Тривожна цікавість SEC до Ethereum: боротьба за свободу інновацій у криптовалюті

Тривожна цікавість SEC до Ethereum: боротьба за свободу інновацій у криптовалюті

Крипто - це ключове питання для Америки: Джо Любін з Consensys говорить

АУСТИН, ТЕХАС - Співзасновник Ethereum Джозеф Любін починає боротьбу з Комісією з цінних паперів та бірж США. У кінці квітня його фірма, Consensys, вирішила передчасно подати позов до американського регулятора цінних паперів після отримання так званого повідомлення Веллса - або вказівки, що агентство готує справу проти фірми.

На головній сцені заходу Consensus 2024 у середу, довгостроковий адвокат криптовалют надав уявлення про те, що Consensys намагається отримати від свого позову, поданого `у великій державі Техас`. А саме: регулятивну ясність, збереження вільних ринків у криптовалюті та вирішення того, що розробники відкритого коду не будуть ціллю.

`Те, чого ми намагаємося досягнути, - це свобода для інновацій`, - заявив Любін на сцені. `Ми робили все можливе, щоб зберегти рівницю між можливістю доступу до застосунків та необхідністю бути регульованим фінансовим установою. Ми досить впевнені, що ми робимо правильно і продовжуємо це робити`, тому цікавість SEC до Ethereum така тривожна.

Любін вказав, що SEC почала націлювати найбільших гравців в Ethereum, таких як децентралізована біржа Uniswap, неприбутковий Ethereum Foundation та великий розробницький студія Consensys саме тому, що їхні зусилля викликають потенційну владу та `переважаючі інтереси` регуляторів та законодавців.

`Ethereum представляє існувальну загрозу для ваги життя тих, хто віддає перевагу утриманню системи та контролю зверху донизу`, - сказав Любін, додавши пізніше, що криптовалюта вже змінює `структуру суспільства`.

`Нам потрібно якоїсь видатності від контролю зверху донизу, оскільки це не працює так добре, як потрібно`, - додав він.

У той же час Любін сказав, що криптовалюта перетнула `скельку` в американську політику, що стало все більш популярною темою для обговорення серед спікерів. Наприклад, генеральний директор Bullish (який володіє CoinDesk) Том Фарлі та президент Нью-Йоркської фондової біржі Лін Мартін погодилися на сцені, що через 10 років малоймовірно, що криптовалюта залишиться партійним питанням.

Так само Любін зауважив, що обійняття криптовалюти колишнім президентом Трампом та останні судові перемоги призвели до кардинальних змін у способі, яким вона політично оцінюється. Проте він підкреслив важливість спілкування з `усіма партіями, які наразі утримують владу`, навіть якщо багато хто в криптовалютах `цікавляться йти за межі поточних політичних конструкцій` через децентралізовану технологію.

`Більшість людей, які зможуть здійснювати діючу владу завдяки цій технології, усвідомлюють, що децентралізація відповідає американським принципам, таким як вільний ринковий капіталізм та демократія`, - сказав Любін.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть