувати сотні різних адрес для виконання різних типів транзакцій на ланцюжку.

Він починає в 2023 році фармити роздачу за допомогою кожної з цих адрес за допомогою моста Старгейт та інших додатків, які базуються на омніланцюзі LayerZero.

Незважаючи на велику кількість сутностей, пов’язаних один з одним (які обмінювали кошти один з одним, щоб фінансувати взаємодії), Руслан все ж знайде ідею, як уникнути анти-сібіл перевірок і зробити кожну адресу виглядати як самостійну.

Можливо, під впливом поради іншого користувача Х, вирішує асоціювати домен ENS з кожною адресою, з якою він взаємодіяв, щоб вирішити відносно роздачі LayerZero, переконаний, що системи аналізу на ланцюжку визначать його гаманці як автентичні.

Фактично, сібіл-адреси зазвичай характеризуються низькою якістю в історії транзакцій, з невеликою кількістю транзакцій невеликої вартості, часто продовжуваними ботами та управляються автоматизованими скриптами: домен ENS може тому підвищити якість свого портфеля, додавши криптографічний компонент, який зазвичай виключено з економічних операцій фермінгу ботів.

Щоб провести цю стратегію забезпечення, Руслан також витрачає значну суму, перевищуючи 3000 доларів на витрати на реєстрацію в Ethereum Name Service та витрати на комісії в мережі Ethereum, крім очевидно всіх комісій, сплачених за фермінг.

Проблема полягає в тому, що Руслан приходить до блестящої ідеї послідовно називати всі домени, які він купив, йдучи за порядком наступною: ruslan002.eth, ruslan003.eth, ruslan004.eth, ruslan005.eth, ruslan006.eth, ruslan007.eth, ruslan008.eth і так далі.

Хтось забуває, що послідовно ідентифікуючи свої адреси, їх можуть вважати пов`язаними одна з одною, фактично бути пов`язаними логічною ниткою, яка бачить прогресивну ідентифікацію на ланцюжку.

Після того, як команда LayerZero та її генеральний директор Брайан Пеллегріно запустили фазу `сібіл-баунті`, закликаючи криптоспільноту звітувати про неправомірну поведінку інших користувачів, не минуло багато часу, перш ніж Руслан був ідентифікований і помічений під списком сібіл на Github.

Ймовірно, Руслан зі своїми адресами не отримає жодної винагороди від роздачі LayerZero, і навпаки, частина рівна 10% винагороди, яка була б йому належна, піде на адресу 0xc37395f3aca821f1f85D897Ee541BCdB4C5B7c7E, що належить користувачу, який його звітував разом з вичерпним звітом.

Казка про дурний сібіл

Якось у прекрасний день, дропхантер Руслан побачив посібник про роздачу $ZRO.

Автор посібника сказав, що для замаскування рахунків Сібіл потрібно придбати домени ENS.

Руслан зробив це, але найбільше дурно. Сібили, не будьте наївними, як Руслан. pic.twitter.com/2A2x6iZROO — Криптофіл (@Cryptophileee) 28 травня 2024

Уважніше спостерігаючи за поведінкою Руслана, ми розуміємо, що користувач не є новачком у світі криптовалют.

Недавно він зміг отримати можливість участі в різних роздачах, таких як AltLayer, Eigenlayer, Omni та Renzo, принесшидомовитий дохід.

Бідний Руслан просто допустив серйозну помилку уваги, або був занадто поверхневим, вважаючи, що професіонали в LayerZero ніколи не врахують послідовні домени ENS.

В одну мить вся спільнота перетворила Руслана на вірусний мем, який розповсюдився по усіх дошках X фермерів роздач.

Є навіть ті, хто вступив у його захист, звертаючись до Брайана Пеллегріно з LayerZero, що вказували, що адреси, що розглядаються, можуть належати до довгого списку членів сім`ї звітованого користувача та що несправедливо вважати їх сібіл напередодні.

Тим часом, Руслан виставив свої домени ENS на продаж по 5 ETH кожен, сподіваючись, що посеред цієї екстравагантної та водночас драматичної історії якийсь божевільний деген захоче придбати частинку криптографічної колекції, що назавжди залишиться в історії криптороздач.

Руслан тепер продає свої домени ENS зараз за 5 ETH 😭

Ви всі зламали його pic.twitter.com/o9J2fM7BOF — ТОБІ 💸 (@TobiWebIII) 28 травня 2024

Фаза `Сібіл Баунті` закінчується: перевірте, чи ваш адреса був звітований

Перед тим як занадто дуже сміятися над бідним користувачем Русланом, який буде безутішно розпачувати, що витратив час і гроші на фармінг роздачі, яка зробить його некваліфікованим, буде розумно перевірити, чи ваші адреси також не були відзначені так званими `мисливцями за Сібіл` під час вже завершеної фази `Сібіл Баунті`.

Команда LayerZero дійсно оголосила кінець цієї дискусійної ініціативи, яка побачила членів криптоспільноти один проти одного, шукаючи дані на ланцюжку, які могли ідентифікувати адреси інших як наслідок сібіл-діяльності, на зразок винагороди, рівної 10% від розподілу звітованої адреси.

Ми можемо негайно перевірити, чи наші гаманці, з якими ми фармили роздачу LayerZero, були включені у список якого-небудь `стукача`: спочатку, клацніть на це посилання, а потім по черзі вставте наші адреси у поле пошуку, щоб побачити, чи вони з`являються під яким-небудь звітом.

🍥 @LayerZero_Labs Сібіл Баунті відправлення завершилося.

👇 Ви можете перевірити, чи ваш гаманець є у списку 👇

✅ Кроки:

1. Введіть адресу свого гаманця у поле пошуку.

2. Натисніть Ентер.

3. Якщо знайдено, вас звітували

4. В іншому випадку ви в безпеці. [`0 threads… pic.twitter.com/wbzmYEC9ub — Airdrop Official 🦇🔊 (@its_airdrop) 30 травня 2024

Якщо ваша адреса не з`являється у жодному пошуку, ви в безпеці. Для безпеки ви також можете індивідуально перевірити внутрішні посилання кожного звіту (якщо є зовнішнє посилання).

Якщо ж ви були звітовані у якому-небудь звіті, ви, можливо, не будете кваліфіковані, як Руслан. Оскільки присутність звітів досить велика, іноді проводять в `спам` режимі, ми повинні чекати офіційного підтвердження від команди LayerZero, яка повинна буде перевірити документи.

Тому, навіть якщо наша адреса присутня у списку сібіл, існує можливість отримати токени ZRO в кінцевому підсумку за роздачу.

Нічого наразі; це лише список, поданий мисливцями за головами.

Кінцевий список адрес сібіл LayerZero буде активний, коли всі адреси

Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Криптовалютная кража на $243 млн. В результате расследования задержаны два человека. Более $9 млн были заморожены. Киберпреступники использовали украденные средства на покупку роскошных товаров. ФБР произвела облаву в Майами. Нет комментариев от полиции. 🕵️‍♂️🔒🛡️🚓
Просмотреть
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Ethena Labs приостановила деятельность из-за взлома сайта. Пользователям рекомендуют не взаимодействовать с поддельными сайтами. ⚠️⛔
Просмотреть
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Обзор: Фальшивые проекты используют имя Трампа для мошенничества. Мошенники заработали миллионы на фальшивых токенах WLFI. Даже официальный запуск еще не состоялся, но уже тысячи потеряли деньги. 😡🚨
Просмотреть
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Обзор: Схемы Понзи в криптовалюте - ждут убытки. Избегай фейковых сайтов и продавцов. Доходы не гарантированы, будь внимателен! 🚫💰
Просмотреть