Нігерія: Регулювання криптовалют - захист місцевої валюти

Нігерія: Регулювання криптовалют - захист місцевої валюти

Комітет Сенату Нігерії: Регульований торгівельний криптовалютами - підтримка для місцевої валюти

Комітет Сенату Нігерії з питань ринків капіталу закликав регулювати криптовалюти та застеріг, що неясна позиція країни може коштувати дорого. Комітет також закликав уряд Бола Тінубу розвивати капітал та криптовалютні ринки для захисту місцевої валюти. Невизначена позиція Нігерії по відношенню до криптовалют

Комітет Сенату Нігерії з питань ринків капіталу закликав регулювати криптовалюту для захисту інвесторів, які вже займаються торгівлею цифровими активами. Голова комітету, Осіта Ізуназо, аргументує, що регулювання - це єдиний логічний крок, оскільки влада не змогла запобігти резидентам торгувати криптоактивами.

Згідно з місцевим звітом, Ізуназо зробив заяви незабаром після того, як Емомотімі Агама, недавно призначений генеральний директор Національної комісії з цінних паперів і біржі Нігерії, виступив перед комітетом. Ізуназо, який брифінгував журналістів незабаром після проведення співбесіди з Агама та трьома комісаріми, попередив, що Нігерія може втрачати через свою невизначену позицію по відношенню до криптовалют.

Незважаючи на те, що Нігерія має один з найбільших ринків криптовалют у світі, країна не зберігала послідовну позицію по відношенню до криптоактивів. Ця неузгодженість була колись очевидною у різних поглядах Центрального банку Нігерії (ЦБН) та Комісії з цінних паперів та бірж (КЦПБ). Хоча КЦПБ постійно сигналізувала про свою готовність регулювати криптоактиви, ЦБН прийняв заходи для придушення зростання торгівлі криптовалютами.

Відхід колишнього голови Центрального банку Нігерії (ЦБН), Ґодвіна Емефіле, призвів до поступового зміни позиції центрального банку по відношенню до криптовалют. Ця зміна кульмінувала в скасуванні директиви ЦБН від 5 лютого. Однак коли місцева валюта стрімко падала вартість відносно долара США в кінці цього року, нігерійські влади відреагували, спрямовуючись на підозрілих валютних спекулянтів, які використовували платформи криптовалютної біржі, такі як Binance.

З тих пір нігерійські чиновники прийняли заходи для обмеження торгівлі криптовалютами, зокрема, велела глобальним криптовалютним біржам вилучити місцеву валюту. Крім того, Західноафриканська нація діяла проти Binance, звинувачуючи платформу у сприянні маніпулювання валютою.

Розвинуті капіталові та криптовалютні ринки: благо для місцевої валюти

Незважаючи на ці заходи, Нігерія залишається серед п`яти країн з найбільшим інтересом до біткоїна на світовому рівні. Ця явна реальність змусила голову Комітету Сенату Нігерії з питань ринків капіталу закликати адміністрацію Боли Тінубу розвивати капіталові та криптовалютні ринки як засіб для захисту місцевої валюти.

`Саме це давить найру і робить найру таким маленьким, коли він конкурує з іншими валютами. Але якщо ми розвинемо наш капіталовий ринок і розвинемо наш криптовалютний ринок, ми принесемо більше ліквідності в систему. Це допоможе стабілізувати всі проблеми, які маємо`, - заявив Ізуназо.

Тим часом Агама, який вважається прогресивним, пообіцяв змінити обличчя нігерійського капіталового ринку та змінити наратив. Він додав, що КЦПБ впровадить інноваційні програми, які призведуть до створення компаній класу світового рівня.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть