Руслан: Історія про LayerZero Airdrop

Руслан: Історія про LayerZero Airdrop

LayerZero airdrop: цікава історія про наївний сібіл `Руслан`

Наближаємося до найцікавішого моменту роздачі LayerZero, з очікуваним прибутком у формі криптовалюти ZRO, яка повинна прибути в червні. Ми ділимося цією дивовижною історією з участю користувача Web3 під псевдонімом `Руслан`.

Руслан - фермер, який використовує сотні гаманців у своїй діяльності для збільшення потенційного розподілу на проекти, які планують провести роздачу, схожу на LayerZero.

Незважаючи на те, що на папері він виглядав як підготовлений і досвідчений користувач, він допустив серйозну помилку, яка може йому дорого коштувати. Що це за помилка?

Давайте з`ясуємо це разом у цій статті.

О, Руслан... 🤣🤣🤣 — Брайан Пеллегріно (@PrimordialAA) 28 травня 2024

Руслан і полювання на сібіл перед роздачею: виявлено користувача `Руслан`

Фаза `Сібіл Баунті` завершується: перевірте, чи ваш адреса був звітований

Деякі поради, як уникати появи сібіл на майбутніх роздачах

Історія `Руслана` починається тоді, коли анонімний користувач, щоб отримати максимально великий розподіл токенів ZRO у роздачі LayerZero, вирішує використовувати сотні різних адрес для виконання різних типів транзакцій на ланцюжку.

Він починає в 2023 році фармити роздачу за допомогою кожної з цих адрес за допомогою моста Старгейт та інших додатків, які базуються на омніланцюзі LayerZero.

Незважаючи на велику кількість сутностей, пов’язаних один з одним (які обмінювали кошти один з одним, щоб фінансувати взаємодії), Руслан все ж знайде ідею, як уникнути анти-сібіл перевірок і зробити кожну адресу виглядати як самостійну.

Можливо, під впливом поради іншого користувача Х, вирішує асоціювати домен ENS з кожною адресою, з якою він взаємодіяв, щоб вирішити відносно роздачі LayerZero, переконаний, що системи аналізу на ланцюжку визначать його гаманці як автентичні.

Фактично, сібіл-адреси зазвичай характеризуються низькою якістю в історії транзакцій, з невеликою кількістю транзакцій невеликої вартості, часто продовжуваними ботами та управляються автоматизованими скриптами: домен ENS може тому підвищити якість свого портфеля, додавши криптографічний компонент, який зазвичай виключено з економічних операцій фермінгу ботів.

Щоб провести цю стратегію забезпечення, Руслан також витрачає значну суму, перевищуючи 3000 доларів на витрати на реєстрацію в Ethereum Name Service та витрати на комісії в мережі Ethereum, крім очевидно всіх комісій, сплачених за фермінг.

Проблема полягає в тому, що Руслан приходить до блестящої ідеї послідовно називати всі домени, які він купив, йдучи за порядком наступною: ruslan002.eth, ruslan003.eth, ruslan004.eth, ruslan005.eth, ruslan006.eth, ruslan007.eth, ruslan008.eth і так далі.

Хтось забуває, що послідовно ідентифікуючи свої адреси, їх можуть вважати пов`язаними одна з одною, фактично бути пов`язаними логічною ниткою, яка бачить прогресивну ідентифікацію на ланцюжку.

Після того, як команда LayerZero та її генеральний директор Брайан Пеллегріно запустили фазу `сібіл-баунті`, закликаючи криптоспільноту звітувати про неправомірну поведінку інших користувачів, не минуло багато часу, перш ніж Руслан був ідентифікований і помічений під списком сібіл на Github.

Ймовірно, Руслан зі своїми адресами не отримає жодної винагороди від роздачі LayerZero, і навпаки, частина рівна 10% винагороди, яка була б йому належна, піде на адресу 0xc37395f3aca821f1f85D897Ee541BCdB4C5B7c7E, що належить користувачу, який його звітував разом з вичерпним звітом.

Казка про дурний сібіл

Якось у прекрасний день, дропхантер Руслан побачив посібник про роздачу $ZRO.

Автор посібника сказав, що для замаскування рахунків Сібіл потрібно придбати домени ENS.

Руслан зробив це, але найбільше дурно. Сібили, не будьте наївними, як Руслан. pic.twitter.com/2A2x6iZROO — Криптофіл (@Cryptophileee) 28 травня 2024

Уважніше спостерігаючи за поведінкою Руслана, ми розуміємо, що користувач не є новачком у світі криптовалют.

Недавно він зміг отримати можливість участі в різних роздачах, таких як AltLayer, Eigenlayer, Omni та Renzo, принесшидомовитий дохід.

Бідний Руслан просто допустив серйозну помилку уваги, або був занадто поверхневим, вважаючи, що професіонали в LayerZero ніколи не врахують послідовні домени ENS.

В одну мить вся спільнота перетворила Руслана на вірусний мем, який розповсюдився по усіх дошках X фермерів роздач.

Є навіть ті, хто вступив у його захист, звертаючись до Брайана Пеллегріно з LayerZero, що вказували, що адреси, що розглядаються, можуть належати до довгого списку членів сім`ї звітованого користувача та що несправедливо вважати їх сібіл напередодні.

Тим часом, Руслан виставив свої домени ENS на продаж по 5 ETH кожен, сподіваючись, що посеред цієї екстравагантної та водночас драматичної історії якийсь божевільний деген захоче придбати частинку криптографічної колекції, що назавжди залишиться в історії криптороздач.

Руслан тепер продає свої домени ENS зараз за 5 ETH 😭

Ви всі зламали його pic.twitter.com/o9J2fM7BOF — ТОБІ 💸 (@TobiWebIII) 28 травня 2024

Фаза `Сібіл Баунті` закінчується: перевірте, чи ваш адреса був звітований

Перед тим як занадто дуже сміятися над бідним користувачем Русланом, який буде безутішно розпачувати, що витратив час і гроші на фармінг роздачі, яка зробить його некваліфікованим, буде розумно перевірити, чи ваші адреси також не були відзначені так званими `мисливцями за Сібіл` під час вже завершеної фази `Сібіл Баунті`.

Команда LayerZero дійсно оголосила кінець цієї дискусійної ініціативи, яка побачила членів криптоспільноти один проти одного, шукаючи дані на ланцюжку, які могли ідентифікувати адреси інших як наслідок сібіл-діяльності, на зразок винагороди, рівної 10% від розподілу звітованої адреси.

Ми можемо негайно перевірити, чи наші гаманці, з якими ми фармили роздачу LayerZero, були включені у список якого-небудь `стукача`: спочатку, клацніть на це посилання, а потім по черзі вставте наші адреси у поле пошуку, щоб побачити, чи вони з`являються під яким-небудь звітом.

🍥 @LayerZero_Labs Сібіл Баунті відправлення завершилося.

👇 Ви можете перевірити, чи ваш гаманець є у списку 👇

✅ Кроки:

1. Введіть адресу свого гаманця у поле пошуку.

2. Натисніть Ентер.

3. Якщо знайдено, вас звітували

4. В іншому випадку ви в безпеці. [`0 threads… pic.twitter.com/wbzmYEC9ub — Airdrop Official 🦇🔊 (@its_airdrop) 30 травня 2024

Якщо ваша адреса не з`являється у жодному пошуку, ви в безпеці. Для безпеки ви також можете індивідуально перевірити внутрішні посилання кожного звіту (якщо є зовнішнє посилання).

Якщо ж ви були звітовані у якому-небудь звіті, ви, можливо, не будете кваліфіковані, як Руслан. Оскільки присутність звітів досить велика, іноді проводять в `спам` режимі, ми повинні чекати офіційного підтвердження від команди LayerZero, яка повинна буде перевірити документи.

Тому, навіть якщо наша адреса присутня у списку сібіл, існує можливість отримати токени ZRO в кінцевому підсумку за роздачу.

Нічого наразі; це лише список, поданий мисливцями за головами.

Кінцевий список адрес сібіл LayerZero буде активний, коли всі адреси

Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Кіберзлочинці затримані за крадіжку $243M криптовалюти Genesis. FBI проводить розслідування. Заморожено $9M. 😱🚔
Переглянути
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Атака на домен Ефена Лабс призвела до призупинення роботи вебсайту. Користувачам рекомендовано утриматися від взаємодії з підробленими сайтами. 😱🔒
Переглянути
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Трамп провалив запуск криптовалюти World Liberty Financial, вірогідно, зловживаючи його імям. Фейкові проекти вже встигли зловживати цим ажіотажем 😬.
Переглянути
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Огляд: Стаття попереджає про шахрайські схеми в криптовалютному світі. Не гарантовані доходи та фальшиві веб-сайти - це ознаки обману. Інвесторам рекомендується бути обережними та перевіряти автентичність платформ та продавців 🛡️.
Переглянути